Logopedička v Košiciach

taja567
11. jún 2023

Ahojte, chodím už druhý rok s 5 ročným synovcom /synček mojej nebohej sestry / k logopedičke, sedenia ma raz za 3 mesiace, čo mi v našom prípade príde žalostne málo. / dyslália, špecifická porucha artikulácie, afektívne rapty /. Pracujem s nim poctivo, ale potrebujem odbornú pomoc, dala som ho aj do škôlky, čakala som, že sa jeho výslovnosť zlepší, že bude medzi deťmi, ale nevidím pokrok, ešte ako naschvál, najlepší kamarát v škôlke je z Ukrajiny. Privíta všetky rady, ďakujem.

taja567
autor
11. jún 2023

@taja567 Ešte k môjmu príspevku, diagnózu určila psychologicka, logopedicka mi v podstate nič nevysvetlil. Čítala som aj o mandliach, ktoré vedia urobiť problém s výslovnosťou, ale ja mam pocit, že mu bráni otvárať pusinku ta blanka medzi hornou perou a ďasienkom, keď rozpráva, horná pera vytvára ako keby taký "zobáčik", moja suseda, už pani vo veku, mi spomínala, že jej syn mal podobný problém keď bol malý, a ze mu museli nastrihnut tu hrazd. medzi perou a dasnom.

jajanka2211
13. jún 2023

@taja567 Raz za 3 mesiace je takostne malo. Mavala som u sukromnej aj teraz u statnej sedenia raz za 2 tyzdne. Jednej sukromnej, co som volala, hovorila, ze na zaciatku si to s niektorymi nastavuje na kazdy tyzden. Skus ist k nejakej sukromnej. Staji to sice vela penazi, ale podla mna to stoji za to. Ta moja berie len deti do 5 rokov, tak Ti neviem porasit inu. Ale urcite logopedicku zmen. Take sedenia nemaju vyznam. Moja videla, ze takto to nefunguje, skusili sme ine riesenie. Cize sa to prisposobovalo dietatu okamzite.

jajanka2211
13. jún 2023

@taja567 A ano, logopedicka prvu vec, co skontrolovala, bola uzdicka. A presla si cely vyvoj, aby zistila, kde moze byt problem.

taja567
autor
13. jún 2023

@jajanka2211 ďakujem za odpoveď, určite vyhľadám novú log.