Ahojte. Je tu niekto , kto absolvoval endoskopicky zákrok na tejto klinike a má skúsenosti? Ďakujem za odpovede.
@liliana2222 dam ti vediet ale neskor 🙂
@zoja1804 ďakujem. Mne má ísť manžel , ale zatiaľ sme len poslali dokumentáciu a cakame na termín. Recenzie majú vynikajúce všade, ale nedalo mi to, lebo som našla nejaké narážky že nie sú až taký super 🙈 manžel uz je na Tom hrozne, začal to aj dosť neskoro riešit a ja som našla ich. Tak dúfam , že to bude ok. Budem rada, keď napíšeš potom. A nevieš ako dlho čakal ocko na termín?
@liliana2222 vies co on to ma uz dost akutne a tiez sme na nich dostali odporucania, posledne dva mes je uz pn stale len doma lezi, ma bolesti nohy a asi cca mesiac cakal myslim …
@zoja1804 no muž leží asi 3 týždne. Ale on ďalší mesiac nevydrží. Ešte ja nastupujem do práce do nemocnice čiže zmeny 12tky, a on ani deti do škôlky neodvezie. Nebol ocko aj na tú injekciu čo dávajú ? Lebo nám najprv sestrička vravela že mu dajú to, aby vydržal do operácie. A keď volala teraz pondelok tak povedala , že sa mu to neoplatí, že operácia bude rýchlo , lebo je to urgentne. Má posunutú platničku 9mm a tlačí mu koreňový nerv. Ale o platbách sme sa nebavili, lebo vlastne by ešte len teraz mal ísť na tú prvú konzultáciu
@liliana2222 ano bol minuly tyzden na tu injekciu, no nepomaha mu, len trosku prvotne zlepsenie bolo
@zoja1804 ahoj. Tak ja som manžela viezla pred týždňom v stredu do Bardejova na tie injekcie. Tiez mu to pomohlo len trochu, ale dr vravel tam, že to má dosť blbé.operovat ho má doktor z Bratislavy, lebo ten v Košiciach si na to netrúfal a termín má teraz sobotu. Tak sa teším, pondelok som mu zas musela volať sanitku, vo nevedel vstať z postele a kvôli bolesti mu vyletel aj tlak. Nikto o žiadnej platbe nič nevravela, dám vedieť potom 🙂
@liliana2222 ahoj. Tak manžel má už po operácii. Neplatil nič, personál a prístup úplne super. Vraj to mal dosť zle, hneď po operácii si cítil nohu (doteraz ju mal celu strpnutu) , aj mu ju dr potom dvíhal a vraj je to dobré. Má trochu bolesti toho rezu, ale inak je ok.
Dobrý deň @liliana2222, môžem poprosiť o krátke info po takmer roku? Či teda efekt vydrží alebo sa ťažkosti môžu vrátiť? Ďakujem vopred
@modra1 Dobrý deň. No ono závisí. Manželovi dali takú brozurku , mal podľa nej po operácii cvičiť, aby sa v mieste kde mu vzali tu platničku vytvoril sval a nie zrasty. Samozrejme necvičil. Ale chvalabohu zatiaľ je všetko ok. Veľmi zriedkavo zaciti pichnutie v Tom mieste, keď dvihne niečo ťažké. Snaží sa tomu, ale vyhýbať. A občas má kŕče v nohách , čo ale nemusí súvisieť s tým. Čiže mi to hodnotíme veľmi pozitívne. Duplom keď to porovnáme s kamarátom , ktorého operovali klasicky takmer v rovnakom čase a pred mesiacom bol znova , keďže tam mal zrasty , ktoré mu to vytlačili zas.
@liliana2222 ďakujem krásne za rýchlu odpoveď. Som rada, že je to takto, nech mu to vydrží.
On sa predtým liečil klasicky, neurológ, lieky? Mal nejaké obmedzenia po zákroku, bol aj na PN? A ešte ma zaujíma,, ak si pamätáte, či potreboval výmenný lístok a ak áno, aký lekár mu ho vypísal.
@modra1 no rok predtým ho zablokovalo prvýkrát, to bol u obvodnej a dostal lieky. Potom v máji opäť, zas obvodná a lieky ale už šiel na neurológiu, parkrat bol na pohotovosti. Neurológ mu dal výmenný na MR. V podstate od mája do septembra bral konské dávky liekov od bolesti, v auguste ho zablokovalo úplne a už sa nevedel poriadne hybat, sedieť nevedel hobec, viac menej iba ležal. Tu u neurologicky sa trebalo ísť o 5tej ráno postaviť do radu, čakať do7mej kym sa otvorí ambulancia a vzala prvých tuším 10tich. V jeho stave nemysliteľné. Ja som našla tie Košice, napísala som tam, poslala MR , neurologicke sme to len oznámili. Dve hodiny po zákroku šiel domov, normálne autom som ho viezla. Šoférovať nemohol tuším 3 týždne, zo začiatku musel aj inak vstávať z postele , to mu všetko vysvetlili. Po necelom mesiaci sme už chodili na 2hodinove prechádzky do lesa. Po mesiaci mal kontrolu. PN bol tuším 2 týždne ale on je kňaz. Čiže po tých 2 týždňoch už kratšie služby slúžil, po 3 už normálne celé. V klasickom zamestnaní by bol PN asi dlhšie
@liliana2222 Vďaka, som rada za tieto informácie. Mala som dobré referencie a vaše skúsenosti ich potvrdili.
So zákrokom rátam ako poslednou možnosťou, ak sa mi nepodarí dať chrbát do poriadku za pomoci fyzioterapeutov, tak budem vedieť kam ísť.
Akurát, tu v BA potrebujú výmenný lístok k algeziolovi, aby to mohla poisťovňa preplatiť, aspoň tak to majú na webstránke a potvrdila mi to aj recepčná. Správne som pochopila, že od vášho manžela žiadanku nepýtali?
@modra1 nie nepýtali , dokonca tam nebol ani osobne na konzultáciu, keďže mu pohyb robil problém. Všetci boli fakt milí, vraveli že ho tam nebudú ťahať, keď má bolesti.
Akurát mali aj dovolenky , tak sestrička odtiaľ nás odkazovala ak do Bardejova, aby mu pichli nejaký blok, ktorý mu mal uľaviť od bolesti. Ten zabral tesne pred operáciou, deň pred ňou bol schopný sedieť , tak zvažoval , že ani nejde. Typický chlap 😅 jeho operoval nejaký dr z BA a z Poľska v spolupráci s tým z Košíc, lebo on to mal nejako čudne vysunuté a zakrivené a ten košický lekár vraj nemal toľko skúseností.
Určite skúste aj fyzio kým je možnosť, žiaľ manžel to mal v takom stave , že tam by cvičenie nepomohlo.
@liliana2222 Asi som narazila na asertívnejšiu recepčnú. Ale dobre vedieť, že pred rokom v KE výmenný lístok nebolo treba 😉.
Ešte raz Vám ďakujem za ochotu a informácie a prajem veľa zdravia.
Ako dlho ste cakali na termin operacie??
Ok ďakujem
@liliana2222 ajoj moj ocko ide buduci tyzden, operovat platnicky