Ahojte.
Zháňam zubára v KE, ktorý má aspoň nejakú vedomosť o tocicite amalgámových plômb, o tom, že mŕtve zby musia ísť preč. Že zachraňovanie zubných kanálikov nie je v poriadku, nakoľko pod mŕtvym zubom vznikajú cysty.
Nájdem takého, kľudne aj mimo KE?
Ďakujem.
@viestta tomu rozumiem.. no ja by som skor chcela takeho, co to aj chape a nie ze pregula oci
@terezaterr za moje peniaze moze kludne gulat ocami
@terezaterr Bio dent kosice, Žriedlova...su aj na FB
@terezaterr naturedent na cermelskej ceste, ale neviem, ci este beru novych pacientov. Zo starej zubarky som mala strasnu traumu, triasla som sa v cakarni zakazdym dlhe hodiny, kym ma vobec objednanu zobrala, odmietala mi este aj na vlastnu ziadost injekciu pichnut, lebo "to ma nemoze boliet". Zubarky v naturedent su uplny rozdiel, chodim tam jak na wellness odpocinut si od deti.
@terezaterr trhať je najľahšie, každý dobrý zubár v prvom rade zuby zachraňuje, ďalšie ti už nenarastú. Mŕtve zuby preč nemusia, ak sú správne ošetrené. Či je pod nimi cysta sa ľahko zistí rentgenom, a keby aj bola, aj to sa dá riešiť.
@terezaterr v novej nemocnici,v ambulantnej časti na 5.poschodi je stomatochirurgia,tam sú skvelí zubári, anestézia stojí 2,50 €,mala som tam vytrhnuté 4 osmičky,operačné trhanie zub,žiadne opuchy ani bolesti..
ja chodim do auparku, stomatologia aupark, su skveli. ja konkretne k dr Falisovi. mikroskop, anesteza, su velmi mili. pre mna bol zubar tiez stres, uz nie je, jednoducho uz dnes sa zuby robia inak ako volakedy.
Chodila som k Buhajovi bol vo vojenskej nemocnici. Za mna najlepsi zubar,akeho som kedy mala.
@terezaterr myslím že vy máte toľko znalosti o tejto problematike že by ste si to aj sama spravila 😂 mŕtve zuby nemusí ísť preč a ošetrovanie kanálikov nie je zbytočne 😁 vyštuduje VŠ a potom sirte tieto názory a vlastne ze nad vami zubári guľali očami keď ste im toto vysvetľovala
@walentina7 liecitel jej plombu nevymeni
v biodente koreňove výplne robia úplne bežne. Samozrejme, ak pacient nesúhlasí, na silu to robiť nebudú. Ale robia sa -a nielen tam - koreňové výplne aj na zdravých zuboch, pokiaľ ich používajú ako piliere pre mostík napr. Amalgam už snáď bežne nepoužíva nikto, fotokompozit je štandard. Celkovo hľadať zubára, ktorý pôjde proti poznatkom medicíny,asi nie je až také ľahké. Na žiadosť pacienta určite väčšina extrakciu pokazeného zuba urobí, ale netuším, prečo je to lepšia voľba ako vlastný zub, aj keď s výplňou. Lekárske umenie je udržať vlastný zub co najdlhšie funkčný, až ak sa nedá inak,ide von.
Kazdy zubar ti na poziadanie vymeni amalgam za kompozit. Aj zub ti vytiahne ak na tom budes trvat.