Ahojte, je tu nejaka mamicka, ktora nedavmo vybavovala drobcovi tuto ortezu?
viete mi odporucit ortopedov a neurologov v Ke, kde sa necaka na vysetrenie 2 mesiace a hlavne ktory nebudu mat problem odporucit nas na vyrobu ortezy?
Mame 3,5 mesiaca.. ide o to, ze nas malicky prespi celu noc, sam si stale hlavku kladie na stred... Je nemozne ho polohovat, tym padom ma vzadu hlavku splostenu uz poriadne a do jednej strany mu zacina byt asymetricka... Chcem sa na najbliszej poradni u vseobecnej Dr. vypytat na vysetrenia...
@ivkaamiska my sme boli v martine jedine co som potrebovala bol vymenny listok od obvodnej tam🙂a uz jej zmerali hlavku a asi o 2 fyzdne sme sli po orte,ku🙂
@xtina1711 dakujem za info, vies mi dat prosim nazov ambulancie v martine? Vdaka
@ivkaamiska www.plagio.sk myslim ze to je martin
@ivkaamiska je takáto klinika prosím vás aj v Košiciach? Alebo v okolí?
@dibaby ahoj, neviem, či ešte stále potrebuješ túto informáciu, ale možno inej mamičke z Košíc to pomôže. V starej nemocnici je ambulancia ortopedickej protetiky - treba si tam zavolať. Pracujú iba stredy, štvrtok, piatky. Striedajú sa tam dvaja lekári - MUDr. Jozef Bogdan a MUDr. Martin Foľvarský. Pred vstupným vyšetrením je potrebné mať aktuálne neurologické vyšetrenie a výmenný lístok od pediatričky. Keď budeš mať za sebou neurológiu, sestrička ti dá termín. My sme čakali myslím dva týždne. Ak lekár zhodnotí, že ortézu treba, lekár ju predpíše a pošle vás na Rastislavovu 77 (Centrum ortopedickej protetiky), kde hlavičku naskenujú a helmičku vyrobia. Aktuálne sa čaká mesiac. Je to bez doplatku (všetko hradí poisťovňa).
Neurológ ortézu môže doporučiť, aj keď nemusí, niekedy sa to dá zvládnuť len rehabilitaciou bez helmy, ale samotný predpis dáva ortopéd, prípadne aj neurochirurg môže.