Knižnica nad Jazerom

22. júl 2024

Ahojte, mám dve deti, ktoré by si chceli požičať knihy, nie sme z Košíc...ale keďže sme tu dlhšie tak by si z tej jazernej knižnice chceli obe požičiať knižky. Neviete ako to tam funguje? Treba mi pre nich až dve preukazy? Či stačí jeden zápis? Cena je na rok koľko prosím? Ako ste spokojné s tou knižnicou, majú aj nové knihy čo vychádzajú, či ani nie, zaujímali by na hlavne kresťanské romány, alebo klasika ako Slávna Päťka atď.... Ďakujem.

vkatush
22. júl 2024

Nie som si istá, či je to táto, ale nie je to pobočka vkjb ? Ak áno, tak si vieš pozrieť na stránke vkjb.sk katalóg, konkrétne knihy a či ich majú na danej pobočke dostupné.

Ak chce ísť človek dnu alebo si požičať, treba mu preukaz (aj keď neviem, ako je to s deťmi, možno majú lacnejší alebo zadarmo vstup, treba sa opýtať osobne alebo zavolať).
Pred XX rokmi bol preukaz na celý rok 3 či 4 eura, takže tipujem, že to bude na dospelého okolo 5, dieťa možno menej.

Čo sa týka kníh, ja som bola spokojná s výberom, je toho veľa (ja som chodila do centrálnej, ale tuším vedia presunúť knihy na objednávku do druhej pobočky).
Najnovšie vydania tam asi nenájdeš, ale snažia sa dopĺňať. Vravím, stačí si pozrieť katalóg alebo si ísť osobne prelistovať (to milujem 🖤).