Kde ste dali operovať vaše deti na nezostúpený semnenník?

luna116
22. jún 2020

Ahojte, chcela by som sa opýtať ohľadom operácie nezostúpeného semnenníka v KE. Doporučovali mi MUDr. Kurcinovú na Terase a ešte Košice-Šaca. Kde podstúpili vaši drobci tento zákrok, skúsenosti, odporúčania, resp. negatívne skúsenosti. Budem vďačná za čokoľvek. ďakujem 🙂

matapo
22. jún 2020

...my v Martine, odporucili nam ako najlepsich na Slovensku. nemozem sa na nic stazovat od nemocnie, po personal, cely priebeh operacie, aj po vsteko bolo super, vsetko s nami konzultovali a s malym sme boli obaja rodicia nonstop, mali sme k dispozicii celu izbu pre seba, mohli sme ostat aj na noc, mali sme kde spat, nic sme nedoplacali, ale to len preto ze nemali plno, inak by mal narok na lozko len jeden rodic.

lenja123
22. jún 2020

@luna116 s operáciou u dr. Kurcinovej veľká spokojnosť, ale jednalo sa o niečo iné, nie nezostúpené semenníky. Veľká odborníčka, odporúčam.

jajanka2211
22. jún 2020

Ja som dala u Bacu na poliklinike vychod. Jednodnova chirurgia, po par hodinach sme boli doma

martulienka58
23. jún 2020

@luna116 my sme taktiez operovali nezostupeny semennik u dr. Bacu

luna116
autor
25. jún 2020

@martulienka58 Dr. Kurcinová má vraj teraz dovolenu v júli a termíny sú poposúvané kvôli korone, majú teraz nával, tak skúsim sa opýtať, či môžeme ísť ku Dr.Bačovi. Operoval vášho syna pred druhým rokom? Synov urológ tvrdí, že sa netreba kam ponáhľať, že aj po druhom roku sa operuje, ale nechcem nič podceniť.

martulienka58
25. jún 2020

@luna116 nam na to prisli neskoro, nakolko pravy semennik je migrujuci a pediatricka nam vajicka nahmatala:(...operovali ho tesne pred 3timi narodeninami. Operacia dopadla super...verim, ze aj v dospelosti to bude fungovat ako ma 🙂

jajanka2211
25. jún 2020

@luna116 Mojho operovali pred prvym rokom. Ja som niekde aj v clanku citala, ze vim skor tym lepsie, lebo hore sa to vajicko moc prehrieva a neskor moze byt problem s plodnostou. Ale to som citala davno, tak mozno uz nato zmenili nazor.

luna116
autor
25. jún 2020

do dvoch rokov by sa mal operovať, syn mal urológa v PO - jeho názor, načo sa ponáhľam, chodievala som tam ako na klavír od pol roka a naliehala na operáciu, došli mi nervy, idem riešiť cez KE, sama pochádzam z KE

jajanka2211
25. jún 2020

@luna116 Ja som citala ze do roka operacia. Aj tu je tak:
https://lekar.sk/clanok/nezostupene-semenniky
Baca automaticky nastavil operaciu tak, aby sa stihla do 1 roka. Ale mojmu nemigroval, on vobec nezostupil, cize od narodenia sa nedal nahmatat

luna116
autor
26. jún 2020

Na polikliniku Terasa sa už niekoľko dní neviem dovolať ani v čase ich ordinačných hodín, má niekto skúsenosti aj so Šacou?

lenka100218
28. sep 2021

@luna116 Prosim vas kde ste nakoniec boli na tu operáciu? Kto operoval? Prosim o recenziu 🙏🏻
Môj syn uz na jednej operácii bol ale jedno vajko sa nepodarilo uchytiť v miesku tak musíme ist opäť ale uz len s tym jedným, druhé je uz Ok. Lenze problém je tam ze pred operáciou to vajko bolo na lepšom mieste než po nej tak nechápem co tam porobili a len mi povedali ze vraj ma kratšiu cievnu stopku a nedokážu ho dotiahnut/uchytiť dole v miesku cize hrozí jeho odstránenie. Nejak velmi tomu neverím kedže pred tou operáciou to vajko bolo nozsie tak na pol ceste a teraz po tej prvej operácii je hore tak logicky znamená ze ta cievna stopka tam nemôže byt az tak krátka kedže bolo uz aj nižšie. Preto hľadám snáď lepšieho urologa operátora. Boli sme na operaciu v Michalovciach Mudr. Polak no nejak nesedi mi ten človek

luna116
autor
29. sep 2021

@lenka100218 Ahoj. Syna zoperovala MUDr.Zuzana Kurcinová, Poliklinika Toryská ulica. Operácia prebehla ako jednodňová chirurgia, odchádzala som s malým po prebratí z anestézy v ten istý deň. Bolo to tesne pred druhými narodeninami. Všetko dopadlo super. Semenník je na mieste v miešku, riadne prichytený už viac ako rok.

luna116
autor
29. sep 2021

@lenka100218 Som nadmieru s ňou spokojná, je úžasná. Mám sa 100x rozhodnúť, idem so synom iba ku nej. Ak nebude mať v dohľadnej dobe termín, aj MUDr.Baču si veľmi chvália.

lenka100218
29. sep 2021

@luna116 Prosim ta a robili to nejak laparoskopicky alebo ma klasika rez hore a další na miesku? A je ta dr taká ze vysvetli ci skor neche velmi komunikovať? Pýtam sa radšej lebo ten primár z MI bol taký ze dokopy nič mi nepovedal a az mesiac po operácii mi povedal ze je tam ta cievna stopka kratšia cize az ked som si vsimla ze to vajko nieje na mieste a riešila som to. Nechápem preco mi nepovedal hneď ako dopadla operácia

luna116
autor
30. sep 2021

@lenka100218 klasika rez 2x, nádherné zošité stehom ako na plastickej chirurgii,žiadne vyberanie stehov, zostali iba 2 tenulinké čiarky (jazvy). Po operácii vysvetlila čo a ako + spôsob ošetrovania doma , že nech sa nenamáha,nesedí obkročmo,nevylieza na gauč,...

miriaamah
13. mar 2024

@jajanka2211 dobrý deň môžem sa opýtať ako prebiehala operácia? Môj má 14m boLi sme v Po a že sa máme obj do Ke bola ste spokojná?

jajanka2211
13. mar 2024

@miriaamah Ahoj. Bolo to uz davno. Ale prisli sme na konzultaciu, objednal nas nasledne na operciu. Obehali sme predoperacne vysetrenia. Prisli sme v den operacie, uspali ho, o cca 1 hodinu bol naspat, o dalsie 3 sme sli domov. Potom sme sli este cca 2 krat na kontrolu. Jazvu mu uz ani nevidno