Pekný podvečer prajem
Nevie mi niekto poradiť kde v KE sa teraz robia cestovné pasy? Bydlisko máme Košice okolie a nie Košice okres.
Viem že pred 2 rokmi sme sa boli fotiť a požiadať na terase, ale výdaj bol už inde, kvôli prerábke tuším, ale neviem teraz ako to je, že kam ísť.
Ďakujem za informácie
a je jedno kde mas bydlisko, doklad ti spravia kdekolvek
O pas môžeš požiadať na ktoromkoľvek pracovisku na SK.
V KE pokiaľ nie si objednaná na termín, je dosť plnka a dlho sa čaká.
K veci. Pracovisko na Komenskeho alebo Hroncovej čo sa týka KE
Chod do skupiny Košice a daj do lupy pas. Nedavno to baby riešili. Skôr išli mimo KE. Gelnica, Rožňava, SNV, Trebišov tuším
@janage mám 2 ročné dieťa, ak dobre viem matky s dieťaťom majú prednosť
Ďakujem za odpoveď
@janage pozriem sa na to aj tam, ďakujem
Mam väčšie deti neviem sa vyjadriť, ani neviem keď sa tam dohrnie 10 takých rodín, ako potom postupujú. A co ak ti už lístok nedá lebo je naplnená kapacita?
To asi nie je, že prídeš a keď máš deti do 2 rokov tak ideš a hotovo. Toto by som si isto zistila
@janage je to tak...dieťa do 3rokov ma nárokna prednostný lístok...ale ked je pred nimi este 10dalsich prednostnych lístkov, tak niekedy sa čaká aj hodinu...
Prednosť ma len dieta,ty musíš čakať do radu. Kamoška tak čakal s 3mesacnym
@kvietok2012 a predpokladám, že aj tých prednostných lístkov na 1 deň je určitý max. počet. Keď sa naplní, už asi nevybavia nad limit.
@floren ja pas mám ešte platný ale malému končí teraz v júni.. takže len preňho potrebujem
@janage je to presne tak. dieta do 3r. ma speci listok a take dieta sa vybavuje prednostne. uplne standardne s nim vybavia aj rodica, ak chce tiez doklad. a nie, tieto listky nie su nijako limitovane, ci prides o 10 doobeda, alebo 15 min.pred zaverecnou, vybavia ta.
Tak to v pohode,ale ak sa ti dá kúp si kolok dopredu, lebo často majú výpadky. Aj na výmenu pásky,musia volať servis
je uplne jedno, kde mate bydlisko, pas mozes vybavit na SNP (tam ste zrejme boli), alebo na Hroncovej. alebo v trebisove, presove, gelnici, bratislave, kdekolvek
@janage ano ale väčšinou to dáva lístky
@matkahelka no u nás nie, veľa bab písalo,že to je o ochote zamestnancov
@floren po správnosti je to 1doklad pre dieťa do 3rokov plus 1 doklad pre zák.zástupcu popripade 1doklad pre druhé dieta
@floren mne veduci oddelenia dokladov v KE povedala, ze to je povinne. pretoze ak tam pride matka s polrocnym dietatom a tomu vybavia prednostne pas, aby tam pol dna necakalo, tak aky ma zmysel, ze potom kvoli matke bude cakat dieta tiez pol dna, aby vybavili matku.
@matkahelka. A ak už vôbec lístky nie sú? Myslím to tak, že ak majú dennú kapacitu príklad 40 lístkov, z toho 15 je pre tých objednaných cez net a tých 25 sa rozoberie tými co čakali už od 7 ráno pred dverami.
Či tieto pre deti idú extra?
V čase navalu už ministerstvo upozornovalo, že pri objednaných ak máš jeden doklad tak ďalší člen či ďalší doklad naviac nemusí byť vybavený. Bola tam možnosť zadať viac dokladov.
My sme zvolili objednania na čas.
@janage prednostne lístky su "extra"
@janage ale take listky su mimo inych listkov, taky listok ti automat vyda vzdy.to je speci listok. inak v automate klikas ako na standardny listok.
@kvietok2012 ak pri rezervácii cez net dám údaje dieťaťa z existujúceho pasu, odkryjú sa "extra" termíny? Lebo bežne na doklady pre dieťa sa pri rezervácii dávajú údaje rodiča.
Alebo netreba rezervovať cez net, len tam prísť?
@matkahelka takže sa dá ísť aj na SNP? Mne by bolo najlepšie ísť tam.
ano da
Na SNP neexistuje už pracovisko
@maranco ked obj. online dieťa s jeho údajmi, je to online rezervacia, nema to nič spoločné s prednostnymi lístkami.
@janage no ved áno, ja už dávam načas,lebo už ma krpec 4,tak ale čakali sme asi 3 minúty a prvýkrát mal dva a to mi len vytlačil lístok a už sme šli dnu. Potom som vytlačila ešte jednej rodine ten istý a ešte ani som im ho poriadne nepodala a boli na rade,oni tam boli s malým bábätkom
https://www.minv.sk/?strankove-dni-na-pracovisk...