Čaute kde kúpim malú, maličkú korytnačku? Dakujem. A koľko to cca stojí? Co mi odporúčate? Nechcem žiadne drahé, je to darček pre 6 ročnú neter.... Sice sestra ma za vraždu, lebo žiadne zvieratko nemôžu do domu... Ale tak korytnačka, nesmrdí, nerobí bordel.... Je ticho a atd... A neter mi to veľakrát naznačila, zeby chcela....
@palicka uu to take drahé na bazosi som videla od 20 e do 100.... Ale tak som myslela, ze taka mini ako bábätko bude lacné.... Ako napr morské prasiatko haha.... Haha
kúp plyšáka. Živý tvor, ktorý sa sám nepýtal do rodiny hygienikov, bude trpieť ak to vôbec prežije. Je to záväzok na niekoľko desiatok rokov, kto sa chce pohrať, existuje hračkárstvo.
pre 6 rocne dieta ries zvieraci darcek s jej rodicmi! prosim ta :D
Uz len ten nadpis s tym debilnym smajlom, preco sa treba rehotat pri kupe korytnacky? Vela emocionalnej inteligencie ti nadelene nebolo. Taka korytnacka je mily zivy tvor a ano vyzaduje starostlivost,ktoru 6 rocne dieta isto nezvladne.Uz len cistenie akvaria napriklad. Prosim ta zivu bytost nekupuj, skus vymysliet nieco ine!!!!
Ako bolo spomenute vyssie, v Presovena Selcove pri Kauflande za 120 Eur. Ja som suchozemsku korytnacky dostala za 1.ve vysvedcenie, vtedy stala 150 korun🙂 Mali sme ju 23 rokov. Je to mile zvieratko, planujem ju tiez kupit syncekovi tak o 1-2r.
No a nezabudaj, korytnacka je zivy tvor, ktory sa na Slovensku uz par rokov cipuje, takze kontrola z uradu ci sa o nu prikladne staras ta neminie.
Ahoj, nechcem byť hnusná, ale 6 ročné dieťa sa samé nedokáže postarať o žiadne zvieratko. Tým pádom potrebuje pomoc rodičov. Keď vieš aký postoj k tomu majú, nie je na mieste aby si im toto urobila poza chrbát. Čo myslíš že sa stane? Sú dve možnosti: 1. Zvieratko dajú hneď preč a mala bude sklamaná.
2. Zvieratko si síce nechajú, ale nebudú sa o neho poriadne starať a časom buď zahynie alebo ho dajú preč. Zas sklamanie dieťaťa.
Ak dieťa chce zvieratko, tak ju bravaj venčiť psov do útulku. Môže sa tam s nimi pomojkat a vrátiť sa domov. Je to rozumnejšie než jej pripraviť takéto prekvapenie ktoré môže skončiť sklamaní. Prípadne si kúp zvieratko ty a bravaj si neter k sebe a starajte sa spolu o zvieratko u teba.
Mozno sa to nezda, ale korytnacka je spolocensky tvor...a ako kazde zvieratko cuduj sa svete narastie! Nezostane malinkate babatko, ktore skoro nic nezerie a kaka mini bobky...a teda ver ze tie korytnacky teda smrdiet vedia ked im casto necistis podstielku...a ked ju nepustis z akvarka vie velmi trpezlivo buchat do skla, takze ani ticha nie je napriek tomu, ze neskrieka...na jedlo a starostlivost to tiez nie je najlacnejsie a nenarocne zvieratko a so sebou si ju na dovolenky tiez brat nebudu (mozes sa tesit, ze ti ju budu nechavat opatrovat...o kazde zvieratko sa treba starat, toto nie ke vynimka, takze necudovala by som sa sestre kebyze ta s nou posle niekam...zrejme absolutne netusis co obnasa mat domace zvieratko, takze prosim ta pre dobro vsetkych zucastnenych kup naozaj len plysovu 🙏 na take zimovanie si asi ani nepomyslela..
Ziadne zviera nie je hračka
Len aby tá korytnačka nakoniec neskončila u teba...na mieste tvojej sestry by som ti ju pekne vrátila... strašne blbý nápad, sorry 🤦
Pripajam sa k ostatnym, zivy darcek treba riadne! prekonzultovat s rodicmi dietata, a tiez pozistovat, ci by mali postarane o krmenie, ked pojdu napr. na dovolenku. Tiez si uvedom, ze korytnacky sa dozivaju mnoho rokov, to nie je rybicka v akvariu. je to zavazok mozno na desiatky rokov :-/
Kupit plišaka je naj odporučanie. Ku korytnačke suchozemskej treba terarium, lampy jedna na denne svetlo, jedna na ohrievanie, polka teraria kokosove vlakno, ktore musis udržiavat vlhke a druha polka drevena štiepka. A ked to cele nečistiš tak to samozrejme začne smrdiet. Dalej korytnačka podlieha citez treba ju mat registrovanu na min.životneho prostredia, idealne je ked je už od chovatela čipovana. Ďalej potrebuje vhodnu stravu, ked je vnutri chovana vitaminy , plus zdroj vapnika napr seoiovu kost. Takže tych 120 eur je ta najmenšia položka. Ako si si to predstavovala ?
Ani náhodou takú hlúposť, ako dat živé zvieratko dieťaťu napriek nesúhlasu rodičov, nerob. Ak by si to urobila mne, tak ti tu korytnačku donesiem nazad a staraj sa o ňu sama.
Kúp jej na baterky psíka, to bude lepšie
Suchozemske korytnacky chovam skoro 30 rokov a tento prispevok sa mi tazko cita.. Nebudem ani komentovať.. Okrem toho, lacnu suchozemsku korku ani nedostanes, si mylis s vodnymi, tu jej duplom nekupuj.
Keď raz zviera do domu nemôžu tak nemáš žiadne právo jej ho kúpiť keď s tým navyše rodičia malej absolútne nesúhlasia!
ZOO obchodík na Sekcove pri Kauflande. Suchozemská malička s “papiermi”, včera sme ju tam videli, cca 120€