je pravda, že v Košiciach na medicíne je korupcia ? Syn tam chce ísť študovať, no takmer každý mu hovorí, že nedajú prejsť cez skúšku, napr. vo 4tom ročníku, začnú chytať za slovíčka…príďte ešte raz, ešte raz, atď. že človek potom pochopí že… lebo koho nechcú pustiť, tak nepustia… sú to len nahovorené “bludy” alebo to tak je ?
Hovoria to taki, ktori tam studovali, alebo to niekto niekde pocul, ze susedova suseda to pocula od susedovho suseda?
A na úkor tých, ktorí vedia pustia tých, ktorí majú ´zaplatené’ a tých, čo sú nabiflení pošlú domov…
@dskjhfdlkdjhl práve to, že tí, ktorí tam študovali, resp. tam majú súrodencov, atď.
Je prijemnejsie povedat, ze som nespravil medicinu kvoli korupcii, nez si priznat, ze na to jednoducho nemam 🙂
Ja môžem zodpovedne a 100 % pravdivo vyhlásiť, že som si celé štúdium mediciny v KE poctivo odmakala, nikdy som nevidela ani náznak toho, aby niekde vyhadzovali kvôli tomu, žeby chceli úplatok. Hovorí sa toho veľa a aj počas mojho štúdia kolovali tieto reči, myslím si že nejaka korupcia mohla existovať skôr u zahraničných študentov, ktorí prichadzali na skúšky často veľmi biedne pripravení. V mojom krúžku sme boli 16ti a dám ruku do ohňa za mojich spolužiakov, že sme sa poctivo učili celých 6 rokov a všetci sme nakoniec štúdium úspešne aj ukončili 🙂 takže takýmto rečiam by som určite neverila
Mám dosť kamošov, čo skončili medinu v KE a každý z nich si to poctivo odmakal, odsedel, naučil a teraz sú z nich skvelí lekári, nepotrebovali žiadne obálky, len veľmi dobrú hlavu, vôľu a straaašne veľa kávy 😂
Mala som tam 4 spolužiačky ešte z gymka, a každá jedna to poctivo odmakala a úspešne zvládla štúdium bez nejakej "pomoci" . Poznám naopak dve dievčatá, ktoré to nedali, boli to moje spolubývajúce z intraku a napíšem na rovinu, že preto, lebo sa na to štúdium s prepáčením vysrali. A tak to aj dopadlo.
Ano
Je všade ale keď je dobrý, prejde. ;)
Ja som tam študovala napríklad a celé štúdium som si odmakala. Nikto z rodiny nie je lekár, nikdy nebol. Všetko záviselo odo mňa. Ak učivo naozaj vieš, nikdy sa nestane, že ťa aj tak nenechajú prejsť. Na skúškach je mimochodom vždy okrem odpovedajúceho študenta a profesora aj ďalší študent či dvaja, ktorí sa pripravujú ako “svedkovia”… Nikdy sa nemôže stať, že študentovi, ktorý naozaj všetko poctivo ovláda povedia “príďte zas, FX” .
Nie je to pravda. Samozrejme môže sa niekto taký nájsť, ale určite to nie je systémové. Platí študijný poriadok, študent má 3 + 2 pokusy, a na poslednom si môže zažiadat o komisiu. Vždy sa môžu študenti odvolať k rektorovi.
Neverte reciam. Ak je sikovny bude v pohode ak nie, tak bude musiet lepit oci. Ale da sa to aj bez platenia ..
Však to máš na Slovensku všade. Pomerne čerstvá skúsenosť z MT, boli písomné testy a test si bolo treba vyzdvihnúť pri ňom pri stole. Brat si nechtiac zobral z nesprávnej kopy kedže mu profesor nepodal test a bol vyrazený :D profesor len utrúsil že ,, táto kopa nie je pre vás" 😀 a z tej druhej samozrejme podával vyvoleným :D
Stačí odpoveď: Chcel by niekto byť lekárom za úplatok? No myslím, že každý súdny človek určite nie. Jednoducho je drina a tak to má byť. Ide zdravie a život ľudí. Obdivujem všetkých študentov, ktorí to zvládli.
ano je to pravda, nechaju si radi zaplatit ak nie priamo za skusku tak "prispevok skole"
@dominikac321 študovala si tam ?
nie, vsetkych, ktorych poznam, a nie je ich malo, su ludia, ktori si nad knihami svoj titul vysedeli...A pridavam sa k tym, ktore odhalili "vraj vyhodenych prr korupciu"- ak na skolu nemas, je lepšie prezentovat, ze ti niekto ublizil, ako sa priznat, ze na totk zom uz jednoducho nemal....
Študovala som tam, úspešne, bez toho aby odo mňa niekto niekedy vyžadoval alebo naznačoval že skúšku spraví úplatok 💁, trebalo sedieť na zadku a sa učiť a učiť a učiť, inak ako si to predstavujete? Neviem sa naučiť neaky predmet tak idem za skusajucim s obálkou, priamo na skúške, keď dopredu sa zvyčajne ani nevie kto vás konkrétne bude skúšať? Veď to je vyhodenie študenta, aj vyucujuceho. V dnešnej dobe keď si každý robí nahrávky a videá ako dôkaz, aký vyučujúci by vzal úplatok? Ak mu to môže zničiť kariéru? Ja tieto myšlienky doteraz nechápem, ako to podľa ľudí údajne funguje
To je asi vsade 🤷♀️