Dobrý deň, má niekto skúsenosť s gynekologickou ambulanciou v Košiciach, kde doktor/ka nemá problém so športom počas tehotenstva ? A aktívne sa tejto téme venuje a nezakazuje ? Jedná sa konkrétne o beh. Ďakujem za pomoc. Na sprostosti nereagujem.
Nestretla som sa a tým, že by hocijaký gynekológ hneď zakazoval šport. Mne šport zakázalo spinenie počas tehotenstva a nie gynekológ 🤷 Môžem teraz len chôdzu a jogu. Tehotné kamarátky z fitka tiež nemali problémy a lekarmi, len upravili tréningy.
Ak nemas rizikove tehu, tak si mozes behat kolko chces. V tomto ziadny Gyn problem nema podla mna. To nemas nejak rizikovy sport. Ja som napr musela nechat teraz fitness kompletne, je mi strasne zle, Ale ze hrozne. Je to pre mna doslova trest a nepomozem si. Gyn s tym nic nema, ten len povedal, ze my je to luto, ze som takto na srot
@mamamasama kazdy asi nie keď si pytam odporúčanie
@michaela329 a koľko ste mali skúsenosti ? Ja cvicim pravidelne aj keď som bola tehotná, v tom problem nie. Cvičenie je rozdiel od behania. Moj gynekológ sa až vystrel na stoličke a rázne zamietol: “no to v žiadnom prípade!” To bola prvá návšteva v prvom mesiaci, bez akéhokoľvek vyšetrenia. Len som mu položila otázku. Vyzeral ako keby som povedala ze budem piť vodku kazdy den
@kiki68 to ja chapem, dakujem za reakciu. Moj Gyn na mna tak nenormálne zareagoval prvý den návštevy v prvom mesiaci, len na obyčajnú otázku ci mozem dalej behat ak behávam niekoľko krat týždenne. Odpoved ho vystrela na stoličke ze v žiadnom prípade nie. Preto hľadám niekoho privetivejsieho, čo sa týka športu a tehotenstva.
@cosipipi behám piatym rokom, cca 120-150 km mesačne a celoročne - aj v zime vonku. Skúsenosti myslím, že mam. A do fitka chodim 18 rokov... a vyslovene ak niekto nemal problémy, cvičil bezne. Jasné, že upravujes tempo a jasne, že nepôjdeš trail. Ale to už budeš cítiť.
@michaela329 ja hľadám gynekológa
@cosipipi tak si obvolaj najskôr, či Ťa vôbec tehotnú niekto iný vezme - v tomto býva väčší problém.
@cosipipi najdi niekoho ineho, pokial nemas velke problemy, za sebou 10 potratov, tak nechapem tej jeho reakcii. Nakolko dnes vsetci tlacia na to, aby sa zena hybala a nemala na sebe 30kg do porodu. Ako pre mna nehybat sa je uplne ze zle. Ja mam dojem, ze sa cela rozsypem na kusky.
@michaela329 ved privatny vezme ked chce prachy. Ako ja platim u mojho 160eur za navstevu, ten by vzal podla mna aj tehotnu barbie 😂
@kiki68 otázka je, či je autorka ochotná platiť 😀 Hlavne, keď je úplne zbytočné mu to vešať na nos, ak je tehotenstvo bez problémov.
@michaela329 tak ked ma takeho podivina, to uz kazdy musi za seba rozhodnut. Ja platim tolko, aby som mala pokoj a normalny pristup. Nie, ze niekto arogantne od stola odfrkne, ze co chcem
@cosipipi tak je ine ked silovo sportujes hned na zaciatku tehotenstva a ine potom neskor ( moze to byt pricina potratov neviem az tak je to pre teba zivotne dolezite ze ides ohrozit plod? )
Trosku si utried priority buduca mamicka
@taktotedanie ak zena bola zvyknuta sportovat a nema problemy, telo je na tie vahy zvyknute. V rakuskom zakonniku prace mas uvedene, ze tehotna moze zdvihat a tahat raz za den 15kg zataz, viac krat 5-10kg. To by zodpovedalo nejakemu cviceniu. Ako ked niekto behava 5 rokov a pobezi dalej, tak to nema preco sposobit potrat. Problem by bol keby zena, co nikdy necvicila isla na 90kg benchpress, alebo nejaku takuto vylozene hovadinu a nikdy to necvicila 4x do tyzdna.
Čokoľvek, čo si robila ako netehotná, môžeš robiť aj v tehotenstve (pokiaľ tam nie sú ozaj zdravotné príčiny, ktoré by boli problém). Ja som po prvom tehotenstve začala cvičiť, cvičila som 4 roky a otehotnela znova. Tehotná som cvičila do 36!!! týždňa. Ku koncu už ľahšie veci. Úplne v pohode. Ani neviem, či som to svojmu doktorovi vravela. Všetky vyšetrenia boli ok.
Co si pipi, ak je inak dobry odbornik, vobec ho neries, riad sa podla svojich pocitov a normalne ostan pri nom. Mozno je len “stara skola”
@cosipipi ja chodím k Dr Muranskej , prešla som k nej počas tehotenstva a mne sa páči to prečo ju mnoho žien neznáša, je priama, rovno povie svoj názor.
Mne "dovolila" športovať i keď úprimne, od tretieho mesiaca som bola tak KO, že to nešlo. Po kontrole po šestonedelí mi povedala že si môžem ísť behať.
Skúsila by som sa jej opýtať na názor, určite odpovie jasne 🙂
@daniella08 vau, konecne normálna odpoveď. Ďakujem velmi pekne ❤️
Jezis ženy, ved ja potrebujem meno lekára zo skúseností. A nie vaše názory. Čítate čo pisem ?
Ja sa potrebujem aj s lekárom dobre porozprávať a povedat mu ako sa citim keď športujem atd. potrebujem sa citit príjemne v takom intímnom prostredí. PRETO SI HĽADÁM INEHO, ktorý nie je obmedzený. Dakujem za zbytočné reakcie
tak mu to nevesaj na nos a vybavene.
@taktotedanie vau dakujem za radu, na ktorú som sa nepýtala. Hned zmením svoj životný štýl vďaka tomuto komentáru.
@cosipipi nemusis ho menit preco by si mala ale hadam uz nemas zodpovednosg len za seba
@cosipipi vidim ze ti cvicenie udrelo na zdravy rozum a absolutne si nic nepochopila
Pekny den
@cosipipi moj gyn je Mudr. Linkesch a v zdravom pohybe ma podporoval, ak je tehotenstvo v poriadku, nie je to choroba. Je mily, empaticky.
Každý normálny gynekológ je s tým ok a na čo mu to vešať na nos? Môj gynekológ ani nevie, že som rodila doma. Cvičila som silovo celé tehotenstvo.