Viete mi niekto poradiť, aký je rozdiel medzi 4 ročným štúdium s rozšírením anglického jazyka, a bilingválne 5 ročné štúdium, dcéra deviatačka, samé jednotky má rada angličtinu ale necíti sa na bilingválne, ďakujem
chodim mi tam dcera, chodi na tu cast rozsirene studium AJ, klasicky ma vsetky hodiny v slovencine ako normalne gymnazium, len viac hodin anglictiny. Isla tam z deviateho rocnika, teraz je prvacka. Jej sesternica je na bilingvalnom studiu, v anglictine maju predmety, tam idu deti z 8 rocnika prevazne, ale moze sa ist aj z deviateho, len potom starsie skoncia, maturita je po 5 rokoch, nie po styroch.
Moja sa dokonca ani nehlasila na to rozsirene studium aj, mala ist v triede klasicke gym. studium, ale na zac. roka bola v jednej triede deti prevaha, v druhej par deciek nenastupilo, tak sa spytali, kto by chcel prestupit na rozsirene vyucovanie AJ, a moja sa prihlasila a je tam. 🙂
Ahojte ak my riešime že kam ísť, ale dcéra si dala na park na anglické a na evanjelicke. Nevieme kam ísť. Ťažké sú obe školy.
@negymama ako je spokojná dcéra s učiteľmi ?
@katkapocekajlova ano je.
gymnázium s rozšíreným anj jazykom má maturitu z úrovne B2 všetky predmety v slovenčine len viac hodín angličtiny, bilingválne má maturitu z úrovne C1 + aj niektoré predmety v anglickom jazyku
a na bilingválnom majú v 4. maturitu zo SJL a v 5. ANJ + predmety ktoré si vyberú
Ahojte, rada by som sa zapojila do debaty a ziskala vase skusenosti a rady. Dcera velmi chce ist na bilingvalne gymnazium, ale spanielske. Snazim sa jej to vyhovorit, pretoze v tom nevidim zmysel. Urcite som za anglicke bilingvalne....fici na tom iba preto, lebo sa jej pacia spanielske pesnicky a serial La casa de papel. Som proti hlavne kvoli tomu, ze je reprezentantka SR v jednom sporte, ma 4x do tyzdna poobede treningy, casto sutaze, sustredenia, bude potrebovat rozne uvolnenia...Neuvedomuje si, ze to tak ci tak bude napor a skok prejst na gymnazium, a este k tomu sa vsetko to, co v slovenskom jazyku bude musiet ucit v spanielcine. S anglictinou ma predsa len skusenosti celu ZS...zbytocne si chce komplikovat uz aj tak narocne fungovanie. Prosim o argumenty a vlastne skusenosti, ako jej to vyhovorit a nebyt za zlu. Zatial su doma plačky len...
@ivanka1980 Nijak. Ja som za to, ze ked chce spanielske, nech ide na spanielske. Nenic jej sny, ak to nie je chvilkovy rozmar ale drzi ju to dlhsie a bude takto rozhodnuta aj o par mesiacov ked sa budu podavat prihlasky, tak jej v tom nebran. Je to jej zivot, jej rozhodnutia a jej tuzby sa nemusia zhodovat s tvojimi.
@ivanka1980 ja chodim na španielske bilingválne…tiež som chcela ísť na anj biling. ale ten jazyk viem perfektne čiže keď ona s tou anj je tiež tak dobre tak by mohla skúsiť iný jazyk a tym padom bude mať jazyk navyše, čo jazyky sú veľmi dôležité v tejto dobre. A keď jej to nebude sediet tak prestúpi. Skúsiť to môže🤷🏼♀️
Dobrý deň, rada by som sa opýtala, ak sa píše žiadosť o prestup na iné gymnázium, čo mám napísať do odôvodnenia? Je mi to hlúpe, odchádzame zo súčasnej školy nakoľko je slabá, už to mám vytelefonované s novou školou, ide o to že neviem čo sa tam zvykne písať. Moôžem uviesť napr. z rodinných dôvodov?
@ivanka1980 skole je to uplne jedno co napises, potrebuju si zalozit papier "na ziadost rodica" Ziadame o umoznenie prestupu na skolu XY z rodinnych dovodov. Nastup na skolu XY je mozny od ..., s pozdravom.
@eeffka dakujem
@monci20 Rozdiel je taky, ze 4 rocne studium je normalne studium v slovencine, akurat ze je vacsia dotacia hodin anglictiny. Cize napr. bezne na gymnaziu je 2-3x za tyzden, tak tu bude napr. 4-5x.
Bilingvalne studium je bilingvalne, cize prvy rocnik je vacsi doraz na samotny jazyk a potom su niektore predmety vyucovane komplet cele v tomto cudzom jazyku. Je to obrovsky rozdiel.