Gymnázium Park mládeže - Košice

monci20
19. jan 2021

Viete mi niekto poradiť, aký je rozdiel medzi 4 ročným štúdium s rozšírením anglického jazyka, a bilingválne 5 ročné štúdium, dcéra deviatačka, samé jednotky má rada angličtinu ale necíti sa na bilingválne, ďakujem

nafka0483
19. jan 2021

@monci20 Rozdiel je taky, ze 4 rocne studium je normalne studium v slovencine, akurat ze je vacsia dotacia hodin anglictiny. Cize napr. bezne na gymnaziu je 2-3x za tyzden, tak tu bude napr. 4-5x.
Bilingvalne studium je bilingvalne, cize prvy rocnik je vacsi doraz na samotny jazyk a potom su niektore predmety vyucovane komplet cele v tomto cudzom jazyku. Je to obrovsky rozdiel.

negymama
19. jan 2021

chodim mi tam dcera, chodi na tu cast rozsirene studium AJ, klasicky ma vsetky hodiny v slovencine ako normalne gymnazium, len viac hodin anglictiny. Isla tam z deviateho rocnika, teraz je prvacka. Jej sesternica je na bilingvalnom studiu, v anglictine maju predmety, tam idu deti z 8 rocnika prevazne, ale moze sa ist aj z deviateho, len potom starsie skoncia, maturita je po 5 rokoch, nie po styroch.

negymama
19. jan 2021

Moja sa dokonca ani nehlasila na to rozsirene studium aj, mala ist v triede klasicke gym. studium, ale na zac. roka bola v jednej triede deti prevaha, v druhej par deciek nenastupilo, tak sa spytali, kto by chcel prestupit na rozsirene vyucovanie AJ, a moja sa prihlasila a je tam. 🙂

katkapocekajlova
22. máj 2021

Ahojte ak my riešime že kam ísť, ale dcéra si dala na park na anglické a na evanjelicke. Nevieme kam ísť. Ťažké sú obe školy.

katkapocekajlova
22. máj 2021

@negymama ako je spokojná dcéra s učiteľmi ?

negymama
22. máj 2021
felicita027
22. máj 2021

gymnázium s rozšíreným anj jazykom má maturitu z úrovne B2 všetky predmety v slovenčine len viac hodín angličtiny, bilingválne má maturitu z úrovne C1 + aj niektoré predmety v anglickom jazyku

felicita027
22. máj 2021

a na bilingválnom majú v 4. maturitu zo SJL a v 5. ANJ + predmety ktoré si vyberú

ivanka1980
2. nov 2021

Ahojte, rada by som sa zapojila do debaty a ziskala vase skusenosti a rady. Dcera velmi chce ist na bilingvalne gymnazium, ale spanielske. Snazim sa jej to vyhovorit, pretoze v tom nevidim zmysel. Urcite som za anglicke bilingvalne....fici na tom iba preto, lebo sa jej pacia spanielske pesnicky a serial La casa de papel. Som proti hlavne kvoli tomu, ze je reprezentantka SR v jednom sporte, ma 4x do tyzdna poobede treningy, casto sutaze, sustredenia, bude potrebovat rozne uvolnenia...Neuvedomuje si, ze to tak ci tak bude napor a skok prejst na gymnazium, a este k tomu sa vsetko to, co v slovenskom jazyku bude musiet ucit v spanielcine. S anglictinou ma predsa len skusenosti celu ZS...zbytocne si chce komplikovat uz aj tak narocne fungovanie. Prosim o argumenty a vlastne skusenosti, ako jej to vyhovorit a nebyt za zlu. Zatial su doma plačky len...

nafka0483
2. nov 2021

@ivanka1980 Nijak. Ja som za to, ze ked chce spanielske, nech ide na spanielske. Nenic jej sny, ak to nie je chvilkovy rozmar ale drzi ju to dlhsie a bude takto rozhodnuta aj o par mesiacov ked sa budu podavat prihlasky, tak jej v tom nebran. Je to jej zivot, jej rozhodnutia a jej tuzby sa nemusia zhodovat s tvojimi.

sophiahaha
11. nov 2021

@ivanka1980 ja chodim na španielske bilingválne…tiež som chcela ísť na anj biling. ale ten jazyk viem perfektne čiže keď ona s tou anj je tiež tak dobre tak by mohla skúsiť iný jazyk a tym padom bude mať jazyk navyše, čo jazyky sú veľmi dôležité v tejto dobre. A keď jej to nebude sediet tak prestúpi. Skúsiť to môže🤷🏼‍♀️

ivanka1980
19. jan 2022

Dobrý deň, rada by som sa opýtala, ak sa píše žiadosť o prestup na iné gymnázium, čo mám napísať do odôvodnenia? Je mi to hlúpe, odchádzame zo súčasnej školy nakoľko je slabá, už to mám vytelefonované s novou školou, ide o to že neviem čo sa tam zvykne písať. Moôžem uviesť napr. z rodinných dôvodov?

eeffka
19. jan 2022

@ivanka1980 skole je to uplne jedno co napises, potrebuju si zalozit papier "na ziadost rodica" Ziadame o umoznenie prestupu na skolu XY z rodinnych dovodov. Nastup na skolu XY je mozny od ..., s pozdravom.

ivanka1980
19. jan 2022

@eeffka dakujem

silvena
19. okt 2023

@negymama ahoj ,chcela by som sa opytat ako je dcera spokojna so skolou?lebo dcera tam tiez chce ist?a primacky boli velmi tazke?velmi krasne dakujem za info

terina25
20. okt 2023

@silvena ahoj.moja dcera skusala tento rok a neprijali ju pre nedostatok miesta. Chce skusit aj bud.rok. slovina ze bola tazsia ako matika. A nevyhoda,ze boli otazky z 9.rocnika a ona bola osmacka,takze nevedela.

negymama
20. okt 2023

@silvena dcera uz toho roku maturuje, ona chodi na 4rocnz odbor so zvysenym poctom hodin anglictiny. Je spokojna, dobre sa uci, ale maju toho pomerne vela. na zakladnej sa skoro neucila a mala same jedntky.