Gymnázium M.R.Štefánika

dankaa526
5. mar 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opytať či má niekto skúsenosti ohľadom školy M.R.Štefánika, moja dcéra rozmýšla nad ruským odborom, ale dáva si prihlášku aj na 4-ročný. Neviete ako to tam funguje? Ďakujem

alicimmerman
5. mar 2022

@dankaa526 chodila som na klasické 4 ročné gymko - učiť sa trebalo to je jasné. Za mojich čias fungovala len francúzska bilingvalna sekcia a teda natrapili sa tam kolegovci.... ja som mala fajn základ na vysokú školu 🙂 základ je makať a nie sa flákať....ak dcéru bavia jazyky, určite to nie je krok vedľa

pininka1
6. mar 2022

@dankaa526 pripnem sa, syn si tiez dal prihlasku na ruske bilingvalne ale z 8 rocnika. Ide to skor skusit, ale zaujimalo by ma ze co a ako keby sa predsa len rozhodol ist tam

cubo2
6. mar 2022

Ja len taká malá faktická poznámka, vo svetle dnešných udalostí ísť študovať ruštinu je totálna strata času, Rusko je neperspektívna krajina, radšej by som zvolil iný jazyk (nemčina, španielčina, francúzština možno)

pininka1
6. mar 2022

@cubo2 nesuhlasim s vami, a ist studovat tento jazyk neznamena podporu vojny, alebo jedneho stareho blazna. Rusko je obrovska krajina a nikdy pre nas nebude neperspektivna.

gelifil
6. mar 2022

Presne tak, takyto koment moze dat len uplny neznalec.....

greta2017
6. mar 2022

Ja som tam chodila na francuzsku sekciu. Treba sa tam strasne vela ucit (aspo pred 15r bolo treba) a teda par ucitelov by som nepozdravila na ulici uz lebo mi znicili stredoskolsky zivot ale inak som vystudovala na Acka tazku vysoku skolu a vyborne sa uplatnila na trhu prace. Cize ak je dieta silna osobnost pripravena na mozno tazke casy dala by som ho tam. U mna plati stare zname "tazko na cvicisku lahko na bojisku"

dankaa526
autor
6. mar 2022

@alicimmerman ďakujem pekne

molkapolka
6. mar 2022

@dankaa526 chodila som tam na 4r a sestra na francuzske bilingualne. Ucit sa trebalo na oboch, na francuzskom viac, ale sestra ma plynulu francuzstinu a anglictinu. Obe mame vystudovane VS, zaklady sme mali fajn. Ja si doteraz vela pamstam z literatury a dejepisu, ucili nas ludia, ktori to vedeli podat tak, ze cloveka to bavilo 😊

dankaa526
autor
6. mar 2022

@molkapolka to znie super.. dcéra už poslala prihlášku teraz už len aby ju prijali, ale veríme že áno

greta2017
6. mar 2022

@molkapolka Blahovsky 4ever? 😊🙈

alicimmerman
6. mar 2022

@greta2017 Blahovsky legenda 🙂....a ešte fyzikárka

molkapolka
7. mar 2022

@greta2017 jasneee 😀 prisny bol, ale perfektny.

molkapolka
7. mar 2022

@dankaa526 drzim prsty 🍀

greta2017
7. mar 2022

@molkapolka presne, mna ucil literaturu ale je to moj NAJOBLUBENEJSI ucitel. Doteraz nanho rada spominam💞

juzanka151
7. mar 2022

no ja som prave pocula, ze uroven gymnazia a hlavne francuzskej sekcie isla urovnou dole a to som pocula od osoby ,ktorá tam studovala

gelifil
7. mar 2022

@greta2017
@alicimmerman
@molkapolka ale jeho vyhodili, vsak?!

greta2017
7. mar 2022

@gelifil 😳😳😳😳 coooo? To preco nevies?

greta2017
7. mar 2022

@juzanka151 moze byt ...podla mna 90% skol ide kvalitativne dole na celom Slovensku. Bohuzial🤷🏻‍♀️

molkapolka
7. mar 2022

@gelifil ano, on jeden cas robil zastipcu riaditelky, ale mali medzi sebou nezhody, tak odisiel. Uz neviem presne ci dobrovoľne alebo povinne.

gelifil
8. mar 2022

@molkapolka
@greta2017 ano, proste čistky😵😵😵.....uplnou nahodou som sa s nim stretla. Robil ucitela v skole v nemocnici.
@molkapolka dobrovolne nasilu...ale aspon ma charakter