Gymnázia v Košiciach

naduska007
25. aug 2022

Dobrý deň,
vedel by mi niekto napísať ako to chodí teraz ohľadom gymnázií... Z akých predmetov sa robia prijímačky... Dá sa v KE dostať na gym. bez príjmačie vôbec alebo na ktorom majú menšie nároky .... Syn nie je čistý jednotkár, ale je šikovný... Za každé info vopred ďakujem 🍀

vivincek
25. aug 2022

neviem ako je to v Kosiciach,ale standardne sa robia prijimacky matika a slovecina, na bilingvalnych+jazyk

lucka_ke
25. aug 2022

niektoré gymnáziá berú bez prijímačiek aj v Testovaní 9 má viac ako 90 percent zo SJ aj MAT

naduska007
autor
26. aug 2022

@lucka_ke tak na to testovanie sa nemôžeme spoľahnúť... Neviete náhodou, ktoré gym v KE je najpriatelnejšie, proste, ktoré nemá vysoké nároky alebo kde sa hlási menej žiakov a potrebujú študentov 😁😁😁

luxus10
26. aug 2022

@naduska007 kde sa hlasi menej ziakov? take gym vseobecne nepoznam...pocet uchadzacov niekolkonasobne prevysuje pocet miest...a to asi vsade...

banalu
26. aug 2022

@naduska007 Futurum je pre "specialne" deti - take co sa im doteraz nechcelo ucit, nie take co maju zdravotny problem.
A vraj srobarka sa spustila, niekedy najlepsie gymko vraj berie aj 4karov 🤷‍♀️
Apropo - preco hladate prave gymnazium, ak sa synovi uz teraz nechce ucit?

lucka_ke
26. aug 2022

@luxus10 podľa mojich pozorovaní cirkevné, mnoho detí zobrali s horšími známkami

elviku11
26. aug 2022

@naduska007 gymnázium na opatskej bralo stále tých slabších

eeffka
27. aug 2022

Ak je syn sikovny nebude problem urobit prijimacky, a len tak do diskusie... myslite si ze so slabym gymnaziom bude mat aku buducnost? Zase len nejaka uboha VS kde sa nejak prebluka a potom bude nepouzitelny do praxe?

lotma
15. sep 2022

@naduska007 Urcite nie gym. srobarova, ruky prec

lucka_ke
15. sep 2022

@lotma prečo?

lotma
15. sep 2022

@lucka_ke ucitelia zastali v case, kde si myslia, ze je rok 1970, komunusti a tak sa aj spravaju, namyslene, vase slovo neznamena nic. Extremne prehnana telesna vychova, ucitelia za opicami nie su schopni poslat material emailom z hodiny. Staroveke metody typu pisat ako zandar celu hodinu…urcite nie srobarova. V zivote by som tam znovu nesla

anastazia93
20. sep 2022

@lucka_ke no... Ako ktoré. Ale to na KVP Košických mucenikov má málo žiakov, takže tam vezmú

atinag
10. feb 2024

@banalu ako to myslíte? Viete mi povedať niečo viac prosím, Futurum Košice. Nepoznáme to, ale boli sme teraz na DOD.

banalu
10. feb 2024

@atinag tak ako som to napisala. Ak rodicia nevedia co s dietatom, ktore sa doteraz moc nechcelo ucit, malo benevolentnu vychovu a vystriedalo aj par ZS, lebo vsade bol nejaky problem, tak je futurum idealna volba.

atinag
11. feb 2024

@banalu my riešime strednú školu, to Gymnázium, sme zo stredného Slovenska, o tej skole sme sa dozvedeli asi pred mesiacom, synovi sa na DOD páčilo, neviem teda....

lenkald
24. máj 2024

@banalu mate osobnu skusenost ? kedze teraz su tam len prvaci ak sa bavime o ZS

banalu
24. máj 2024

@lenkald bavili sme sa o strednej skole

lenkald
24. máj 2024

@banalu funguje uz 12 rokov a chodi tam konkretne znameho dceru, su nadseni...anglictina na mega urovni, preto by bolo dobre napisat aj konkrente, co je tam zle, nie len takto vseobecne ze je to nejaka "zberna", kedze tam su aj zahranicni studenti a ti vacsinou pokracuju na univerzitach mimo sk, ak by sa nedostali, tak by ta skola asi dlho neprezila

banalu
24. máj 2024

@lenkald my mame v rodine dva pripady, ktore tuto skolu ukoncili a ani jeden nepokracoval na ziadnu skolu, a teda hlavu na to maju keby chceli.
Apropo, ak ma dieta hlavu a chtic tak nepotrebuje futurum aby sa dostalo na hociaku univerzitu vo svete 😉

lenkald
24. máj 2024

@banalu a preco by si prave nemohlo vybrat futurum pre anglictinu ? takuto nema ziadna statna skola v KE, same ucenie sa z knih metody ako zo sociku
kto chce zameranie napr. na matematiku, tak logicky si vyberie ine gymnazium

banalu
24. máj 2024

@lenkald nevidim dovod aby si niekto nevybral skolu ktoru chce, ak ma na to svoje argumenty.