Fyzioterapeut - nie Vojtova metóda

13. jún 2023

Synček 10m ešte nestvornozkuje. Chceme ísť za fyzioterapeutom, ale nie Vojtovu metódu. Máte skúsenosť, kde najlepšie ísť? Ďakujem!!!

surama
13. jún 2023

P. Beresova na Komenskeho cvici Bobatha, mozno aj ine metody. Je to sukromna klinika, plati sa, ale urcite by vam pomohla.

valeriakadarova
13. jún 2023

Zajtra ideme k pani Dr. Bucharovej, 8m dcéra (korigo 7m) ešte nesedí, neštvornožkuje... Bola u nej dva dni dozadu kamoška z pôrodnice a že nepreferuje Vojtovku, aj ich poslala na bobath cvičenie...

mirkab1804
13. jún 2023

My chodime tiez s dcerkou k pani Beresovej, robi Bobath metodu. Je to uzasna osoba a skvela fyzioterapeutka ❤️ dcerka robi uzasne pokroky odkedy k nej chodime, jednoznacne odporucam. Je to ale sukromne centrum a plati sa za kazde stretnutie.

marselita10
13. jún 2023

Kde hladate v Ba?

autor
13. jún 2023

Košice

autor
13. jún 2023
autor
13. jún 2023

@valeriakadarova v 8 m vadi že nesedí a nestvornozkuje? 😯

valeriakadarova
13. jún 2023

Evidentne áno a pritom je predčasniatko, ale ja viem, že je len lenivá. Na brušku nenávidela byť, až keď sa naučila pretáčať to mala rada a odvtedy je celý deň na brušku a skúša štvornožkovať... Z jedného hľadiska je super, že to naša doktorka rieši ale z druhého mi príde zbytočné dieťa vláčiť po doktoroch len preto, že je lenivšie...

marselita10
13. jún 2023

ou. tak to neporadim. v Ba poznam dobru fyzio.

surama
13. jún 2023

@valeriakadarova Aj mne vraveli, ze je lenivsi...ze sa mu nechce chodit a take reci, ze prehanam....nakoniec bola z toho brusna diastaza, oslabene brucho, chrbat a torticollis a vsade som pocuvala, kde som bola doteraz. Podla nasej pediatricky bolo vzdy vsetko v poriadku.

autor
14. jún 2023

@surama prosím ťa ako sa to prejavovalo a kedy si to začala riešiť? Si ma vystrašila. Malý už dvíha zadoček zachvilu asi pôjde na 4

autor
14. jún 2023

@valeriakadarova my asi pôjdeme dakde nech sa na malého pozrú

surama
14. jún 2023

Ja som riesila to, ze mal hlavu nabok a zacala som si to vsimat az po foteni na rok, ze na kazdej fotke mal hlavu nabok..lebo v tom obdobi sa mu tak natiahol krk a az vtedy to bolo vyrazne vidno. Potom som to zacala riesit a az potom nas pediatricka poslala na neurologiu a ortopediu, tam to trvalo, kym sme mali termin a oni nam diagnostikovali torticollis lahky stupen a odporucila nam p. Beresovu. A tam nam ona povedala, ze ma aj slabe brucho, miernu diastazu a slaby chrbat.

Ked som si to spatne zobrala, tak on skoro sedel, zacal sa plazit, ale potom sa strasne dlho plazil, potom dlho stvornozkoval a az 14 mesacny zacal chodit. Cize sme to mohli riesit ovela skor. A tak uz niekolko mesiacov riesime rehabky a bolo nam povedane, ze toto teraz bude na straaasne dlho, kedze vzdy ked podrastie mu ten krk padne.

surama
14. jún 2023

Este som zabudla napisat, ze keby som mala este jedno dieta, tak by som uz hoci len preventivne ho isla dat pozriet k fyzioterapeutke, aby som vedela ci sa dobre vyvija. Mna toto strasne mrzi, ze som pocuvala inych a verila, ze je vsetko ok a syn ma teraz okrem torticollisu aj zlezanu zlavicku, co sa uz neda napravit. Pritom mohol nosit prilbicku a mat krasnu hlavicku...ale podla nasej lekarky bolo vzdy vsetko v poriadku...

oblecenie99
14. jún 2023

Pani Berešová, jednoznačne

autor
14. jún 2023

@surama joooj úplne tá chápem že máš výčitky, ale robila s všetko jak si najlepšie vedela, Nie je to noc vážne, tak sa netráp 🙏 idem sa aj ja poobjednavat... Ešte sa spýtam, ako vyzerá vyšetrenie na neurologii? Že čo čakať. Ďakujem ♥️

surama
14. jún 2023

U nas to bolo na neurologii len take jednoduche vysetrenie, ze on sa hral s hrackami a lekarka ho sledovala ako vstava, ako chodi, davala mu hracky a pozerala, ako sa za nimi natiahne, ci pouziva obe ruky alebo len s jednou, potom ci vie na seba ukladat kocky, ci vie spajat kocky a co ku sebe patri. Iba take formou hry to bolo.

autor
14. jún 2023

@surama ďakujem ♥️ želám aby problémy synčekovi prešli a čím skôr si na to ani nespomeniete🙂

valeriakadarova
14. jún 2023

My sme dnes boli a pozerala sa na nás, že načo nás tam poslali, že sa malá pekne snaží a do dvoch týždňov bude štvornožkovať 🙂 pani doktorka je inak super 🙂

surama
14. jún 2023

Dakujeme ☺️ Drzte sa aj vy ☺️

oblecenie99
14. jún 2023

Môj syn mal presne ten istý "problém" ako tvoj, len u neho bol torticolis silnejší a veru viditeľný od narodenia. P. Berešová s ním cvičila (jedna úžasná osoba) a tiež začal chodiť samostatne v 14. mesiacoch - podľa mňa to vôbec nie je AŽ, ale práveže úplne v pohode čas 🙂 S tým torticolisom je to naozaj tak ako vám hovorili, že ešte môže vyskočiť, a u nás bol indikátorom aj blížiacej sa choroby - keď som videla, že na neho niečo lezie, tak mal tú hlavu na bok, ergo akoby si hľadal podvedome tú svoju úľavovú polohu či ako to povedať. Alebo keď rýchlejšie vyrástol.. Má 3 a pol roka a musím poklopať, krásne z toho vyrástol - teda sme vycvičili, ponaťahovali, ale keďže u môjho to bolo silnejšie, počítam s tým, že sem tam to ešte možno vyskočí, ale v podstate to neskôr už bolo také, že som to videla len ja. .. Ináč je to dieťa, čo neobsedí na zadku 3 minúty, lieta či už peši alebo na odrážadle, všetko je v poriadku ako má byť - pre vás ako povzbudenie do budúcna ;) Odporúčali nám neskôr športy, kde si precvičuje krk, teda lezenie, plávanie a pod., ale toto pochopiteľne budeme riešiť ešte trošku neskôr. BTW, aj mne do toho všetci kecali, že preháňam, načo s ním cvičím, nič mu nie je - iba sa obrniť, Ty si nič nezanedbala, nič ste nezmeškali, naša neurologička - keďže náš mal hraničné čo sa týka zležania hlavičky a chodili sme k tej doktorke ale napokon prilba nebola potrebná - bola vyslovene proti tej prilbičke, že ona by nedávala. Držte sa, bude to v poriadku 🙂

katka533
14. jún 2023

Moj nestvornozkoval ani nesedel a cvicila som s nim jeden cvik len na posilnenie brucha a do troch tyzdnov robil všetko. Bol to cvik od fizio, na kraji stola

autor
14. jún 2023

@katka533 dik za info

mirib11
14. jún 2023

Ahoj, my chodime k Bucherovej, je síce vojtovkarka,ale nasmu nechcela dat, aj ked asi aj mohla no🤷 ma 11m (6t skor narodeny), zatial nesedi, nestvornozkuje, volala som pred par dnami p. Beresovej ohladom Bobath, mame az koncom jula termin, tak tajne dufam ze sa dovtedy krpec rozhybe 😁inak chodime aj na neuro, boli sme pred mesiacom, to len zacinal plazit

autor
15. jún 2023

@mirib11 a kde ste boli na neuro prosím? A ako vyzeralo vyšetrenie? Ako dlho ste čakali na termín?

mirib11
15. jún 2023

Chodime k Eliasovej, od narodenia keďže je predcasny, a vysetrenie uplne v pohode pozrie ho ako je pohybovo, ukaze cviky a robi usg hlavicky

autor
15. jún 2023

@mirib11 ďakujem za info

sotnikova
7. júl 2023

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či k neuro potrebujete aj výmenný lístok. Dcéra 7,5 mesiaca sa akurát tak pretočí z chrbta na brucho a točí sa okolo vlastnej osi. Inak by prelezala cely deň na chrbte. Nevie 2. vzpriamenie. Pediatrička sa vyjadrila, že podľa nej je len pomalšia, ale ja vidím že ma slabé brucho a ruky. K fyzio súkromnému som nás objednala, ale chcela by som aj neuro, nech nič nezanedbam

autor
7. júl 2023

Trebalo. Šak pýtaj výmenný od pediatricky že chceš ísť.

enoula
7. júl 2023

Baby plavanie ste neskusali? To vie pekne nakopnut deticky.. 🙂