Faurecia - skúsenosti

zemko99
9. dec 2020

Ahoj, je tu niekto, kto pracuje vo faurecii? Môj brat nad tým premýšľa, dostal ponuku, ale vraj majú momentálne nedostatok výroby a chodia aj cez víkendy a vraj aj počas sviatkov pôjdu a nočné nie sú, kvôli covidu. Je to pravda?
Dakujem

anjelicek26
9. dec 2020

@zemko99 ak dostal ponuku, tak nech ide, co sa tyka stability na trhu, tak oni su na tom este velmi dobre, hovorim ako externy pozorovatel, ktory s nimi ale bezne spolupracuje. Solidna firma, maju nejake tie problemiky, ale kto nema. Nic, kde by sa musel bat buducnosti ci vyhadzovu, strukturovana, funkcna firma.

nelynka
9. dec 2020

@zemko99 ja tam pracujem.
To ze nocne nie sú je somarina, az jedna linka je ktorá ich nerobi, inak vsetci točia 3zmenku.
Áno chodia sa aj soboty, aj sviatky..
Vianoce sa nikdy nerobia a medzi sviatkami je zatiaľ výroba naplanovana ale to sa mení kazdy den takže tazko o tom ešte vôbec len uvažovať..
No aj keď robi vpodstate vkuse, je to potom vidiet aj na výplate
Nevyskusa, nevie
Ja som tam spokojna, som tam 8rokov...

zemko99
autor
9. dec 2020

@nelynka ďakujem, a co sa týka noriem, sú zvládnutéĺne, resp.netlacia na teba veľmi. Úprimne jeho skúsenosť s ushinom je dosť zlá. Ale robí sa každú sobotu?

tifi2324
9. dec 2020

@zemko99 manžel tam robí nočné robia a tie víkendy sú krásne platené cez sviatky asi budú robiť teda medzi sviatkami

nelynka
9. dec 2020

@zemko99 je to zvládnutelne neboj sa..ludi skor vycerpava to ze sa robi stále momentálne, ale je novy projekt tak sa to aj dalo čakať
Ale je fakt ze víkendy su príplatky (okrem povinných zo zakona), sviatky sú dobre platene tak isto..no v každej automobilke je to zhruba rovnako..ale co som počula ushin a jobelsa my sme na tom ešte super..aj počas prvej vlny my sme doma boli do 2 týždňov, niektorí ani to..ostatne firmy stali vyše mesiaca..

nelynka
9. dec 2020

@tifi2324 ano zatiaľ je plán ze medzi sviatkami sa robi, ale to tak bolo aj minulý rok a nerobilo sa nakoniec
No teraz fakt ten novy projekt je kopec problemov, takže je to očakávané kym sa to nejak ustaly

nika_m
9. dec 2020

Manzel tam pracuje, nocne ma a vikendy robi ale nie je to stale povinne, obcas sa nenazbieraju ludia a nakoniec nie je smena vikendova vobec...ak ide ma to ale pekne zaplatene 🙂 zatial hovori tak, ze medzi sviatkami sa robi...vianoce ale bude doma 🙂

zemko99
autor
10. dec 2020

@nika_m takže v podstate sa robí každý víkend? Pokiaľ sa teda nazbieraju ľudia?

nika_m
10. dec 2020

@zemko99 niee cosi 🙂 po poobednej napr ani nemal sobotnajsiu smenu uz veelmi dlho...skor po rannej alebo pred nocnou ale je to aktualna situacia...nie je to tak cely rok...mozno po novom roku bude zas utlm a budu robit iba po-pia...a aj ked sa nazbieraju ludia nemaju tu sobotu prikazom, cize sa moze rozhodnut, ze on nejde 🙂 len ja som na rodicaku tak muz stale ze ved peniazky treba tak pojdem 😅

zemko99
autor
10. dec 2020

@nika_m jasne 🙂 a nočné začínajú od pondelka, alebo od nedele?

nika_m
10. dec 2020

@zemko99 zacinaju v pondelok vecer, ak robia ale tu 6tu smenu tak uz v nedelu ide, konci sobota rano

katherine0712
9. aug 2021

@nelynka dobry den, viete mi zhruba napisat, kolko vyjde zamestnancovi vyplata ak neberie priplatkove vikendy?zvazujem pracu vo faurecii kedze nemam pracu 😢 budem rada za odpoved. Dakujem pekne