Dobrý deň,absolvoval niekto toto vyšetrenie transnazalnym gastroskopom? Aké to je? Dávajú aj analgosedaciu? Ja mam panicku poruchu a neskutočný strach ze sa zadusim a mam aj fobiu z vracania. Viem ich nejako ukecat aby mi to pichli?
Musím na to ísť ale ak mi nedajú nejakú premedikaciu tak ani nepôjdem aj keď som v bolestiach
Ďakujem
Ahoj, ja tam chodim. Uplne v pohode to zvladnes. Pri vysetreni vobec nenapina.
@1talizmanik1 ako dlho trva vyšetrenie? Z pôrodov som nemala takýto strach ako z toho
@daranka18 netrva dlho, normalne aj pocas vysetrenia komunikujes s lekarom
@daranka18 bola som a nie je to hrozné... hlavne dýchaj nosom 🙂 boli pri mne 2 lekári a teda jeden mal tú kameru a druhý bol pri ňom, asistoval mu a ukazovali mi na obrazovke čo vidia a komentovali... mňa napínalo, kamera je tvrdšia a za tým ma asi 3h bolelo hrdlo... jaaj a trafili až druhú dierku v nose, jedna bola nepriechodná pre kameru
@daranka18 ahoj 🙂 priatel bol ale isiel do gastroclinic na terase - tiez v Kosiciach, pytali sa ho ze ci chce pichnut oblbovak alebo nie. Takze tam to je na dobrovolnej baze ci chces alebo nie, ale ak chces , musis mat so sebou doprovod ktory ta odnesie domov nakolko po oblbovaku nesmies soferovat. Priatel sa neskutocne bal odkladal to vysetrenie kvoli strachu dlhe roky ale nakoniec povedal ze to vobec nebolo take hrozne 🙂 isiel by pokojne zas… tiez mal vysetrenie cez nos, vobec to neboli, nenapinalo ho, normalne mohol pocas vysetrenia rozpravat s lekarkou 🙂