Bola som rozhodnutá pre Sonoclinic, ale že kuknem ešte recenzie. No a prvá ma odrovnala. Ako strašia staršie rodičky kvôli ďalším testom. Som po 40ke. Teraz som na pochybách....
@diaalex A si staršia, napr. po 40?
Áno, "staršie" rodičky odporúčajú na testy. Prvé tehotenstvo v 30 všetko ok nič navyše, druhé tehotenstvo 35 a tam ma sklamali. Bola som objednava na vyšetrenie, kvôli ich sťahovaniu ma preobjednali o 3 týždne, čiže už mi v tom danom týždni tehotenstva vlastne ani tie merania robiť nemal, lebo plod už bol tak, že každé meranie, rôzne čísla, potom ma doktor nastrašil, že malý ma DS a mám si dať spraviť nifty test (450€). Moja lekárka povedala, že plod je v poriadku a žiadny náznak DS tam nie je. Potom som sa o tom rozprávala s kamoškami (presne s 5 a každá bola už po 30) a každá jedna mi povedala, že s nimi robil to isté, len kvôli veku ich posielal na testy za 450€. A potom som sa dozvedela od inej lekárky, že to robí preto, lebo za každý jeden test ma on 150€. Rozumiem ak test odporúča z dôvodu, že sa mu naozaj nezdá či je všetko ok, ale kvôli veku? Naháňajú si peniaze kde môžu. A to ma lanaril ešte na tretie vyšetrenie, ktoré už je v podstate zbytočne. Takže za seba asi toľko, hoc tak či onak v KE je on topka a ja nepochybujem o jeho profesionalita, len to naháňanie peňazí kvôli veku sa mi nepáči, ak je podľa sona všetko ok, načo posiela mamičky na testy za 450€ a neodporúčam odber plodovej vody, ktoré ma žena zadarmo.
Nie som staršia, ale napr mne môj vlastný gynekológ hovoril, aby som šla na Nifty (450€ testy) a to mám 28 rokov... v sonoclinic o tom ani slovo nepadlo, ani že niečo také robia alebo ponúkajú... ale na nemocnicu šaca nemám práve najlepšie hodnotenie, pôrodnica je super a tam to končí ... šestonedelie 0 bodov, odd pre bábätká 0 bodov... dr. Dosedla už nevie čo pýtať za pôrod, väčšinou ani k pôrodu nepríde a keď chceš silou mocou rodiť pri ňom, naplánuje ti sekciu
@katka2602 Hovoris o Dankovcikovi? Ty si nakoniec na testy nešla?
@diaalex Boze, jedno horsie ako druhe!...kam mam ist?😨
Áno Dankovčik, šla lebo ma tak nastrašil, že som sa nevedela nejako ukľudniť a do pôrodu bolo ešte ďaleko, takže ten stres by neprospel ani mne ani bábätku. Ale kamoška o 4 roky staršia odmietla, jedna šla po jeho vystrašení až do Prahy a ďalšie si dali tiež spraviť a všetky máme zdravé bábätka. Ono teraz po čase viem, že by som si ich už nedala, keďže v všetko dovtedy bolo v poriadku. Ale v tom okamihu to človek berie inak.
Ja som bola u Dosedlu. Odporúčam. Žiadne blbé reči. Všetko vysvetlil. Na otázky normálne odpovedal. A ešte aj sestrička veľmi milá pani.
@adelaida33 asi pojdem tam....robia len rano?
Ahoj ja som bola v sonoclinic .mam pred 40tkou a ziadne take veci sa neduali aby ma nutili.dokonca ani na ten treti 3d som nenola.praveze vsetko pekne vysvetlili a dokonca ze je to oravo moje byt o tom infirmovana.mala som vsetky predosle vysetrenua v poriadku tak mi len povedali v com je rozdiel pri Nifty a pri amniocenteze a jedine co odo mna chceli ,ze do papierov napisat ze beriem na vedomie ze som bola poucena a tak.ziadne natlaky ziadne tahanie penazi
Prvý raz som sa objednala telefonicky, so sestričkou sme sa dohodli podľa tt. Číslo som našla cez internet. Raz som bola ráno, druhý raz v čase obeda...
Ahoj keď som ja pozerala recenzie tak klady aj zápory sú na obe kliniky...ja som bola v sonoklinik,bola som spokojná,no napriek tomu,že bolo všetko ok tak mi odporúčili ďalšie vyšetrenia,mala som 40.Tie som samozrejme odmietla,nebol na to dôvod,mne rovno povedal,že plod je v poriadku,ale nepáči sa mu môj vek🤣
@ab727 no super🙄....mam 42
No ja som si z toho nič nerobila,nech to odporúčia...a tam to končí...teraz mi tu spinká zdravý 5 týždňový chlapček...niekedy sa treba nad tie "múdre" rady len povzniesť,držím palce,určite bude všetko v poriadku🙂
Ahoj, ja som ku Dosedlovi chodila pri oboch tehotenstvach. Aj som pri ňom rodila. Za mňa max spokojnosť, profesionalita, odbornosť, starostlivosť pred aj po pôrode. Ja nemôžem povedať jedno krivé slovo. Píšu tu, ze vraj nevie co už má pýtať za porod😄 Odo mňa NIKDY nepýtal, nebol o tom ani náznak! To isté moja sestra.. Takže za mňa toľko.
@ab727ˇˇDakujem krásne!❤
@simulienka2207 tak som rada za tvoju skusenost
Ja som bola v Soniclinic, maximálna spokojnosť oproti Saci keď som bola so synom pred 8 rokmi. Tam to bolo raz dva, v Sonoclinic dr.Hatiar vysvetlil všetko detailne. Tiež som mala 40, testy mi vyšli dobre a dokonca som mala lepšie percentuálne výsledky odberu krvi ako niektoré v 30tke. Netreba sa báť,všetko dobré dopadne 😉
Nik ma netlačil do žiadnej amniocentezy, podpísala som jedine že nesúhlasím s odberom plodovej vody, nakoľko to odporúčajú lebo musia akonáhle je tam vek.
Bola som veľmi spokojná,dokonca dcéra v cca 34 týždni nerástla tak som šla druhý krát kde dr.Dankovcik zhodnotil že to ešte nemusí nič znamenať.
Pred pôrodom som bola v Saci, ale u dr.Michnu ten super zhodnotil výsledky, hoci týždeň predtým jedna dr.nie.... Prepísala na usg parametre aby to akoze sedelo....
Som zdravotník takže viem posúdiť čo robia a naozaj prístup v Soniclinic na jednotku.
Samozrejme rodila som v Saci. Starostlivosť však nič moc. Laktačná ktorá neprisla ani keď som ju žiadala. Sestry ako ktorá na novorodeneckom.
@luciella dakujem tiež za skúsenosť...to bolo ptvé bábätko?
prvé
Druhé bábätko,bola som viac spokojná s prístupom a diagnostikou v Sonoclinic.
Tiež mám zlú skúsenosť s dankovcikom
26 ročná a on ma posiela na testy lebo je zla viditeľnosť? Tak vraj má najspickovejsiu techniku, usg a neviem co a zla viditeľnosť, lebo som nebola tenká ako lata?
Akoze vďaka za takýto prístup. O tom, že som vysolila 70€ za 3 minúty jeho času ani nehovorím. Povedal mi iba pohlavie (bolo to na morfo usg) a ze asi je všetko v poriadku odporúčam testy.
Dovi dopo.... 🤦♀️ Ani fotku mi nedal nič. S takým plačom akým som vyšla za mužom ten si myslel, že to najhoršie sa stalo......
A tak som šla v 27tt k dr hoppanovi na jazero, kde som platila 40€ všetko bolo úplne v poriadku a ešte mam aj foto na pamiatku.
@veronika1234512345 Ach, ti lekari...ak aj su odbornici na zaciatku s dobrymi, cistymi umyslami, peniaze ich pokazia
No presne tak.... Peniaze ich pokazia a malo času veľký nátlak na nich.... Kto vie 🤷♀️
Ale tak raz robia s ľuďmi a konkretne s tehotnými ženami tak trošku beriem ohľad no.
V Sonoclinic? Nezmýlila si si to s Myslavou? Chodila som tam celé prvé tehu a nikdy mi nič zle nepovedali, neposielali na zbytočné vyšetrenie alebo podobne … teraz tam chodím opäť a som maximálne spokojná 🙂 jednoznačne Sonoclinic