Chirurgia UNLP - hospitalizacia

16. jún 2024

Ahojte, spytam sa radsej tu, ci nemate skusenosti, lebo na internete ani v cenniku som nikde takuto info nenasla. Podotykam, ze nikdy som nebola v nemocnici a mam 24 rokov, preto sa pytam.

O dva tyzdne budem lezat v nemocnici na chirurgii v UNLP Kosice na vyberani zlcnikovych kamenov. Mala by som tam prinajlepsom byt 3 noci. Chcela by som mat nadstandardnu izbu, lebo chcem byt sama. Vsade citam iba cenu ale neviem co je ine oproti obycajnej okrem toho, ze clovek je na izbe sam a ma sam aj kupelnu. Je v tom zahrnute aj nejake hygienicke balicky? Viem, ze niekedy sa to do nemocnice davalo ale neviem. Nikde neviem ziadne info o tom najst, ani nikoho kto na takej izbe bol.

Dakujem pekne za reakcie a zdielanie skusenosti. 😊

vkatush
16. jún 2024

Bola som týždeň na gynekologickom v klasickej izbe a týždeň na šestonedelí na nadštandarde.
Nie, nemáš v tom nič, "len" tú samostatnú kúpeľňu a izbu. Možno telku.
Hygienické veci a jedlo si musíš zaobstarať sama.

(Pod jedlom myslím to, že áno, máš R/O/V, ale budeš ešte hladná, takže si niečo treba zobrať alebo nech ti niekto prinesie.).

A dúfaj, že bude voľný nadštandard. Ak nebude, budeš mať kamošku a spoločnú kúpeľňu na chodbe.
Ale snažia sa, ak sa dá, dávať pacientov samostatne a až keď už je každá izba obsadená, vtedy dávajú spolu (aspoň moja skúsenosť).

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. jún 2024

@taynee mne povedali, ze mam ist tam ku nim na snp.. cize nic ine som nevybqvovala.. a zaujimave, ze sa ma hned neopytali ci nemam zaujem za nadstandard.. som nevedela, ze sa objednava.. zavolam tam zajtra

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. jún 2024

@taynee chapem.. tak mne tam operovali rodicov a boli spokojni.. cize je to podla skusenosti..

pininka1
16. jún 2024

Na tvojom mieste by som určite volala na oddelenie, že chceš takú izbu, lebo ich veľa nemajú a keď prídeš už môže byť neskoro. A dozvieš sa aj iné veci, ale myslím ze do Novej nemocnice si treba vsetko zobrať, aj hygienické, aj príbor a pod.

dennissa16
16. jún 2024

Moj manzel rovnakú izbu ako je hore na fotke. Nemal v tom nič naviac. Spoločne WC a sprcha s vedľajšou izbou

l_u_c_k_a111
16. jún 2024

cauko mne vyberali zlcnik 20.5. v novej nemocnici co sa tyka nadstandardu bol o to velmi velky zaujem cize ja som nemala sancu aktualne tam daco prerabaju vraj takze je muzsko zenske odd v jednej izbe muzi v druhej zeny ja som nastupovala v nedelu poobede v pondelok rano o 9 som bola operovana a v utorok rano o 8 som bola prepustena 😉 nadstandard sa vraj neobjednava proste prides a bud je volny alebo nie. 🤷🏻‍♀️

autor
17. jún 2024

dakujem za odpovede, som teraz rano volala.. tak ma napisali na zoznam tak uvidim.. lebo na konci hovoru povedala pani sestricka "napisanu vas mam,ked pridete tak povedzte, ze ste na zozname a uvidime ci bude volne".. tak naco tam treba volat ked aj tak to nie je iste.. ci podla toho, ze ti na zozname su uprednosteni? 😂🤦

vkatush
17. jún 2024

Predstav si, že majú naplánované napríklad 3 operácie na ten deň. Každý chce ísť na nadštandard, zavolajú si, že chcú si ho "objednať/rezervovať" (to slovo je tak zle používané).

Teraz dva dni predtým musí ísť na urgentnú operáciu pacient, skončí na niekoľko dní v nemocnici. Po operácii vraví, že by chcel mať nadštandard, ak je to možné.
No povie mu sestrička, sorry, ale pozajtra prídu traja pacienti, čo si rezervovali, takže necháme tie izby voľné pre nich, aby sa náhodou neobsadili, vy idete na normálnu.
Takto to nefunguje, to nie je hotel.
A na ten "papier" ideš preto, lebo niektorí, keď idú rovno pod nožík, tak nemajú čas sa dohadovať o izbe. Preberú sa z narkózy už na izbe, akú mu dajú. Tak je tam poznámka, že ak sa dá, mal záujem si platiť nadštandard.

Ja som sa pýtala pri prevoze zo sály na izbu sestričiek, či je voľné.
Keď som ležala pred XX rokmi ako decko na chirurgii, moju spolubývajúcu prevážali po operácii, bola úplne mimo niekoľko hodín. Asi ťažko by sa jej spýtali, akú chce izbu.

autor
17. jún 2024

@vkatush dakujem za vysvetlenie

autor
17. jún 2024

@vkatush u mna je to tak, ze ja pridem den pred operaciu, preto som chcela si "rezervovat".. lebo mna operovat budu az na druhy den.. takze uz na nejakej izbe vtedy budem

vkatush
17. jún 2024

Uvidíš, ako bude voľné.

Ja som raz bola tak, že sa každú chvíľu pri mne striedali "spolubývajúce", lebo mali veľmi veľa pacientov.
Raz som bola viac-menej sama, lebo sa snažili dávať do samostatných izieb pacientov, bolo menej.
A po pôrode som mala nadštandard, ktorý sa uvoľnil akurát v to ráno, takže som mala šťastie.

Držím palce. Hlavne slúchadka si zober, ak nebudeš sama na izbe. Ja som celý Netflix prešla vtedy 😂