Dobrý deň 🙏 nerada idem touto cestou, ale nemám na výber😔... Kamarátka sa ocitla v nie ľahkej situácii,jej bývali priateľ odišiel do zahraničia robiť a prestal sa im ozývať,pred týždňom dozvedela že prestal platiť nájom,majiteľ im dal 2 týždne aby sa z dcérkou odsťahovali.Od pondelka riešime veci,volali sme všade,ale zariadenia pre osamele matky sú preplnené nemajú miesto.Ona poberá len rodičovsky príspevok lebo stratila prácu. Potrebuje súrne pomoc s bývaním,je tu mamička ktorá by jej vedela pomôcť na pár mesiacov kým nenájdem robotu a bývanie lebo hrozí jej že skončí na ulici? Je zúfalá a boji sa že skončí na ulici .Býva v Košiciach
@heleninamama 👍
@pinguu123 volala si aj sem? Možno by vedeli aspoň poradiť, ak miesto nemajú. https://www.charita-ke.sk/krizove-centrum/ Nemáš nikoho z rodiny, kto by ťa s dieťaťom prichýlil? Alebo aspoň kamarátku, kde by si mohla byť, kým si nájdeš prácu? Skús sa obrátiť aj sem https://www.facebook.com/pomocpredeti/
@elizabet173 áno volali sme tam ale majú tam plno,podala žiadosť a musí čakať.
@pinguu123 hľadaj ďalej, aj vo väčšej vzdialenosti od Košíc, možno sa niečo podarí
@elizabet173 volali sme do Michaloviec,Prešov Varanou nad Topľou ale bohužiaľ majú všetko preplnené
Ja si pamätám tu diskusiu, možno by sa mihla ozvať rodičom. Proste hrdosť by mala ísť teraz bokom
U Kuffu, toho kňaza ste skúšali? Ona je b podstate bezdomovec a on má zariadenie aj pre matky s deťmi
@pinguu123 A rodina otca dieťaťa vie o tejto situácii? Nie sú schopní pomôcť jej jeho rodičia - aspoň pár týždňov, kým sa zamestná?
@heleninamama Ich to vôbec nezaujíma.
Kebyže bývame bližšie tak rada by som pomohla. Ani ma nenapadá nič. Kebyže si dá inzerát, že hľadá jednu izbu. Starí ľudia zvyknú bývať samy a pomoc sa im zíde. Že by namiesto financií ponúkla pomoc s domácnosťou? Na rovinu napísať čo je vo veci, možno motyka vystrelí
Je to nick felinda
@heleninamama to boli hrdinky za klávesnicou.. 👍
Volali ste do Dorky? Alebo Gombita ma aj ubytovanie pre rodiny, skúste aj tam hoc teda je to tam také všelijaké ale lepšie ako ulica.
Ďakujem veľmi pekne za pomoc žienky 🥰 Kamarátka napísala inzerát že hľadá bývanie vysvetlila podrobnosti a našiel sa jeden pán z Nemecka ktorý má byt v KE čo nevyužije a ubytoval ich tam dokým kamarátka nenájde robotu 🥰
Poprosím všetky ženy z nedávnej diskusie, ktoré posmelovali slobodnú matku žijúcu s priateľom v podnájme v tom, aby si s ním urobila druhé decko, aby sa okamžite prihlásili a pomáhali tejto žene.