Mäsový syrek

15. mar 2024

Dievčatá, hľadám šikovnú žienku, ktorá mi na zakázku upečie mäsový syrek. Košice - a okolie.

vyrovnanaosoba
15. mar 2024

Véd je to jednoduché.

autor
15. mar 2024

@vyrovnanaosoba Ja viem, pečiem ho už roky, ibaže teraz to nejde.

deti95060810
15. mar 2024

škoda že si z KE... robievam tiež každé sviatky...

aiv
15. mar 2024

Ahojte, viete mi niekto napisat recept alebo nejaký link overený ? Vyzerá to dobre. My doma robíme len klasickú vajickovu hrudku na Veľkú noc 🙂 dakujem

oli18
15. mar 2024

Toto je obycajne mlete maso, ako na fasirky, len nepecene v oleji, ale v trube. Na to ani recept netreba. Zaklad je mlete maso, rohliky, ci zemla, vajicko, cesnak, cibula, sol, korenie. Pridat do toho sa da cokolvek, niekto dava mletu papriku, kecup, postruhany tvrdy syr... fantazii sa medze nekladu.

aiv
15. mar 2024

@oli18 aha ďakujem. Tak takú fašírku v rúre poznám 😂 ja som myslela, že to je niečo iné, na fotke sa mi to tak zdalo, dik

veselo_neveselo
15. mar 2024

@aiv prosim ta, a das sem recept na tu klasicku hrudku? U nas sa to nikdy nerobilo, a chcela by som skusit 🙂

autor
15. mar 2024

@aiv Nie je to žiadna obyčajná fašírka v rúre...to ani omylom🙈

aiv
15. mar 2024

Tak prepáčte, ja som sa opytala a dostala som takú odpoved. Ak budete dobrá a vravíte, že je to niečo iné môžte sa podeliť o recept aspoň taký rýchly ? Budem rada 🙂

aiv
15. mar 2024

@veselo_neveselo jasne tuto je recept aký robíme my🙂 chyba tam už len koniec, že keď prileješ vajíčka do mlieka a zrazia sa ti vyzerá to akokeby prazenica, tak to vylejes do sitka vystlaneho látkou alebo utierkou a zviazes spagatom a necháš odkvapkat napríklad na vodovodnom kohútiku 😉 inak tento recept je na takú sladko slanu hrudku aká nám chuti, niekto dá viac soli bude slanšia a niekto viac cukru a je sladšia, každý podľa chuti

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
15. mar 2024

Taraz som pozrela Googl, do mleteho masa davaju uvarene pokrajane udene maso, slaninu, alebo moze to byt len z cisto udeneho vareneho masa + dalsie ingrediencie ako pri fasirke. Kazdy, ako uzna za vhodne. Milion receptov.

tanyag
15. mar 2024

@oli18 Tak toto určite nie je klasická fašírka upečená v rure 😀 My tam mleté mäso vôbec nedávame...len údenú krkovičku, udené plece a bravčový bok. Všetko sa uvarí a nakrája na malé kocky. Pridajú sa žemle, vajcia, čerstvá petržlenová vňať, korenie, soľ a droždie. Všetko sa zmieša a nechá trocha vykysnúť..potom pekáč, alebo nádoby rôzneho tvaru vymastíme bravčovou masťou, posypeme strúhankou, vyleje sa tam do polovice tá zmes, posype strúhankou a dá do rúry piecť. Ono to vďaka droždiu vyrastie a je ľahučké a nadýchané a hotová mňamka 😀

tanyag
15. mar 2024

A zabudla som, že aj ten vývar mäsa da tam dáva. Niekoľko naberačiek, záleži z koľko kusov vajec sa to robí.

autor
15. mar 2024

@tanyag Presne tak, ďakujem. Ja robím stále z 30-tich vajec.

oli18
15. mar 2024

@tanyag diky za recept. Ten obrazok ako fasirka, ci sekana vyzera. Na Googli su rozne recepty, aj s mletym masom, kazdy podla seba 😉. Je to kaloricka bomba.

tanyag
15. mar 2024

áno my tiež z 30 vajec robíme 😉

tanyag
15. mar 2024

@oli18 za málo a ano, v rôznych regiónoch to robia ináč, možno preto aj tie rôzne recepty...ale ja som pôvodne Košičanka a my sme to doma stále takto robili, pravdepodobne ako autorka, ktorá pozná roznaký recept 😉

aiv
15. mar 2024

@tanyag aj ja dakujem za recept 🙂

tanyag
15. mar 2024

@aiv Za máličko 😊

tanyag
15. mar 2024

Lepšiu fotku som nenašla, toto je z minulého roka, moja mama ich vyberá horúce na bavlnený obrus a zakrýva tým obrusom, aby vychladli...preto tá masť pod ním 🫣

vyrovnanaosoba
15. mar 2024

@oli18 určite to nie je fasirka z mletého mäsa.
My to robíme úplne ináč.

gumkac19
15. mar 2024

@aiv my to poznáme pod pojmom plnina 🤷https://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocna-pl...

oli18
15. mar 2024

@tanyag a ku konarom to nedoslo 😆

tanyag
15. mar 2024

@oli18 Haha no vidíš a tak blízko sme 😉 ale napr. poznám ľudí z Humenného a oni ani nevedia, že niečo také existuje...😁 Jedli to u nás prvýkrát a potom každý rok si k nám chodili po pár kusov 😉