Dievčatá, hľadám šikovnú žienku, ktorá mi na zakázku upečie mäsový syrek. Košice - a okolie.
@vyrovnanaosoba Ja viem, pečiem ho už roky, ibaže teraz to nejde.
škoda že si z KE... robievam tiež každé sviatky...
Ahojte, viete mi niekto napisat recept alebo nejaký link overený ? Vyzerá to dobre. My doma robíme len klasickú vajickovu hrudku na Veľkú noc 🙂 dakujem
Toto je obycajne mlete maso, ako na fasirky, len nepecene v oleji, ale v trube. Na to ani recept netreba. Zaklad je mlete maso, rohliky, ci zemla, vajicko, cesnak, cibula, sol, korenie. Pridat do toho sa da cokolvek, niekto dava mletu papriku, kecup, postruhany tvrdy syr... fantazii sa medze nekladu.
@aiv prosim ta, a das sem recept na tu klasicku hrudku? U nas sa to nikdy nerobilo, a chcela by som skusit 🙂
@aiv Nie je to žiadna obyčajná fašírka v rúre...to ani omylom🙈
Tak prepáčte, ja som sa opytala a dostala som takú odpoved. Ak budete dobrá a vravíte, že je to niečo iné môžte sa podeliť o recept aspoň taký rýchly ? Budem rada 🙂
@veselo_neveselo jasne tuto je recept aký robíme my🙂 chyba tam už len koniec, že keď prileješ vajíčka do mlieka a zrazia sa ti vyzerá to akokeby prazenica, tak to vylejes do sitka vystlaneho látkou alebo utierkou a zviazes spagatom a necháš odkvapkat napríklad na vodovodnom kohútiku 😉 inak tento recept je na takú sladko slanu hrudku aká nám chuti, niekto dá viac soli bude slanšia a niekto viac cukru a je sladšia, každý podľa chuti
Taraz som pozrela Googl, do mleteho masa davaju uvarene pokrajane udene maso, slaninu, alebo moze to byt len z cisto udeneho vareneho masa + dalsie ingrediencie ako pri fasirke. Kazdy, ako uzna za vhodne. Milion receptov.
@oli18 Tak toto určite nie je klasická fašírka upečená v rure 😀 My tam mleté mäso vôbec nedávame...len údenú krkovičku, udené plece a bravčový bok. Všetko sa uvarí a nakrája na malé kocky. Pridajú sa žemle, vajcia, čerstvá petržlenová vňať, korenie, soľ a droždie. Všetko sa zmieša a nechá trocha vykysnúť..potom pekáč, alebo nádoby rôzneho tvaru vymastíme bravčovou masťou, posypeme strúhankou, vyleje sa tam do polovice tá zmes, posype strúhankou a dá do rúry piecť. Ono to vďaka droždiu vyrastie a je ľahučké a nadýchané a hotová mňamka 😀
A zabudla som, že aj ten vývar mäsa da tam dáva. Niekoľko naberačiek, záleži z koľko kusov vajec sa to robí.
@tanyag Presne tak, ďakujem. Ja robím stále z 30-tich vajec.
áno my tiež z 30 vajec robíme 😉
@oli18 určite to nie je fasirka z mletého mäsa.
My to robíme úplne ináč.
@aiv my to poznáme pod pojmom plnina 🤷https://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocna-pl...
Véd je to jednoduché.