Ahoj,
poprosím o radu ohľadom športového kočíka pre 10-mesačné dieťa, ktoré už sedí. Hľadám model, ktorý bude vhodný aj na denné spánky, no zároveň by nemal byť príliš ťažký, ideálne do 8 kg.
Ak by bol otočný, bolo by to super, ale pokojne môže byť aj v jednom smere. Ocením aj jednoduché skladanie jednou rukou.
Mám výšku 175 cm.
Jazdíme prevažne po dedine alebo rozbitých cestách.
Cena nie je dôležitá, plánujem pozerať aj bazár. Poľské kočíky ma príliš nelákajú.
Zatiaľ som zbežne pozerala Easywalker Jackey, Petite&Mars Street alebo Petite&Mars Royal, ale naozaj sa v tom nevyznám.
Teraz mám športovú časť kočíka Joolz Hub, ale mám pocit, že sa v ňom dcére zle sedí v úplnom sede a fusak jej padá, aj keď je upevnený cez zárezy.
Ďakujem.
Ahoj,
kočíky s váhou do 8 kg sú väčšinou určené na cestovanie lietadlom, teda mávajú rozmer príručnej batožiny. K takémuto cestovnému typu kočíka patrí aj Easywalker Jackey. Je to ľahký kočík s kompaktnými rozmermi po samozložení do veľkosti príručnej batožiny, ktorú si môžeš zo sebou vziať na palubu lietadla. Vďaka veľmi kvalitnému odpruženiu všetkých štyroch kolies a priestrannému sedadlu je to kočík, ktorý Ti vydrží až do konca kočíkovacieho obdobia. Výška pevnej rodičovskej rukoväte 104 cm vyhovuje skôr stredne vysokým a vyšším rodičom (do 170 cm).
Kočíky, ktoré sa nazývajú aj pokračovacie športové kočíky mávajú už rôznu váhu. Váha ide ruka v ruke s typom terénu, v ktorom plánuješ kočík používať každý deň. Ak s kočíkom plánuješ raz za rok na poľnú cestu, tak nepotrebuješ terénny kočík s veľkými kolesami. No zároveň si musíš byť vedomá toho, že s kočíkom cestovného typu síce možno tento terén zdoláš, no nebude to jednoduché a ani sa to nemusí podariť.
Ak sa chceš o kočíkoch dozvedieť viac, tak buď si prečítaj naše články, ktoré sme k tejto téme pripravili. Nájdeš ich
Všetko o kočíkoch
Alebo si jednoducho vyber, ten správny kočík priamo pre Teba na našom Modro-koníkovskom e-shope
Kočíky
Pri Tvojej výške 175 cm určite pozeraj kočíky zaradené v kategórií pre vysokých rodičov, ktorú nájdeš
Kočíky pre vysokých rodičov
Držím Ti palce. Keby si mala akúkoľvek ďalšiu otázku, tak mi neváhaj znova napísať (s pripomenutím sa) do poradne. A nezabudni odoberať Kočíkovú poradňu a Kočíkopédiu. Neprídeš tak o žiadne novinky a inšpirácie zo sveta kočíkov.
Prajem Ti krásny deň a príjemné kočíkovanie!
Vaša Ľudka
@lulu_originally