Ahoj,
poprosím o radu ohľadom rozdielu medzi kočíkmi Easywalker Jackey2 XL a Easywalker Rockey L. Myslím si, že tieto dva kočíky najlepšie vystihujú moje požiadavky.
Moje podmienky:
- Kočík vhodný do lietadla (po zložení malých rozmerov).
- Pohodlný a s dostatkom priestoru aj pre väčšie dieťa (komfort pre dieťa je veľmi dôležitý).
- Ľahko sa skladá aj rozkladá, najlepšie jednou rukou.
- Nosnosť minimálne 22 kg.
- Predĺžená strieška s UV filtrom (aby poskytla čo najväčší tieň pre spiace dieťa).
- Polohovateľný: úplný ľah a 90-stupňový sed.
- Odpružený.
- Žiadne nafukovacie kolesá.
- Vhodný do terénu.
- Pre 13-mesačné dieťa.
Ďakujem.
Ahoj,
po prečítaní Tvojich kritérii na kočík som ostala mierne zmätená a uvažujem na tým, aký kočík vlastne hľadáš. Na cestovanie lietadlom na dovolenku? Alebo kočík, ktorý využiješ pri každej príležitosti, teda na výlete napríkad do ZOO, na bežné kočíkovanie po meste, dedine?
Vhodnosť do terénu (terénom sa väčšinou myslí nerovnejší povrch pripomínajúci rovnejšiu lesnú či poľnú cestičku) a vhodnosť do lietadla sa vlastne navzájom vylučujú.
Podobne je to s pohodlným kočíkom s dostatkom priestoru (komfort pre dieťa je dôležitý) a zároveň parametrami sedadla s úplným ľahom a kolmým sedom. Ľahšie športové kočíky už väčšinou mávajú takmer úplný ľah a bežný kočíkový sed.
Vieš, dokonalý kočík vlastne neexistuje.
No, ale poďme si Tvoje vybrané modely rozobrať.
Easywalker Jackey2 XL a Easywalker Rockey L sú kočíky, ktoré sú svojimi vlastnosťami skoro identické. Líšia sa hlavne dizajnom sedadiel, striešok, kolies a konštrukcie.
Sú to kočíky s väčším priemerom kolies, ktoré sú určené pre vyšších rodičov na jednoduchý prejazd mestom či inými nerovnejšími povrchmi. Zhodnotila by som to tak, že sú to pokračovacie športové kočíky na výlety – ZOO s rôznymi povrchmi (tu práve nájdeš všetko od trávy až po kamienkové cestičky), mestský lesopark s udržiavanými cestami, detské ihrisko atď. Hoci nemajú rozmery príručnej batožiny do lietadla, vďaka svojím kolesám, odpruženiu a priestrannosti sedadiel sú to kočíky, ktorými dokážeš plnohodnotne nahradiť svoju 2-kombi či 3-kombi, a to až do konca kočíkovacieho obdobia.
Podobnými modelmi pre vyšších rodičov sú kočíky Nuna TRVL, Nuna TRVL LX alebo Avova City Ranger.
Nedá mi nespomenúť mestský typ športového kočíka Moon Zac. Je to kočík vhodný na cestovanie, na časté presuny autom a aj ako pokračovací kočík pre staršie dieťa na výlety. Vďaka svojej priestrannosti vydrží až do konca kočíkovacieho obdobia. Výška fixnej rodičovskej rukoväte sedí skôr stredne vysokým a vyšším rodičom, takže som si neni istá či Ti sadne do ruky. Ja osobne mám 168 cm a rukoväť sa mi zdala umiestnená dosť vysoko. Nízka hmotnosť, ľahká manipulovateľnosť a odpružené veľké kolesá mu zaručujú veľmi dobré jazdné vlastnosti.
A pasovať by Ti mohol aj kočík ABC Design Ping 3 Trekking. Je to cestovný typ kočíka pre vyšších rodičov s jednoručným zložením do veľkosti príručnej batožiny. Po zložení sám stojí a navyše sa dá prenášať za integrovaný úchyt či popruh. Je tak vhodný ako na cestovanie a časté presuny autom, tak aj na výlety a do mesta. Nízka váha a výborná manipulovateľnosť umožňujú ovládanie jednou rukou. Športové sedenie je dostatočne priestranné a je možné ho nastaviť do skoro rovného ľahu. V lete oceníš perforovanú chrbtovú opierku.
Držím Ti palce. Keby si mala akúkoľvek ďalšiu otázku, tak mi neváhaj znova napísať (s pripomenutím sa) do poradne. A nezabudni odoberať Kočíkovú poradňu a Kočíkopédiu. Neprídeš tak o žiadne novinky a inšpirácie zo sveta kočíkov.
Prajem Ti krásny deň a príjemné kočíkovanie!
Vaša Ľudka
@lulu_originally