Krásny deň prajem, píšem vám s obrovskou prosbou, už sme zúfalí. Ochorela nám naša starká. Snažili sme sa doma o ňu postarať, avsak ma neskutočne veľa chorôb, operované srdce, cukrovku, dnu, umelú chlopňu, dvakrát po mozgovej príhode. Avsak stále sme spolu bojovali a dala sa dokopy. Avsak teraz za posledný mesiac sa jej rapídne zhoršil stav, ma demenciu. V noci nám kričala, dostala momentálne silný zápal pľúc a už nie je v našich silách aby sme sa vedeli o ňu postarať. Snažili sme sa ako sa dalo ale nedá sa to už. A interne oddelenie v Poprade hnus niečo…msomentalne ma sondu a v schudla nám v nemocnici zo 95 kíl za tri týždne na 65. Ako nech sa na mňa nikto nehnevá ale to jednanie s ľuďmi… odpor a hnus. Chceme pre našu prastarku, mamku a starku to najlepšie. Celý život sa o nás starala tak by sme chceli to najlepšie spraviť čo je v našich silách. A tak sa chcem opytat ci nemáme momentálne nejaké recenzie. Skúšame voláme všade… avsak stavy sú plne. Kvetnica, spišské bystré, červený kríž, Gelnica avsak všetko je plne. V tom hospici nám by ju zobrali ale bojíme sa ako to tam je. Skúsime určite aj nejaké domovy dôchodcov len máme na to už len tri dni, keďže potom ju chcú prepustiť. Preto sa chcem veľmi krásne opýtať náhodou či neviete alebo nemáte nejaké osobne skúsenosti kde by sa o našu starku vedeli v okoli Popradu postarať. Za každú Vašu odpoveď Vám neskutočne ďakujem, pripadne nejakú pomôcť. Sme už zúfalí, keďže už je to takto tei týždne a nevieme ako ďalej.
+421 53 44 612 66, tu je kontakt na nich
Ešte ma napadlo v Smižanoch je tiež domov dôchodcov
V Spišskej novej vsi je aj hospic a sú tam dve domový dôchodcov
@lea345 mrzí ma vaša situácia a úplne vám rozumiem, pred dvoma mesiacmi sme riešili veľmi podobnú situáciu v rodine. Terminálne štádium rakoviny, ktoré si vyžadovalo 24h starostlivosť a tú nedokázal nikto z rodiny zabezpečiť, lebo na to ani jeden človek nestačí, keď treba chorého polohovať, umývať, kontrolovať jeho zdravotný stav, podávať lieky intravenózne...hospicu sme sa aj my najprv bránili, ale nakoniec sme pochopili, že je to najlepšie, čo môžeme pre nášho chorého blízkeho urobiť, my sme mu už aj pri najlepšej vôli nevedeli poskytnúť dostatočnú starostlivosť. My sme si tiež vybrali hospic v Lubici a spätne som si istá, že to bolo správne rozhodnutie. Je tam o pacienta naozaj výborne postarané, vždy máte možnosť byť pri ňom, ale zároveň nemusíte riešiť tú zdravotnú starostlivosť, na to je tam nonstop zdravotnícky personál, ktorý to aj zvláda lepšie, ako laik. Skúste si pozrieť oficiálnu stránku hospicu, majú aj nejaké videá na YouTube, ja som po tejto skúsenosti úplne zmenila pohľad na tieto zariadenia. Naozaj sú tu na to, aby chorému aj jeho rodine pomohli a hospic v Lubici to robí výborne a so srdcom.
toto je riaditeľ hospicu, úžasný človek ❤️
V Ľubici je ten hospic krásny. Ja som síce išla len okolo, ale veľmi sa mi to páčilo. Ležala tam moja teta, rodičia ju chodili navštevovať a vždy chválili, že je to tam pekné, že sa dobre starajú. Teta tam dožila až do konca, mala rakovinu na mozgu, 52 rokov.
Ja vám neskutočne ďakujem. Neskutočne za všetky správy len ja stále verím, že tá naša starká sa ešte pozbiera. A aj moja mamka ( jej dcéra) sa vlastne trápi ci je na tom až tak zle ísť do hospicu. Ja viem že ma diagnózy len ja vidím, že tá naša starká sa snaží. Len je to ťažšie teraz. Ďakujem krásne za všetky správy 💞 zajtra pôjdeme osobne sa pozrieť do toho hospicu, a poviem pravdu trošku som sa aj bála, ci ma to neodsudite ze sa nechceme starať a takto… lebo už sme sa aj s takým niečím stretli ale nedá sa to pri toľkých chorobách. A presne ako ste písali starká sk vyžaduje 24 hodinu starostlivosť… 💞 ďakujem neskutočne ešte raz za všetky správy
@lea345 ja ešte dodám, že so všetkými tými diagnózami, čo ste popísali, to určite nie je na domov dôchodcov, tam by sa o ňu nevedeli adekvátne postarať. A hospic nemusí byť len "na dožitie" (aj keď väčšinou bohužiaľ áno), sú aj prípady, kedy sa stav pacienta naozaj zlepší a môže sa na nejaký čas vrátiť do domácej starostlivosti. Tak vám prajem všetko dobré aj vašej starkej 🙏
@lea345 mrzí ma vaša situácia, prajem starej mame vela zdravia 🙏 tiež som počula o hospici v Ľubici pozitívne veci. Na domov dôchodcov jej zdravotný stav asi nie je, to by som vôbec neriešila. A môžem potvrdiť, že interné oddelenie popradskej nemocnice je veelmi slabé. Tiež tam ležala moja starká, a teda nikdy viac. Mladé lekárky habkajú, nevedia dokopy nič o zdravotnom stave pacienta, nevedia prečo bola indikovaná tá a tá liečba. Sestričky tiež žiadna sláva. A negatívne skúsenosti s interným má viacero známych.
@lea345 Moja stara mama bola umiestnena v Spisskom Bystrom. Mala demenciu, no bola mobilna, dalo by sa povedat, ze fyzicky bola vo velmi dobrom stave. Po prvom dni v Spisskom Bystrom bola priviazana na mobilnom voziku, aby im ,, neutiekla,,.Personal, ktory vysedaval pred TV s mobilom v ruke sa nou a nikym inym v miestnosti nezaoberal, nekupal ju, nekrmil (bud si vezme, alebo nie), nehovoriac o spine, zapachu a neludskemu spravaniu sa personalu k pacientom. Stara mama zomrela do pol roka na sepsu nasledkom dekubitov. Asi tyzden pred jej smrtou sme ju umiestnili do Lubici, kde to v porovnani so stationarom v Spisskom Bystrom bolo ,, nebo a zem“. Velmi mily personal, poriadok, ludsky pristup. Zial v nasom pripade to bolo uz neskoro. Mimochodom Kvetnica, aspon skor, patrila pod osobu ktora ma stationar v Spisskom Bystrom. Neviem ako to je teraz. Dufam, ze som Ti aspon trosku v rozhodovani pomohla a starej mame prajem vela zdravia.
Krásny deň prajem, ja som tu písala pred tromi týždňami ohľadom mojej starkej. Tak starká bola na 21 dní umiestnená do Gelnice, kde bola super starostlivosť o ňu. Ale tieto dni už prešli a zajtra majú našu starkú prepustiť. A chcela by som sa Vás veľmi pekne opýtať, či ste dlho vybavovali presun do hospicu v Ľubici. Keďže my sme skôr začali vybavovať pred 21 dňami, boli sme tam minulý týždeň osobne v hospici v Ľubici, kde nám riaditeľ povedal, že on vybavuje žiadosti, avšak rozhoduje o prijatí primárka. Len problém je v tom, že tá primárka akoby mala čas a ešte sa na naše papiere vôbec nepozrela. A ten čas nás súri, lebo keď bola starká doma veľmi rýchlo sa zavodňovala a chceme ju presúvať čo najmenej. Keďže pri jej stave to už je tiež náročnejšie + sa jej spravili dekubity na pätách, tak sme trošku už hotové z toho s mojou mamkou, že čo bude najbližšie dni. A taktiež sa Vám chcem veľmi krásne poďakovať za všetky správy čo ste mi písali, veľmi si to vážim a ďakujeme Vám. Teraz už len dúfať, že starkú tam príjmu, keďže naokolo je všetko plné.
@lenkike krásny deň, ďakujem za komentár. Nakoniec sa vyjadrila pani primárka že starká nie je hodná na hospic…. Nerozumiem tomu, keďže má tu sondu, že sama ani neje. Demenciu a všetky tie choroby.. nerozumieme tomu, keďže traja doktori sa vyjadrili že je to na hospic, žiaľ tá hlavná primárka z lubice že vraj nie. Že potrebuje liečbu, len do domova dôchodcov ju skoro nikde s jej diagnózami nevezmú. Tak sme teraz trošku strateni. Ešte máme týždeň na to niečo vybaviť, ale už sme z toho všetkého na nervy úplne… ďakujem krásne 💞
Ahoj skuste Spišskú Novú Ves