Ahojte, je tu niekto kto žije v Kanade? Manžel dostal pracovnú ponuku v Toronte a už dlhšie rozmýšľame nad odchodom zo Slovenska. Máme tam aj rodinu a tí nám radia emigrovať vraj sú teraz otvorené hranice pre imigrantov. Našla som o tom aj článok . Len sa bojím že sa niečo pokazí . Vie niekto ako to tam chodí , keď chce niekto emigrovať ? Aký je tam život ? Atd .. Rodinu ktorú tam máme si vychváluju tiež pred pár rokmi emigrovali , dostali vlastný byt majú prácu a už sa nechcu vrátiť . Dakujem
mám tam jednu kamarátku z detstva. Ale už dlhšie nie sme v kontakte. ŽIje tam cca 15 -20rokov. Už ani neviem presne kedy tam odišla. Je to drahá krajina. Školka, škola, vysoké výdavky. Už dlhšie rozmýšlajú, že sa presťahujú niekde do Europy.
@chodec15 boli to sociálne byty
sestra mi hovorila nedávno, že je tam teraz strašne veľa Ukrajincov a ľudia sa búria proti sociálnym dávkam, ktoré dostávajú... určite to nie je nejaká zasľúbená krajina
@lucka_ke tak problémy má ako každá iná krajina.
Na Toronto je expert @andreatyler Ja ho poznam len z pohladu turistu hotelov atrakcii restik a shopping . Paci sa mi. Sluzby su vyborne . Ja zijem v malom meste niekolko hodin od neho . Ukrajincov som nezaregistrovala viac som ich videla na Svk .. ani nejake burenie sa proti nim. Ako dostali tvoji pribuzni socialny byt netusim mozes sa opytat ich . Viem ze v uk su socialne byty ktore dostanu socialne slabsi ked sa im narodi dieta ale ten byt ci dom nie je ich je štatu nepatri im. ( poznala som osobu co mala socialny byt v 🇬🇧) tu nepoznam nikoho co by ho mal. Je mozne ze ich maju pre ukrajincov lebo su vojnovy utecenci. Co je dost rozdiel oproti ekonomickym imigrantom. V najhorsom pripade sa vratite na Svk .Nemate co stratit. Ak Keby ste v 🇨🇦 zili len rok dva je to dobra skusenost.
mne tam žije sestra (na východnom pobreží), vydatá je za Američana a veru to nemali ľahké, ona mi hovorila, že sa musí za teba niekto zaručiť, že ak stratíš prácu on sa o teba plnohodnotne postará, musíš mať určitý finančný obnos, ktorým sa preukážeš, že dokážeš prežiť... o bytoch zdarma neviem nič, oni si dlho prenajímali dom, teraz brali hypotéku