Prosim Vas, neviem nikde najst diskusie ohladom Kanady... je to skupina mamiciek,co ziju v Kanade? Potrebovala by som par informacii... dakujem
@jahodka11 Ake informacie potrebujes... aj ja zijem v Kanade.
@monika15 Mohla by si ma tiez pridat do skupiny Kanada prosim?
Aj my sme chceli odísť minulý rok, ale celá tato situácia to pokazila...... Teraz to bude zle ohľadne pracovných miest v celom svete.... Ale sen stále zostáva ❤️
@weronika171717 No potesim ta lebo minuly tyzden mi fyzioterapeutka povedala ze je nesmierne tazke zohnat pracovnikov. Koli tomu ze Kanadska vlada dava ludom, ktori prisli koli Covid19 o pracu, velmi pekne peniaze. Tak je velmi vela ludi co budu radsej doma a poberat podporu.
@andreatytler hmm az taka pravda to neni netreba to podcenit. Ak maju uniu zamestnavatel je povinny podrzat miesto. Zial tu je milion veci ak ma firma uniu
@andreatytler 2000$ ak si zarobila 5000$ rok predtym
@monika15 Urcite to netreba podcenit... na imigraciu by som si v tejto dobe veru netrufla.
@andreatytler ja som tu a jw to poriadny chaos :( smutne fakt :(
@andreatytler imigracne podmienky su teraz lepsie- viem to, lebo som v procese. A s prácou je to ako vsade. Ked hladas správnym sposobom, najdes. Ked mas prehnane ocakavania a cakas pecene holuby, nenajdes. Bohužiaľ, mnoho imigrantov ma velke oci a naozaj uletené ocakavania. A potom su sklamani.
@elementissa ako su lepsie ? Co slubuje kanada to som teda zvedava ak sa podelis 🙂
@elementissa Aj mna by zaujimalo v com je to lepsie. Zvolnili z narokov, je tam kratsi cas cakania?
Ja som pred prichodom do Kanady stravila cele mesiace debatou so slovenskymi imigrantami. Mala som dojem ze viem do coho idem, cakala som ze to bude velmi, velmi tazke (o pecenych holuboch som nesnivala ani na okamih) a napriek tomu ma realita dostala do kolien a slz. Co som precenila bola vlastna sila, odolnost a vytrvalost. Mala som o sebe mienku (a aj cele moje okolie) ze som velmi silny clovek a ze ti, co po prichode do cudziny placu a stazuju sa, su slabosi a rozmaznanci. Ake len bolo moje prkvapenie, ked som bola naraz jedna z nich.
Ale ak si spravne pamatam z inych diskusii, ty si uz tusim v cudzine bola, takze vies urcitym sposobom co to obnasa.
@monika15
@andreatytler lepsie je tento rok to, ze imigracny program je nachystany na vacsi objem imigrantov. Celkovo je plan prijat takmer pol miliona novych Kanadanov tento rok, nakolko minuly rok sa migracia vyrazne spomalila. Co prispelo k tomu, ze sa otvorili nove migracne programy a cut off v express entry poole je zatial za vsetky mesiace kusok nizsi ako minuly rok. Dalsia vec su pilotne programy, ktore si otvorila vacsina provincii. Provincial nomination programy maju cut off vyrazne nizsi ako vseobecny pool, okrem Ontaria, tam je cut off pochopitelne rovnako vysoky. Takze prejst cez sito je tento rok jednoduchsie, aj ked kvoli korone a vacsiemu prilivu ludi je proces spomaleny, takze vela imigrantov, ktori dostali ITA v januari este stale nedostali landing permit. A teda, neviem, co Kanada "slubuje" tento rok, pre nasu rodinu slubuje lepsiu klimu (chlad), multikulturalne prostredie, skolstvo na neporovnatelne lepsej urovni ako na SR pre mojho syna a lepsie vyhliadky pre jeho buducnost, moznost studovat zaujimavejsie odbory a zamestnat sa na zaujimavejsich miestach, napriklad aj vo vede, co na SR neprichadza do uvahy. Nie vsetci idu do zahranicia kvoli peniazom. Ja tam idem preto, lebo na SR je prilis teplo a ludia su tu doslova ako sedlaci (a to pracujem s ludmi). Rasisticki, xenofobni, homofobni, kultisticki katolici, co povazuju vsetkych, co su len kusok ini za svojich nepriatelov, s maniermi ako zo 16.storocia.
V nasom uzkom vybere boli Kanada, Island,Norsko a Svedsko. Avsak, pri severskych krajinach v Europe je problem jazyk. Ja sice ovladam tri, ale islandstina ani norcina medzi ne nepatri. Zato ovladam take, ktore su pouzitelne v Kanade. Ak nam tam bude velmi zle, nebojte, zatneme sa, naucime po islandsky a pojdeme tam chovat ovce
@elementissa To s tou zimou mas pravdu. Ja mam rada teplo a v Kanade trpim ale v 2016 som stravla 3 letne mesiace v Blave a Prahe a myslela som ze umriem z toho tepla. Potila som sa ako kon. Normalne cela so bola mokra do 5 minut ked som vysla von. Pred emigraciou som nikdy nemala take problemy v lete. Neviem ci sa moje telo za tych par rokov az tak aklimatizovalo na chlad ze nedokazalo zvladat to Slovenske teplo alebo sa na Slovensku neskutocne oteplilo... alebo oboje. ALE (ano je to velke ale) Kanadska zima je brutalna na psychiku. Strasne dlha (od novembra do maja... aj ked zalezi od provincie)... to je 6 mesiacov zimnej bundy a ciziem. Vancouver nema zimu ale ten dazd tiez nie je nic uzasne na psychiku.
Uz ste sa aj rozhodli do ktorej provincie idete?
@andreatytler je teplejsie na Svk ako bolo pred 10r v lete je tam ako v mexiku na pobrezi 30-35C ibaze bez toho mora je to take suche puštne teplo .. a nie je tam klima vsade ( Ja si davam klimu doma na jemno mm je horko dava na silno no ked som v lete u mami na Svk to sa neda v panelaku spat 😅 u nas dole na juho zapade kanady je zima December januara februar ale jar byva uprsana do maja a potom uz postupne pride krasne leto ., u nas je zas lake effect ked je 25C a nefuka tak pocitovo ako 30 Takze u nas bazenik frcal uz v 23C uz v 24C sa potim 😅ale Ja milujem teplo. Do tych 33C ale spat v 24C klime. Raz som bola v oaze kde bolo 45-50C a to je ako ked otvoris trubu a ovanie Ta to teplo. To je moc ble.My sme kusok od Great Lakes konkretne Lake Erie a vo vzduchu je vlhkost ze v lete ked zatvorim oci citim sa ako na floride alebo mexiku 🥰
@andreatytler a krasne babie leto na jesen niekedy bolo aj tak ze koncom septembra teplo 28C a sme sa este 1 oktobra clapkali v jazere 😀
@miadi Do Windsorskeo pocasia by som sa hned prestahovala keby to nebolo tak daleko od Toronta. Mne zas viac vyhovuje to suche slovenske teplo... ta vlhkost ma dusi... a ten non-stop vietor.☹ Moju prvu zimu som kracala na zastavku autobusu v 30 cm snehu, rovnou dlhou ulicou asi 20 minut, proti silnemu ladovemu severaku. Po 15 minutach som sa tam na chodniku rozplakala. Nikdy predtym som necitil taku bezmocnost.
Syn neznasa vietor... vzdy sa zlosti ked mu fuka do tvare na prechadze... no ja sa len pousmejem, ze "radsej si zvykaj chlapce."
Ale napriek tomu je v Toronte este dobre. Staci vycestovat 2 hodiny autom na sever, vychod, zapad alebo juh a je to ovela, ovela horsie v zime.
Ano, babie leto je aj tu nadhera. 🙂
@andreatytler hah no nemam rada ked je moc silny vetrisko ale to nie je stale. Moja mala mà rada vietor vo vlasoch a maly sa smeje ked mu fukam do tvare. Moje deti su zas take otuzile ze capica len ked mrzne . Mne zas vyhovuje ( pred covid) ze sme len hodinu od USA nevadi mi ze sme 4h od toronta tam sme chodili raz dva x za rok.. do USA sme chodili castejsie z Detroit lietame na floridu Michigan je tiez zaujimavy na par dnove vylety, v Toronto fuka a je ovela viac zima ako u nas.
@miadi zije v Kanade 🙂