Ahojte je tu niekto kto cestoval do Kanady cez Work and Holiday s dieťaťom a ostal tam?? Máme 6ročneho syna a rozmýšľame o presťahovaní sa.. syn mal teraz nastúpiť do školy v septembri.. lenže je augustový takže ak by sme sa presťahovali celý jeden rok by sa mohol učiť jazyk a pripadne ak by to nezvládol by sme sa mohli vrátiť na Slovensko a začal by chodiť do školy od prvého ročníka tu ako 7ročný ako aj odporúčali.. len ma zaujíma či má niekto takúto skúsenosť a ako sa deti adaptovali prípadne ako to funguje keď by som chcela prihlásiť dieťa do školy v Kanade 🙂
Tu najdes vsetko info co potrebujes na oficialnej stranke vladnej aj prihlasku na studentske povolenie. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-c...
Su firmy, ktore vybavuju papiere na vystahovanie. Nepocitaj ale s tym, ze to dostane kazdy. Musis mat hlavne dostatok financii a tiez pracu.
Myslim si, ze cez work and travel cesta nie je. Ked som sa ja snazil si vybavit work and travel viza, podmienka bola, ze si musel byt student denneho studia. To predpokladam, ze nesplnas a tvoj manzel/priatel asi tiez nie. Plus tie viza sa vydavaju na presne urceny cas, co je zvycajne doba prace + 1mesiac a nasledne musis krajinu opustit, inak si tam nacierno.
Ak mas zaujem tam ist nacierno, rovno mozes ist na eTA a ostat tam a nemusis si to komplikovat cez work a travel program.
Takze musis hladat iny sposob a ine viza ako vycestovat.
@rooskoliv na cierno im nikto robotu neda . Aspon nie normalny job . Pocula som ze v jednej sushi restike robia na cierno cinania ale za par drobnych na hodinu . A ked sa to prevali tak ich deportuju a nikdy sa nebudu moct vratit ani len prestupny let. + na cierno nemas zdravotne poistenie a jedna noc v nemocnici ide do tisicok. Bolo by vrcholne hlupe a nezodpovedne pre rodinku ist na čierno. Plus ich dieta by nemohlo ist do skoly .
@miadi ano, zistil som. Myslel som si, ze je to ekvivalent s Work and Travel pre US
@ne5sy v kazdom pripade, ako pise @miadi na tvoje viza nemoze ist do CAN ani dieta ani priatel/manzel. Musia mat samostatne viza. A viza sa davaju na 1 rok. Takze bud behom toho jedneho roka musis zmenit na iny typ viz, alebo po roku opustit krajinu, alebo ostanes na cierno
@rooskoliv tieto iste viza mozu dostat 2x ale medzi tym musi byt 3m mimo Kanady. Popripade moze nez jej vyprsia poziadat o iny druh viz . Ale kym ich dostane to dost trva ( ak ich dostane) a na cierno nemoze byt .. moze si odskocit do usa a byt tu 90 dni ako turista . Ked chce v buducnosti nejake viza nemoze byt na cierno ona bude musiet mat doklad o tom na aky typ viz tu bola.
Musis vybavit povolenie prenho Este nez pridete do Kanady.