Má niekto skúsenosť s imigráciou do Kanady?

greta133
19. máj 2024

Čaute chcela by som sa s vami poradiť že či náhodou nemá niekto skúsenosti alebo či nevie ako to chodí keby som chcela požiadať o azyl v kanade ako to celé prebieha a aké doklady alebo papiere musíme mať

luliu
19. máj 2024

@greta133 a aký by bol dôvod žiadosti o azyl?

veklipo
19. máj 2024

Azyl? Ak máš trvalý pobyt v krajine EU, azyl nedostaneš. Na azyl sú predpísané pravidla. Iba ak by si preukázala, ze ti u nas hrozí nebezpečenstvo.

ankare
19. máj 2024
muchotrafka298
19. máj 2024

Azyl nedostanes, mozes poziadat o vystahovanie. Musis splnit urcite podmienky a tiez mat dostatocnu sumu k dispozicii na zivot tam. Vsetko vies zistit na internete a tiez su firmy, ktore Ti s tymto za urcitu sumu vedia pomoct. Nezarucuju vsak, ze sa do Kanady urcite dostanes.

greta133
autor
19. máj 2024

@luliu diskriminácia a rasizmus mam aj papiere od lekára útoky z rasistickych dôvodov

sisa_s
19. máj 2024

@greta133 a preco prave kanada?

bylinka25
20. máj 2024

Poradím ti jedine to, skús ísť na kanadské veľvyslanectvo, tam ti poradia, ako máš postupovať.
Nezabudni, že rasisti sú aj tam.

greta133
autor
20. máj 2024

@bylinka25
@bylinka25 áno sú ale tam majú zákony nato tu nie ja nie pre seba chcem odísť ale pre syna nechcem aby zažil to čo ja

greta133
autor
20. máj 2024

@sisa_s tam je najlepšie čo som si pozerala na internete

muchotrafka298
20. máj 2024

@greta133 mas dost financnych prostriedkov na zivot tam? Pripadne pracu, ktora by bola pre Kanadu prinosom? Lebo odist je jedna vec a druha, ako tam budes realne fungovat. Najlepsie v akom zmysle? Nedavno tu boli prispevky o tom, ako ludia z Kanady kvoli politike a celkovemu socialnemu zameraniu odchadzaju.

bylinka25
20. máj 2024

@greta133 Aha, tak syn nech sa obráti na kanadskú ambasádu, tam mu povedia, čo ako.
Ale ľahké to nebude, musí mať už nejaké zázemie, nemôže prísť do ničoho, aspoň nejakého kamaráta, keby tam mal.
Mimochodom, aj u nás sú na to zákony.
Zákon o diskriminácii, rasovej neznášanlivosti, hanobení rasy, národa, národnosti, náboženského presvedčenia.

greta133
autor
20. máj 2024

@muchotrafka298 no neviem mám na začiatok 20tisic chcela by som tam študovať a prácu zatiaľ hoci akú by som robila áno sú tu zákony no neplatia tu volala som policiu tak to ututlali a nechceli to riešiť takže tak to tu chodi sama mafia a strašenie ľudí

greta133
autor
20. máj 2024

@bylinka25 mame tam bratranca známych no ale ja im neverím až tak chápeš ako to chodí vo svete ale povedali ze keby pôjdem tak mi pomôžu ale rozprávali dačo ze nájom je tam dráhy a aj praca je ťažko si zohnať to fakt neexistuje nijaká krajine pre dobrí život z deťmi aby sme mohli študovať nájsť si poriadne práce a žiť fakt už to nezvládam tuná žiť v tomto hroznom svete

miadi
21. máj 2024

@muchotrafka298 prosim ta a kam ti ludia odchadzaju z kanady ? Nikto ne odchadza koli socialnemu postaveniu . Praveze uplne je tu priliv novych migrantov z indie a azie. Rasizmus je tu minimalny. Ja naopak poznam osobne amikov co sa este za cias Trumpa prestahovali do kanady koli jeho politike. Autorka vsetko co potrebujes vediet najdes v officialnom linku vlady co som ti tu dala . Tak si nanho klikni a precitaj . Alebo si vybav studentske alebo pracovne viza .

muchotrafka298
21. máj 2024

@miadi ako som pisala vyssie, nedavno tu boli prispevky od zeny, ktora v Kanade tiez zije, ze ludia odtial odchadzaju. Nie je to moja skusenost, citala som to tu.

@greta133 urcite su krajiny, kde vies mat aj solidny zivot. Uvedom si ale, ze to sa tyka kvalifikovanych ludi s dobrymi pracovnymi poziciami. 20 tisic je na zacatie noveho zivota dost mala suma. Vyhladaj si na internete, kolko stoja prenajmy v oblasti mozneho prestahovania a ake su moznosti prace.

sherynkamalinka
21. máj 2024

@greta133 z toho co si opísala, ze tam chces studovat atd...20 tisic je velmi mala suma na zivot tam.

miadi
21. máj 2024

@muchotrafka298 aha info z druhej ruky. Ano odchadzaju niektori ludia na dochodku zit inde ze si vedia kupit dom pri mori . Ale nie ze je tak zle v kanade ze z nej hufne zdrhaju.

greta133
autor
22. máj 2024

@miadi ty žiješ tam

greta133
autor
22. máj 2024

@sherynkamalinka ved aj pracovať a popri tom študovať

miadi
22. máj 2024

@greta133 ano .

monika15
15. aug 2024

@muchotrafka298 pravda vela ludi odislo. Ale kde je idealne ? Uz nikde. Kanada uz davno neni o tom co bola.

monika15
15. aug 2024

Azyl v kanade zo slovenska ? Neminaj na to emergiu nikdy to neprejde. Teraz je tu hit India. Zial.