Kto žije v Kanade?

27. feb 2022

Ahojte mamky a rodinky, hladam ludi ktori sa prestahovali do Kanady, cela rodina, alebo si tam rodinu zalozili a ziju tam. Hladam realne skusenosti a mozno rady. Realne zvazujeme zacat nanovo a Kanada je volba c.1 🙂 dakujem. Staci ak sem napisete a ja sa ozvem sukromnou spravou. Dakujem.

pribinak
27. feb 2022

Miady, dúfam že si pamätám správne jej nick

gelifil
27. feb 2022

fuuuha...kedysi to boloa zaslubena zem...no teraz po kovidterore (mozno vam nevadi! ani nahodou

monkasponka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

Ten nick je @miadi

autor
27. feb 2022

@gelifil co je tam po kovidterore? Viete konkretizovat?

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

Ak sledujes spravy, tak si urcite zachytila, ze tam boli mimoriadne velke protesty, chvilu aj premier zmizol. Ci nesledujes, ale chces tam ist?

gelifil
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl Hlavne ta odplata po protestoch je ine kafe...

marseillefan
27. feb 2022

COVID teror? Och bože... chudáčikovia musia nosiť rúška a nebodaj aj sa dať zaočkovať?

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

inak, pred takymto krokom si treba polozit par zakladnych otazok. Napr. ci vies tak dobre jazyk, ci mas take vzdelanie/zrucnosti, ktore tam su ziadane (preco by mali zamestnat prave Teba), ci mas dostatok penazi na zaciatok, ci poznas danu krajinu a podobne.

autor
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl no vsak prave preto si robime prieskum nie? Nechystame sa tam zajtra, nemame ani ruzove okuliare. Jazyk (anglictinu) zvladame na proficiency urovni, takze o to sa nebojime. Nas zivot potrebuje novy impulz, chceme anglicky hovoriacu krajinu, mame 1,5r dieta, chceme mu dat do buducna co najviac. Nehovorim ze chceme ist prec navzdy, ale zmena je zivot. Sme sportovci, lezci, bezci, milujeme prirodu. Roboty sa nebojime. Mame zdrave ruky, nohy. Je nam jasne ze zaciatky niesu lahke. Nikde. Nepotrebujeme rady vseobecne, sedliacky rozum mame, dakujeme. A myslim ze aj realny pohlad na svet. Hladame konkretnych ludi zijucich v kanade, s rodinou, mame konkretne otazky.

h2
27. feb 2022

Mirka @miadi a Andrea @andreatytler žijú v Kanade.

jaja20
27. feb 2022

Už si sa túto istú otázku pýtala pred 2 dňami, napísala som ti konkrétny nick a ty si mohla tej dotyčnej napísať IP.

autor
27. feb 2022

@jaja20 nie, nepisala som tu ;)

autor
27. feb 2022

@h2 dakujem

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

No, svoj komentar som pridala najma preto, ze ak o nejakej krajine uvazujete, tak si treba najskor pozriet, co sa tam deje a kedze evidentne si tuto cast vynechala (inak by si vedela, ze ake nepokoje tam boli), tak som chcela upozornit aj na dalsie dolezite veci. Inak, v Kanade som nejaku dobu zila, takze to neboli celkom rady od veci, ale jasne, mas svoj rozum😉

autor
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl ja dakujem za upozornenie, nie nevedela som o tom. Ale zas, ktora krajina je dokonala? ;) a preto robime prieskum, aby sme sa aj taketo veci dozvedeli, zvazili pre a proti ;) to nieje ze tam chcem zit a dup nohou ;)

jaja20
27. feb 2022

Tak žeby tu vypukla zlatá horúčka - všetci túžia odsťahovať sa do Kanady? 😅

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

Ved ano, ale cakala by som, ze clovek, ktory uvazuje o odchode do Kanady, aspon sleduje co sa tam deje. To totiz nie je nic tajne, pise sa o tom stale, aj ked teraz to zatienila vojna. Ale este donedavna som mala dojem, ze to na mna skace zo vsadial a to Kanadu nejako specialne nesledujem, resp. o nic viac ako inu krajinu.

gelifil
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl presne, dost sokujuce podla mna...o konvoji slobody nevediet..., ked tam chcem ist zit

bubibu
27. feb 2022

@jaja20 ja som písala ohladom Kanady 🙂 tak celosvetovo je Kanada jedna z najlepsi zemi na život

drzaopica
27. feb 2022

Ako súvisí, že ste bežci, športovci s Vašim odchodom do Kanady?V prvom rade je dôležité aké máte vzdelanie, aké sú podmienky ísť do práce, koľko stojí škôlka, podnájom.S tak malým dieťaťom by som išla iba, ak mám muža, ktorý tam bude hneď pracovať a mala našetrené aspoň 20-30 t eur na rozbeh a prípad, že nepracujete

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

@drzaopica Tak v Kanade mas super podmienky na sportovanie-asi preto to spomenula, aj ked toto im bude v zaciatkoch velmi platne😉

miadi
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl ale zas kym jej daju viza snad uz bude politicka situacia ina. Trudeau si to posral uz aj sused mà na aute vlajku f@ck Trudeau.. Nechapem ako mu niektore veci legalne presli. No vacsi problem bude ekonomicky ked uz aj pridu sem cena byvania isla mega hore. Podnajom 1izbak u nas v mestecku $1400 za tu cenu bol pred 10r vo vacsom meste 2izbak s v budove s bazenom. Jeden DJ sa vytesoval ze kupil dom stary chajdu za 50K teraz take stoja 350k Autorka pozri si cez google konkretne mesto kde chcete zit kolko tam stoji podnajom a kolko by ste zarabali cca. Mate male dieta Tak si pozri cenu jasli najlacnejsie su u nas od $700 vo velkom meste okolo tisic .. ak budes robit za minimalnu mzdu tak das polku na jasle. V kazdej provinci mas tie platy na hodinu ine. Mozete si vybavit pracovne viza ( ak zozeniete zamestnavatela este v case ked o ne ppdate )Po 3r zivota a praci mozete poziadat o obcianstvo. Teoretisky. V poraxi je byrokratura Strasne pomala. Alebo si rovno mozete vybavit viza pre emigrants ale tie dlhsie trva dostat ako pracovne si myslim.

miadi
27. feb 2022

Pokial as nic nezmenilo., do kanady nemas len tak univerzalne viza ako trebars v usa .. mas specificke viza a daju ti ich len ked mas aj zamestnavatela ktory musi dokazat ze dal sancu najprv domacim. Vygoogli si o LMO. Dostanes viza na rok ktore sa daju predzit ak by si chcela robit inde tak nemozes Musis si najprv vybavit nove viza na ten konkretny job . S Covid sa netrap kym sa sem dostanes budu tie opatrenia zrusene.

autor
27. feb 2022

Jemine, klud 🙂 sa tu clovek normalne slusne opyta a uz su tu divne sarkasticke poznamky...Kanada je ako krajina co sa prirody tyka nas sen, preto som spomenula ze sme sportovci. Je mi jasne ze to nema nic s imigraciou ani nam to nijak nepomoze a ani to neocakavam :D a tiez viem ze ist tam nasucho bez penazi by asi nebol dobry napad. Tieto veci mame poriesene. Ale dakujem ze sa o nas starate v tomto smere. A co sa tyka politickej situacie, nikde to nieje dokonale. A nechystame sa tam zajtra ani neocakavane ze sa veci vybavia za chvilu ;) Miadi dakujem za info. Popozerame. Mozem ta pripadne kontaktovat? Dakujem.

miadi
27. feb 2022

Napis mi PM ked mas nejake otazky konkretne . Odpoviem ti na hocico ako najlepsie viem ale papierovacky nerobim 😜 ( jedna tu uz bola na mna urazena chcela aby som jej ziadost na viza vyplnila ze mi len posle info aj zamestnavatela im nasla este sa urazila ked som ju slusne odmietla)

andreatytler
28. feb 2022

Ja necitim ziadny Covidteror. Konvoj bol iba protest.
Zivot vo velkom meste je velmi drahy, ale ako cerstvy imigrat mate vo velkom meste najlepsiu sancu si najst pracu.
S tym sportovanim v prirode to moze byt trochu problem. Mesta su tu budovane trochu inac ako na Slovensku. Tu nie su panelakove sidliska za ktorymi je les. Tu chce kazdy dom so zahradou a tak je mesto roztahane do obrovskych rozmerov a skutocny les je niekde 1-2 hodiny autom od tych domov. Zato je tu ale vela parkov kde sa behat da. Kedze si tu lasku k prirode a lezenie spomenula hned na uvod, predpokladam ze je to pre teba velmi dolezite byt niekde v horach. Vancouver je ale podla mna tak drahy, ze je pre pristahovalca nerealny.
Imigracia je dost velka osobna investicia. Investujes do toho vela svojho casu, energie, penazi. Trva niekolko rokov kym si clovek zacne uzivat vyhody, ktore nova krajina prinasa, preto by som planovala zostat v novej krajine dlhsie.
Imigranti su pripraveni na tazku pracu a stradanie ale nie su pripraveni na to ze drasticky klesnu na spolocenskom rebricku. S tymto sa tazko zije.

andreatytler
28. feb 2022

@miadi Ha, ha... tak chcela by si za nu napisala ziadost? Sila.
Vies co, za tie 2 roky co som tu mi uz asi 10 ludi napisalo spravu ze ci im nepoviem nieco o emigracii do Kanady a o zivote tu. Ja zazdej napisem dlhu, obsiaznu odpoved, ponuknem ze odpoviem na otazky... proste chcem pomoct a asi iba 2 mi zatial odpisali spat a podakovali.

andreatytler
28. feb 2022

Autorka, je tu sukomna skupina Kanada. Napis moderatorke a prida ta tam
@monika15

autor
28. feb 2022

@miadi dakujem krasne, urcite ti napisem. A urcite nebudem chciet od Teba aby si mi daco vyplnala neboj :D