Pýtam sa kvôli sestre.. dorobila si tam vysokú školu robí zdravotnú sestru je tam dobrých 25 rokov…
Pýtam sa kvôli tomu, že keď príde na Slovensko tvári sa že : vsetko mi plaťte .. babka im platí prenájom auta, byvaju u nej, všade sa nechajú pozývať
A keď ti niekto napíše, že zarábajú 5000 - 7000 CAD, tak čo ti to pomôže?
@chrobak7 posuniem tu informáciu babke aby ich prestala živiť s jej dôchodkom 2 mesiace .. neustále sa hrajú na chudákov
U nas je napriklad zvykom, ze ked som ja na navsteve doma, nic neplatim a ked pridu rodicia k nam, tak oni nic neplatia. Ako nepredstavuj si to teraz, ze ich na surovku nechavam platit, ked pridem na navstevu, ale oni ma nenechaju zaplatit za nas....a babka ma vlastnu volu, ak im chce platit, tak teba je do toho velke.....🫣a ked ju naozaj vyuzivaju, tak sa ozvi sestre,aby sa prestala spravat na slovensku ako vyzierka....
@vevesh to by bolo fajn lenže babka k ním nechodí bola tam raz v živote pred 15 rokmi.. a áno naozaj využíva za cele 2 mesiace nevytiahne peňaženku.. vidíme to celá rodina a babka nechce byt blbá aby ju potom ohovárali že sa nepostarala… celý čas počúvame ako je to v Kanade drahé príde mi že to robia naschval
Tak 2 mesiace ke flha doba aspon velkyesacny nakup by mohla spravit..chpdi sama ci s rodinou??
Áno, v Kanade je draho ale chovat sa ako chudobná príbuzná, to je dosť cez a ešte babku z dôchodkom využívať! Hanba by ma fackovala. My sa s mamou hádame zase, kto zaplatí, lebo chce každá.
Uplne irelevantne ci je zdravotna sestra v kanade alebo zameta ulice v bukuresti. To je nehanebna povaha. Dovadila by som sa s babkou aj so sestrou a ked sa neunormalnia, dala by som im na tie dva mesiace pa pa, ze sa mi na to tazko prizera.
Mna skor zaujima, kolko dni dovolenky ma sakra kanadska zdravotna sestra, ked sem pride na 2mesacne prazdniny. Nevie niekto? 😂
Ty prídeš koľkokrát babke? Ponukne ťa jedlom, pitím? Keď máš sviatok niečo ti dá?
Možno toto čo dá priebežne tebe tak jej dá jednorázovo
Mimochodom čo je teba do toho ? Babka je svojprávna. Niekto ju núti?
Autorka, k tvojej sestre a babke sa vyjadrovať nejdem, sú dospelé, zjavne im obom tento model vyhovuje…
Ale ty so sestrou asi nemáš extra pekný vzťah, však?
V Kanade žijú:
@miadi
@andreatytler
@monika15
a ešte viem o jednej, ktorá pracuje práve v zdravotníctve, ale neviem si spomenúť na nick, myslím, že sa začínal na S. Ak si spomeniem, dopíšem...
Neviem, kolko zarobi, ale urcite dost..neviem, ake ma naklady, ale urcite vysoke..ale toto, co pises, je o povahe, nema nic spolocne so zarobkom. Sice nebyvam v Kanade, ale v zahranici som. Ked ideme na SK, vacsinou si prenajmeme apartman v blizkosti rodiny, doma nie je kde spat a nakup si robime sami a dalsi ku mamine, lebo jeme aj u nej, plus, aby mala, aj ked odideme. Ked je ona u nas, vytahuje penazenku len preto, ze kupuje hluposticky detom.
Babka je asi stastna, ze ich vidi aspon raz do roka a radsej sa necha zruinovat, akoby mala nieco povedat, lebo sa boji, ze nepridu.
@amelie2017 ona bola úplne v depke mesiac dva predtým ako mali prísť.. stále hovorila že keby tak neprišli 😂 pozerám že tak prečo im to proste nepovieš… no ona je taká nepovie,.. a deň predtým ako mali prísť sa somnou ani nebavila vlastne s nikým a len gánila po každom ..že to neni len tak takáto návšteva
Zalezi v ktorej casti kanady u nas okolo $40 na hodinu. Suseda mi vravela ze jej vnuka zena Isla na vianoce do roboty Lebo ten den zarobi $1000 ale to sl do usa ( kusok od hranic) ale to je uplne jedno kolko sestra zarobi. Je to odveci ze babka jej plati prenajatie auta . Ale to je uz medzi babkou a sestrou. My to mame tak ze ked je mama u nas neplati nic a ked sme u nej tak mame zadara ubytko .. vsetko ostatne si platime .
No tak by jej mala pekne krasne povedat, ze je ine pohostit jednodnovu navstevu a ine 2 mesacnu.
Hanba by ma fackovala, aby mna a moju rodinu mala zivit mamina z dochodku. Ale ked si nevie babka usta otvorit, tak to tazko..a sestra si uz asi zvykla, ze ma na 2 mesiace postarane.
sem sa pripnem 😅
Ale kto vie Mozno tvoja sestra nema job Lebo 2m mà volno malo kto .
Pises mnozne cislo im ich .. to su kto ? Sestra a jej muz ci sestra a jej deti ? Lebo si Neviem moc realne predstavit zeby mali 2 dospeli 2m volno . Cize ked Isla na prazdniny . Tak nezistis kolko tvoja sestra zarobi Mozno robi len part time . Aj to ze By im dochodkyna vedela prenajat auto na dva mesiace znie nerealisticky . Asi nevies uplne ako to je kto co plati Ved sa opytaj sestry .
Neviem kolko zarobi zdravotna sestra. Myslym ze v tom je velky rozdiel podla toho aku skolu ma a co konkretne robi. Ale 2 mesiace dovolenky urcite nema.
Nie som ZS, ale robím v zdravotníctve, tak prehlad mám.
Záleží aká zdravotná sestra - može byt LPN tie majú v rozpätí od $24-29, RN tie od tých $29-50 na hodinu, záleží od odrobených rokov, provincie. Nie je to žiaden závratný plat, ak nezarába tých $50, ten je už fajn. Dovolenka záleží tiež od odpracovaných rokov, nejakých 30 dní keď má odrobených viac ako 20 rokov. Nie, nikto tu nemá 2 mesiace dovolenky, ale môže si brať neplatené voľno. Taktiež nemusí robiť na plný úväzok a áno, je tu veľmi draho, tak vyskakovať moc nemôže.
Samozrejme nemala by zneužívať babku, ale viem podľa seba, že zakaždým keď sme na Slovensku musíme doslova bojovať, aby nám nikto nič neplatil, nedávali nám peniaze atď. , je to vždy stresujúce, lebo nechceš uraziť a na druhej strane peniaze od nikoho nepotrebujeme. Rozhodne nie je v poriadku nechávať si všetko platiť.
@andreatytler Áno, presne, je to sisaka. Vedela som, že niečo na S, ale nevedela som si spomenúť a aj, že pracuje v zdravotníctve😉
Tak dneska prist na sk , Kanady stoji takych 5800$-6000$ len letenky pre 4 rocnu rodinu. Kde je este peniaze na minanie a nezabudnime ze dovolenka je tu platena len 2 tyzdne takze ak niekto ide na mesiac ma neplatene volno. Zalezi kde robi , aka je to sestra. Je ich tu viac treba vedeit ci je Rn. RPN, bc, a neviem co este maju. Pritom ze je doma este nezabudnime ze hybo na dom stoji tak okolo 2300$ alebo aj 3500$. Auto nejaku 1000$ s poistkou. Property tax kolo 200$ elektrina a zvysok nejakyvh 400$ . Tak nie som prekvapena ze mozno nemaju az tak vela ale ano chcu prist pozriet rodinu. Mi sme boli naposledy presne pred 10 rokmi :(. Proste zial take slovensko vyjde nejakych 8000$ ktore zial nemame extra. Len zato ze je v kanade neznamena ze je milionar. Som tu 24 rokov a nemam miliony. Ale ano ked si to nemozu dovolit lacnejsia alternativa je kupit letenku pre rodica babku z budapesti to vyjde do 1000 evri. Asi tak pekny den 🙂
Babka nepovie ale ty co si na sk , ty s radostou by si povedala co ? Majte rozum preboha surodenci ste. Zivot je kratky na take veci , puf a zajtra uz nemusis tu byt ani segra :(:( radsej sa obijmite a udobrite. Krasny den.
@monika15 záleží od provincie, union, pre koho robí ja mám teraz po 10. rokoch odrobených, 25 dní dovolenky a to mám pomaly 50 rokov, teším sa, lebo som začínala na 15. Na Slovensku sa stačí starať o dieťa do 18. rokov a dostaneš 25 dní a nemusiš mať ani odrobené roky a nezáleží od zamestnávateľa (jedine, žeby ti dal ešte viac)
A to už nehovorím o tom, že som skôr vynimka, kopec ľudí u malých zamestnávateľov jednoducho platenú dovolenku nemá a tobôž nie luxus ako PN, OČR. Kolegyňa sa teraz presťahovala do Toronta, k svokrovcom, nemôžu zatiaľ dovoliť nič kúpiť, len sa za hlavu chytá, v práci nemá nárok na nič, ani blbý sick day a má 3 deti, jedno ešte nemá ani 2 roky. Na Slovensku by sa matky zbláznili, keby nemohli byt každý mesiac s chorým dieťaťom 2 týždne doma na platenej OČR a to 95% je s 20 mesačným dieťaťom doma na platenej rodičovskej. Ale to nevysvetlíš realitu za morom.
My sme boli teraz na Slovensku, čiže v sezóne, pod $2000 na osobu sme sa nedostali, ak ešte niekedy pôjdeme, tak asi už len s priručnou batožinou, niekde do Európy a potom nejakou nizkonakladovkou do Prahy, Viedne, Budapešti …
Pozri si na google