Ahojte, chcela by som sa spýtať ohľadom možností opekačky na Železnej studničke. Veľmi sa mi páči plocha pri lanovke na Drieňovskej lúke, v blízkosti bufetu Snežienka. Je tam naozaj pekné miesto - ohnisko, altánok, v blízkosti pinpong stôl, preliezky.... Neviete mi poradiť alebo odporučiť, ak by som chcela mať istotu, že keď prídeme, nebude miesto obsadené, - či sú možnosti nejakej rezervácie.. Nemáte, prosím, skúsenosť? Rozmýšľam nad opekačkou ako formu oslavy, preto by som rada išla na miesto s istotou. Ďakujem.
Fíha, no ja by som to rada mala v sobotu. Takže to predpokladám, že musí byť ešte skôr. Prosím, ešte sa chcem spýtať, všetko občerstvenie, deky, športové hry musím priniesť ruksakom mhd, však? Keďže autom tam nemožno ísť..
my sme tam mali pred nedavnom gulas party z muzovej roboty.. jeho kolega tam klusal doniest veci okolo 8mej, ale aj tak nevystihol ten altanok, ktory chcel, tak sme to mali v mensom vedla.. tiez to bola sobota..
pekne a podobne je este nad krasnanmi, neviem ci sa to miesto nejako vola, ale ide sa tam za peknu cestu, vedie tam normalne vozovka a konci parkoviskom - je tam omnoho menej ludi ako na zeleznej.. su tam dve velke ihriska a altanky s ohniskami aj bufet pri horarni.. potom dalej tam, kde uz je zakaz vjazdu su ohniska poroztrusene aj priamo v lese..
ale este jedna rada, treba si zistit ci nahodou nie je zakaz zakladania ohnov v celych bratislavskych lesoch.. minuly rok sme sa tak totizto otacali aj s nalozenym masom 😅 a velkou partiou, ktora skoncila u nas na zahrade..
volá sa to pod horárňou v krasňanoch, je to novo zrekonštruovaný areál, nejaké hojdačky a preliezky pre deti, a miesto na grilovanie, ked som tam bola naposledy tak tam bolo normálne aj náčinie na grilovanie, je tam otvorený aj malý bufetík a kto vie čo tam všetko pribudlo, je pravda že to tam tiež býva občas plno, ale miest na založenie ohna je tam kopec, len už to nebude blízko cesty. autom výjdete uplne hore po peknej ceste, a ste tam, teda ak sa to za posledný rok nezmenilo. mhd tam ani nechodí, je to v malých karpatoch, hod si do googla
@narciska3 super miesto je kačin. Tiez tam ide mhd. Strieda sa to ze zo železnej ide raz tam a raz k sanatóriu. Len tam bus adi len cez vikend. Tam su take pekne drevené sedenia aj grily a ihrisko. Za ihriskom v pravo za takým domom je parádne miesto. Lavičky a ohnisko. Len to hneď nevidno. Podľa mňa nevie o tom veľa ľudí a na kacine jje vždy menej ako inde. Len tam nieje voda. No aj my sme tam chodili iz okolo tej 8.30 nech mame miesto. V zime sme sa odsťahovali do PP a tu mi veru take na opekanie chýba...ale mame tatry no ;)
@mirka17 Pozrela som a som nadšená, ďakujem veľmi pekne za tip. Určite si to pôjdem omrknúť, potrebovala by som altánok pre cca. 10 ľudí (vrátane detí) a ten priestor pre preliezačky je naozaj pekný. Ja poznám iba železnú studničku a tam pri lanovke je naozaj veľký altánok aj s detskými atrakciami. Čo mi robí "vrásky" je, ako s mhd dotiahneme všetky veci so sebou a veľký risk, že nebude nikde nič voľné. Chceme to ako stretávku, preto mi na tom dosť záleží. 🙂
@jana_eyre nabudúce ked tam budete tak sa pani horárky opýtajte kto je ona a prečo Vám to zakazuje. pretože je to CHKO - kde platí 2 stupen ochrany, a zákaz kladenia ohna je až od 3 stupna ochrany - čiže od Národných parkov, čiže zo zákona o ochrane prírody a krajiny je možne hocikde si založiť ohen v rámci CHKO, na druhej strane je tu ale zákon o lesoch, ktorý zakazuje zakladať ohen mimo vyhradených ohník, čiže ked si dáme do kopy oba zákony tak je možné klásť ohen iba vo vyhradených ohniskách, ved na to tam sú. bohužial ste boli v práve, jedine že by išlo o nejaké maloplošné chránené územie s vyšším stupnom ochrany v rámci CHKO, čo v tomto prípade určite nebolo, kedže viem o aké miesto sa jedná a takéto miesta nebývajú pri ceste 🙂, takže netreba sa zľaknut pani horárky ktorá nemá žiadne právo a ani vedomosti podľa všetkého. do len tak do budúcna.
@narciska3 ešte mám jeden tip, pekná cesta je vlastne vstup do malých karpát z časti krasnany a sú tam super cyklotrasy, začína sa to na peknej ceste ako som písala, a keby ste išli cyklotrasou smerom na biely kríž , tak museli by ste minúť aj medzizastávku - červený kríž, a to je super miesto na grilovačku, v podstate priamo v malých karpatoch, kde sa dá dostať len byciklom čiže veľká šanca že tam nie je plno, ja viem že mate deti, ale do budúcna ta to možno bude zaujímať, všetci si zoberiete bycikle, na chrbty vaky a hop sa na červený kríž - tiež si hod do googla. inač čo sa týka tej grilovačky pod horárnou a mhd, tak to si teda neviem predstaviť, lebo od zastávky električky je to celkom pekná "štreka" rovno do kopca. jedine že by ste si zobrali taxík ktorý by vám to tam všetko vyniesol a ostatný by si dali 30 minutový pochod smerom nahor.
@mirka17 Ja uprednostňujem miesto, kde sa dá dostať pohodlne autom. Tvoje odporučenie je výborné. Chceme zobrať jedlo, pitie, deky, športové hry, takže určite autom. To len keď som zvažovala tú Železnú, tak som mala z toho obavy, že ako to tam všetko prinesieme tou mhd a ešte tak skoro ráno, aby sme si obsadili dobré miestečko. Určite si to pôjdem budúci víkend pozrieť. O koľkej sa to tam zvykne zaplniť, resp. tam treba byť, aby sme si stihli zobrať taký väčší altánok?
@bosoriak to ja nepopieram, ak je riziko požiaru tak je normálne že sa vyhlási zákaz kladenia ohna, skôr ide o to aký papier to ukazovala pani horárka @jana_eyre, lebo ja mam skôr pocit že pani horárka je nervná z toho že sa to tam zrekonštruovalo, je tam kopec ludí, a deciek čo kričia, bufet a podobne a pani horárka nemá asi klud tak možno znepríjemnuje život ostatným.
@narciska3 to ja ti neviem povedať kedy sa to zvykne zaplniť, , ja som tadiaľ chodila byciklom okolo 10. hod do obedu a boli tam už ľudia, ale odkedy to fakt neviem, ja som skôr využívala ohníská hlbšie v lese, toto je skôr také "hlavné" a najväčšie odpočívadlo, preto je aj stále obsadené. ale ja napríklad osobne nevidím problém v tom aj keby to bolo plné, pretože je to v lese, čiže je tam príjemný chládok a ja si viem predstaviť že by sme si deky rozložili normálne na zem, ak by nebol volný nejaký stôl a vybavené, priestory na grilovanie by sme si striedali, ved to nie je nikoho osobný majetok.
Ahojte, viete mi pls poradiť co vše do toho arealu pod horarnou treba brat- drevo alebo uhlie tam je ci treba priniesť?
Baby, prosím neviete náhodou ako to je s vjazdom na železnú počas týždňa. Zajtra o 8:00 musíme byť na ceste mládeže a neviem či mám risknúť autom ☹
Zajtra tazko povedatco vobec bude v BA pozri si ako su planovane uzavery kvoli summitu EU inak co viem tak vjazd pokutovali aj cez tyzden
@loginexistuje ,ďakuje. no veď to, že zajtra som nemala v pláne vytiahnuť päty z domu, ale ako vždy moje plány sú jedna vec a realita druhá. Bývam 5 km od partizánskej lúky, ale asi vyrazíme z domu už o 7:00.
no na tym som rozmyslal tiez hlavne nad tym kedy tam chodia ty co to obsadili....
uz som sa parkrat opalil aj na pocasi
http://pocasie.pozri.sk/predpoved-pocasia/brati... 🙂
Treba tam ist iba na prechadzku a najst si take miesta kde ludia moc nechodia....
@narciska3 nie urcite sa neda rezervovať. Vacsinou sa to robi tak, ze jeden clen partie tam ide skorej rano a obsadi flek 😉