Zajtrajší štrajk učiteľov - čo s deťmi?

fialkaa
12. sep 2011

Ahoj, dúfam, že to nie je proti pravidlám fóra, ak áno, ospravedlňujem sa adminom aj všetkým užívateľom. Môj muž píše do novín článok o zajtrajšom riaditeľskom voľne a potreboval by zistiť, či to rodičom detí nenabúra plány. Nespôsobí vám štrajk učiteľov problémy?

renab
12. sep 2011

Problémy spôsobí určite mnohým a navyše ešte keď dajú vedieť o štrajku tak neskoro. Ak by som vedela, že tým niečo dosiahnu a hlavne že sa zvýši kvalita výučby na školách, tak by som vôbec nefrfľala. Mne dieťa má kto postrážiť, alebo si môžem zobrať dovolenku. Ale poznám rodiny, kde to tak nie je. Mali by uvažovať nad tým, že by ostali otvorené aspoň školské kluby.

kamajka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
smarti
12. sep 2011

To akože deti nepôjdu do školy??? Na každej škole alebo iba na tej, ktorá sa tak rozhodne?

skeblicka77
12. sep 2011

fialkaa aky strajk? daj vediet nieco viac, nam nesposobi problemy, som na materskej...

lubiku
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bodka13
12. sep 2011

a to ako chcú štrajkovať ? nebudú iba učiť,či neodomknú ani školu ? - v našej škole sa o žiadnom štrajku a neposielaní detí do školy nehovorilo

aknaj
12. sep 2011

u nás v škôlke nehovorili nič a v škole majú skrátené vyučovanie, ale družina poobede funguje normálne
😵 😵 😵

traktor
12. sep 2011

vcera sme podpisovali papier, ze berieme na vedomie, ze zajtra maju deti volno..teraz prisli deti domov, doniesli papier..ze je zmena..napriek vsetkemu skola zabezpecila detom vyucovanie a bude aj druzina..

dara76
12. sep 2011

o strajku som pocula len z TV, zo skoly nam neoznamili nic. Takze deti idu do skoly normalne. Ak by nie, som doma na RD, takze problem by sme nemali.

winona24
12. sep 2011

včera v správach vraveli,že každá škola posiela jedného,dvoch zástupcov na štrajk...nevraveli nič o nejakom riaditeľskom voľne.... 😨

to si oni podľa mňa nemôžu dovoliť....alebo na slovensku je už všetko možné?? či??

sisaha
12. sep 2011

nam nie, lebo im odpadne iba posledna hodina, ale niekde je skola zatvorena cely den. Urcite vsak o tom rodicia boli informovaní. Ja osobne s tym suhlasim a nechala by som skoly zavrete aj tyzden, ak by to malo pomoct. Drzim ucitelom palce. Skolstvo a ucitelia su u nas na spodnom rebricku zaujmu spolocnosti. Necudujme sa, ze je tolko nekvalitnych ucitelov. Lebo tí co chcu ucit nemozu, lebo z takeho platu vyzije malokto. A ono to nie je iba o tom, ze maju viac volna ako niekto iný. Oni sa musia na kazdu hodinu pripravovat, hladat kreativne moznosti vyucby a to sa bez penazi neda. Vela ucitelov pouziva vlastne prostriedky na ozvlastnenie vyucby...a to je chore. Cely system je chorý.

maznacik007
12. sep 2011

no napr. ja neviem o nicom takom cize ak dnes dojde mala s tym ze zajtra nie je otvorena skola a neuci sa tak budem mat z toho problem.. lebo musim ist na planovane objednane vysetrenia a budem ju musiet tahat so sebou po nemocniciach a lekaroch keby to dali vediet napr. v piatok tak nemam problem si zabezpecit opatrovanie atd...

osobne nesuhlasim s poziadavkami ucitelov tak ako ich prezentuju lebo tam nejde o zvysenie kvality vyucby ale o plosne zvysenie platov atd.. a znizenie veku odchodu do dochodku pritom je zname ze na miesta ucitelov su v mnohych krajoch poradovniky a ucitelia dochodcovia sa svojich miest vzdat nechcu

pre info mam skusenosti s pracou ucitela som byvala ucitelka a mam par rockov praxe ale prosto si nemyslim ze plosne zvysenie platov prinesie nieco pozitivne pre deti a uroven vzdelavania... treba podporit prava samosprav aj pri financovani a moznost diferenciacie platov a nie cez nejake kredity a skolenia kde sme potom mali jednu pani ucitelku, odborarku ktora chodila len po skoleniach a my sme neustale za nu suplovali

bets
12. sep 2011

nasa skola bude zatvorena, e-mail od ucitelky som si precitala dnes rano. cely den riesim co s detmi.

lili_mia
12. sep 2011

@winona24 riaditeľ môže 2x v priebehu šk. roka udeliť riaditeľské voľno podľa vlastného uváženia, ja som takto na gymku nechodila posledný decembrový deň pred prázdninami a následne koniec školského roka sme mali o deň skôr, bez ohľadu na to, či bol, alebo nebol sviatok Petra a Pavla, kedže som chodila na cirkevné

@fialkaa ja mám oboch rodičov učiteľov a nič nespomínali, možno aj preto, že ked je škola pre žiakov zatvorená, pre učiteľov nie, inak si to musia odrobiť iným spôsobom, ale riaditeľ na tých školách nemá v problém s tým, ak učiteľ v roli rodiča dovedie do školy svoje dieťa, počas hodiny sadne ku zástupkyni do kanclu a tam sa pekne hrajkajú, alebo si kreslia, len nesmú odísť z miestnosti, tá zástupkyňa sa im nijak extra nevenuje, len mrkne očkom či sedia tam, kde majú, sú to už staršie deti, školáci, nie neposední škôlkari 🙂

geegee
12. sep 2011

Dovolím si sem vložiť požiadavky učiteľov, aby aj rodičia mali predstavu o čo vlastne ide:

ÚČEL ZHROMAŽDENIA 13.9.

(odbory) Ž i a d a m e

vládu SR, aby plnila svoje Programové vyhlásenie v oblasti školstva

1. systémovo zvyšovať výšku finančných zdrojov na školstvo tak, aby podiel z HDP na školstvo bol do konca jej volebného obdobia porovnateľný so štátmi EÚ,

2. zvýšiť mzdové ohodnotenie zamestnancov školstva, aby bol zabezpečený rast ich reálnych platov,

3. upraviť systém odmeňovania zamestnancov v školstve tak, aby platy pedagogických zamestnancov boli na úrovni 1,2 až 1,6-násobku priemerného platu v národnom hospodárstve a platy nepedagogických zamestnancov boli porovnateľné s podobnými kategóriami v iných rezortoch.

1.Žiadame, aby vláda, podľa vzoru krajín OECD, počítala s finančnou čiastkou
pre školstvo minimálne 6 % z HDP.

2.Žiadame, aby navýšené financie boli použité najmä na platy učiteľov a odborných zamestnancov tak, aby nástupný plat učiteľa bol 1,2 násobok priemerného platu v národnom hospodárstve za predchádzajúci rok. Ďalší percentuálny rast odvíjať od dnes platných tabuliek.

3.Žiadame možný odchod pedagóga do dôchodku v 56. roku života, alebo po odpracovaní 30 rokov v školstve.

4.Žiadame prehodnotiť kreditový systém, najmä zrušiť 7- ročnú lehotu platnosti kreditov

http://www.akodalejucitel.wbl.sk/POCET-PODPISOV...

http://www.akodalejucitel.wbl.sk/DOKUMENTY.html

13.9. chceme spoločnými silami v Bratislave upozorniť vládu SR na potrebu plnenia Programového vyhlásenia vlády SR v oblasti školstva, aby zvýšila výšku finančných zdrojov na školstvo a zabezpečila lepšie mzdové ohodnotenie zamestnancov školstva.

cuchre
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luy
25. nov 2012

mňa sa ani štrajk netýka,lebo syn chodí na súkromné osemročné gymnázium a štrajk podporia len stužkou,ale zaujíma ma jedna vec.Napr. niekto platí škôlku a školu mesačne je to povinný poplatok,ak je štrajk a bude trvať dajme tomu 10 dní,je možnosť vrátenia alikvotnej čiastky čo dieťa školské zariadenie nenavštevuje z dôvodu štrajku?

ivahamka
25. nov 2012

Nam v skolke povedali ze bude zavreta do stredy a mame sledovat TV alebo sa telefonicky informovat dokedy bude zavreta :(

ollski
25. nov 2012

Nasa skolka sa do strajku zapojila...zatial su to 2-3dni, potom mame zavolat a povedia nam, ci strajkuju dalej alebo nie....kedze pracujem v biochem labaku, kde je vysoko infekcne prostredie, zobrat si deti do prace je nemyslitelne a ani nam to zamestnavatel nedovoli...babka s dedkom pracuju, svokra je "na stastie" nezamestnana, takze pojdu ku nej...mohla by som si zobrat sice ocr, no to by ta uz teraz uboha vyplata, bola este ubohejsia....

mamina6410
25. nov 2012

nie vsetky skoly a skolky strajkuju a ak strajkuju, tak v kazdom meste su vytvotrene zberne skolky a skoly, kde mozu rodicia priniest deti, pokial ich nemaju, kde dat