Ahojte, boli ste niekto túru brnčalka-jahňačí štít? Tá brnčalka je taký môj sen 🙂 poprípade neviete dať iné trasy z tej chaty? Popozerám aj na nete ale chcela by som vedieť ako ste aj vy boli
Na Jahňacom som bola, mala som dosť, ale nádhera. Možnosti sú:
Biela voda- Brnčalka
Biela voda- Brnčalka- Biele pleso a dole na Bielu Vodu
Biela voda- Brnčalka- Veľká Svišťovka
a aj iné
Ak je Brnčalka tvoj sen, asi nie si veľký skúsený turista, Jahňací nie je pre teba. Zvolila by so trasu Biela Voda- Šalviový prameň- Zelené pleso- Biele pleso- Šalviový prameň- Biela voda.
Prejdes aj na Sklanate pleso
@ibrunova tak nevies, aka je turistka, mozno tam este len nebola. Jahnaci je lahsia tura, zvazi svoje moznosti a moze ist. Ja tiez do Tatier moc nechodim, ale inde na horske chodim, ni su na svete len Tatry
@mk1111111111 Nemusíš mi odpovedať miesto nej, však hádam napíše sama aj bez hovorcu.
Jahňací je dosť technicky náročná túra.
Ďakujem baby
@ibrunova áno to som práve čítala že je to náročná túra
@mk1111111111 presne tak, ešte som tam nebola ale keď vidím tie fotky odtiaľ…dúfam že uvidím toho psa aj tú líšku 😃 v tatrách som bola iba na ostrve, inak mám toho pochodeného celkom dosť akurát čo mi robí trochu stres sú reťaze a rebríky…
za mňa to nebola nejako technicky náročná túra, ale teda nejako ma nebavila ... z chaty na zelenom plese začína hneď taký strmák a ku koncu mi to prišlo už také nejaké nekonečné ... bola som teda na krajších trasách 🙂 ale líška stála za to, tá bola rozkošná a to zelené pleso má svoje čaro, je tam nádherne
ak sa bojíš reťazí, tak na Jahňací isto nie. A bola som aj na krajších túrach, ako je Jahňací.. Skús ten okruh, čo som ti písala vyššie, nič náročné a pekné a užiješ si pekný deň.
Brncalka je asi najjednoduchsia tura v Tatrach, ak si uz co to pochodila, kludne chod aj na Jahnaci stit, ale rataj s tym, ze je to stit, teda technicky teren, vela kamenia, lezenia, strmsie casti a su tam aj retaze - je tam tusim jeden usek, kde sa notoricky ludia zvyknu zaseknut kvoli panikareniu. Cize od toho to zavisi, ake mas skusenosti a kondicku, vela si k tomu nenapisala. Ak nic moc a na stite si este nebola, Jahnaciemu sa vyhni zatial, inak si to neuzijes vobec a skus tie okruhy, co tu spominali baby 🙂
@dorottka veru na štíte som ešte nebola a asi to vynechám a nájdeme inú alternatívu, len sa mi potvrdzuje čo píšu na tom internete a čo mi hovorili aj iní…ďakujem 🙂
Nie je zac, kedykolvek 🙂 Ak by si chcela do buducna skusit stit, odporucam zacat asi Koprovskym, ten je taky najstravitelnejsi podla mna a ani ti na neho netreba nejaku sialenu kondicku. Neoplati sa presilovat na zaciatku, aj ked ostatni vravia, ze tura nie je narocna, z mojich skusenosti, skusenejsi ludia uz casto vedia len velmi tazko odhadnut zaciatocnicku uroven, cize musis doverovat svojej intuicii a odhadu hlavne. Zhodou okolnosti minuly tyzden mal moj kamarat uraz vo Vysokych Tatrach, zaciatocnik na prvej vacsej ture, nechal sa ukecat na podla mna technicky velmi narocnu trasu pre zaciatocnika, aj ked som ho varovala a aj to daval super prve 3/4, potom stacil jeden smyk prave vdaka unave a odniesli si to rebra. Tatry su krasne, ale postupne... nikomu nic neujde 🙂 Prajem ti vela zazitkov, aby si si turu paradne uzila 🙂
@dorottka ďakujem a prajem skoré zotavenie!
A čo poviete na veľkú svišťovku?
ahoj, ja som bola z brnčalky na jahňacom