Výlet do Trenčína

ivula251
29. júl 2024

Ahojte , chceme ísť s deťmi vlakom na výlet do Trenčína. Dievčatá , ktoré tam žijete poraďte čo všetko sa tam dá pozrieť alebo navštíviť . Deti majú do 11 rokov .
A ešte sa chcem spýtať , keď vystúpime na vlakovej stanici či je ďaleko hrad a mesto ? Ďakujem

gubcikova
29. júl 2024

@ivula251 hrad a námestie cca 15min. pešo. Ak deti majú radi virtuálnu realitu, či laser game. Hneď na stanici je herňa, ďalej pre deti na Brezine je ľanové centrum tanzania pre deti, dostanete sa tam vláčikom čo chodí z námestia.

pieksamaki
29. júl 2024

@ivula251 nie je to ďaleko.. prejdete cez park...pochodom okolo hotela a ste na námestí....hrad...okolie hradu .je fajn....námestie . Teraz je to tam ďalej trochu rozkopane....to ďalšie námestie pred domom armády.....ale deťom dá bude páčiť.
Pripadne informačné centrum pre turistov....popozerajte tam....okolo hradu sa dá tuším aj na brezinu do lesoparku...
Výlet na cely deň si určite urobte

ivula251
autor
29. júl 2024

@pieksamaki áno na celý deň plánujeme , super ďakujem , na námestí sa bude dať aj najesť niekde predpokladám :-/
@gubcikova super , ďakujem krásne a hrad neviete koľko je prehliadka cca časovo ?

jaja1979
29. júl 2024

@ivula251 keď prejdete zo stanice, hrad je nad námestím cca 10 minút pešo. Na hrad vedú rôzne cesty, najzaujímavejšia je asi po drevených schodoch, čo sú na konci námestia. Potom z hradu môžete ísť cez Brezinu, kde sú také dve veľké šmýkačky pre deti a studňa s takými hernými prvkami, decká sa prebavia pri vode. Na sturovom námestí je skákacia fontána Vodník, dúfam že funguje. Cez mesto až na hrad premáva vláčik, ale cena je dosť vysoká, tak si pozri cenník, ale dá sa to všetko zvládnuť aj bez vláčika. Ďalej je zaujímavy výhľad od farského kostola, pri ňom je kostnica, kde ideš do podzemia, to je také maličké, tak na 10-15 minut. Potom Katov dom. Napis na hradnej skale je v hoteli Elizabeth, je to zdarma, choď do vnútra hotela, oni ťa naviguju, je to bezplatné. Pre decká super je Tarzania na Brezine, aj pre väčších aj pre menších. Keď sa vám bude chcieť, dá sa vyjsť aj na mestskú vežu, výťahom od námestia a potom schodami hore.tam sa niečo platí. Ešte sa oplatí vidieť atrio, je to reštaurácia a kaviareň, ale krásny výhľad odtiaľ zospodu na hrad. Tam mozes ísť aj hore kaskadami a pofotit okolie. Na stanici je Escape Room a laser arena, keby vám pršalo. A samozrejme hrad. Stačí vám malý okruh bez sprievodcu, takmer všetko si môžete pozrieť sami, dostanete sa až na vežu. So sprievodcom sa dostanete aj do vnútorných palácov, ale decká výklad asi nebude baviť a v interiéri zase toho moc nie je. Keby ešte chces niečo vedieť, napíš, poradím 😉😉🥰 užite si výlet🙋

nika2406
29. júl 2024

@gubcikova prosim ta aka herna je pri stanici? aj pre mensie deti?

kaktusik007
29. júl 2024

@nika2406 nie, pre mensie isto nie

ivula251
autor
29. júl 2024

@jaja1979 veľmi ďakujem

gubcikova
29. júl 2024

@nika2406 tak záleží ako menšie. My sme laser game chodili hrávať ako rodina keď malý mal 8 rokov