Vychylovka vlačik - skanzen

july0
6. okt 2024

ahojte chceme navstiviť skanzen, ako to tam funguje ? prejdeme sa po skanzene a potom na vlacik ? alebo oba na vlak a ten nas prevezie po skanzene a bude zastavovať aby sme si mohli exponaty pozriet ? 😀 Je tam restauracia ? da sa tam najest ?

skodulienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
july0
autor
6. okt 2024

@skodulienka to fakt boze ved to tam nieje na tej stranke napisane

kleopatra114
6. okt 2024

@skodulienka nepomýlila si si to náhodou s ciernohronskou železnicou - Vydrovo? Lebo vo vychylovke sa nevystupuje ( aspoň čo sme boli na konci augusta )

pietra
6. okt 2024

@july0 Vychylovka funguje. Vlacik nezastavuje, tym sa len prevezies. Skanzen sa da prejst pesi, bud so sprievdcom alebo aj bez neho. Je tam aj reštaurácia.

kleopatra114
6. okt 2024

@july0 vo vychylovke si kupis lístok na vlacik ( jazda trvá 20 minut dokopy ( nevystupujěs nikde, len ta prevezie po skanzene ) , dá sa aj na dlhšie - ale je to taka mala drezina pre menší počet ľudí- údajne nevhodne pre malé deti ). Potom si ešte mozes kupit vstup do samotného skanzenu a tam sa prechádzať a pozerat architektúru ) . My sme boli v bufete na úplnom začiatku - nejake jedla boli v ponuke , ale dali sme si len nápoje .

july0
autor
6. okt 2024

@kleopatra114 aha super dakujem a ten vlacik ma dovezie aj naspäť ? čo je lepsie urobit ako prve prejsť skanzen a pozom vlačik alebo to je jedno ?

pietra
6. okt 2024

@july0 ono uvidíš aj to, ako ti to bude časovo vychádzať, koľko by si čakala na vláčik, koľko na sprievodcu. Ja by som išla najprv na vláčik, z neho uvidíš skanzen a keby si išla si bez sprievodcu, tak sa rozhodneš, kam sa ideš pozrieť a čo vynecháš. Ale v podstate je to jedno. Ak natrafíš na dobrého sprievodcu, je to s ním zaujímavejšie.

demodun
6. okt 2024

@july0 vláčik ťa dovezie naspäť. Ale je to fakt krátka trať. Celá cesta hore - dole trvá max.20 minút. Asi bude lepšie ísť najprv na ten vláčik a potom skanzen.

kleopatra114
6. okt 2024

@july0 tá cesta je kratučká 10 minut ideš hore a po tej istej trase naspäť dole 🙂 osobne ( keby som nemala malé, zvedavé deti ) , tak by som šla len čisto do skanzenu na prehliadku a vlacik by som vynechala .

lusa18
6. okt 2024

Skanzen najlepšie prejsť pešo.Ja som bola v lete poobede keď už neboli davy ľudí. Cca tri hoďky som sa tam motala a prešla som ho že ozaj celý.Pri kúpe lístka som dostala takú mapku a išla som rad radom všetko 😀

skodulienka
6. okt 2024

@kleopatra114 jaaaj, do kela, mas pravdu.
@july0 prepac ja som si to naozaj pomylila, aj nepozorne precitala