Viete mi poradiť nejaké lacnejšie ale nie úplne komunistické ubytovanie v takej časti Tatier, kde sa dá dostať do hotela alebo penziónu z vlakovej stanice, keďže nejdem autom ale vlakom s deťmi, už sú starší okolo 10 rokov, takže to je v pohode, len potrebujem vedieť nejaký typ kde keď vystúpime, mame to peši k hotelu kúsok, ideme z Prievidze , čiže asi prestup v Poprade a potom smer Tatry, ďakujem veľmi pekne
@jajuska13 my sme boli aj v Štrbe ubytovaný, konkrétne penzión Štrba, dobrá cena. Odtiaľ sme chodili zubackou na štrbské Pleso a zo strbskeho plesa sa TEŽkou dostanete kamkoľvek v tatrách... Alebo do Popradu a odtiaľ sme išli TEŽkou do Tatranskej Lomnice, tam odporúčam ubytovanie willy Tatry...
@jajuska13 Penzion Partizán- v Hornom Smokovci. Jednoduchšie ubytovanie, ktoré stačí na turistiku a finančne vás nezrujnuje.
pripadne booking nájs si pohladat, nejaké sukromie , je ich dost aj v tatranskej lomnici alebo štrbské pleso . tam su apartmanove byty rovno doslova pod stanicou
@jajuska13 tiež odporúčam spominany Greenwood
V Tatrach mas vacsinu penzionov a hotelov v dostupnej vzdialenosti od zastavky elektricky. Pre desatrocne deti uplne bez problemov. Vsak vsade su asfaltove chodniky.
My sme radi chodili do Novej Lesnej, je tam kopec ubytovania u súkromníkov (apartmány), alebo sme boli aj v ubytovni ŽSR priamo v budove vedľa stanice v Starom Smokovci (tie budovy sú hneď vedľa seba a skoro identické, ubytovaní sme boli síce dávnejšie, ale bolo to za fajn cenu, tiež taký apartmán s kuchynkou aj vlastnou kúpeľňou samozrejme).
@jajuska13 my chodievame do Štrby vlakom a odtiaľ zubačkou na Štrbské pleso a tam je hotel Toliar 😌 také klasicko krásne ubytovanie príjemná atmosféra, wellness aj služby, pod hotelom je obchod aj reštaurácia a v okolí pošta, vlaková stanica aj autobusová zastávka, reštaurácie, kaviarne, ihriská, na skok k plesu aj rôzne chodníčky na prechádzky
@sulavikova ako ďaleko je to zo stanice?
A čo hovoríte na tatragolf mountain resort ? To je tiež pekne aj pre deti sú tam zvieratá preliezačky, ale meviem pri akej zastávke je najbližšie, pozerala som biely potok ale to je odtiaľ až 45min peši
@jajuska13 nepoznám to v tej časti, ale ako pozerám mapu, stanica je dosť ďaleko peso. Navyše, ak sa nemýlim, to by ste museli cestovať vlakom, ktorý ide od Studeného potoka do Lomnice a keď chcete ísť ďalej, tak v Lomnici ďalší prestup. Vyslovene by som pozerala osady ako Lomnica, Stará lesná, Smokovce, Nová Lesná, atď.,v podstate tie, ktoré sú pokryté trasou TEŽ. Smokovce sú fajn preto, lebo si "v centre".
Ešte mi napadá za lepšie ceny (ale nie socík) v Hornom Smokovci "Miramonti", či v Novom Smokovci "Reitmayer". Alebo naozaj tá Štrba, máš hneď po ruke vlakovú stanicu na rýchlik, aj na zubačku.
Zopar rokov sme boli v Hotel Crocus Strbske Pleso, hotel cisty, pekny, a vsade sa dostanes odtial. Super poloha. Vlak hned vedla.
@jajuska13 A ten Penzión Partizán máš zastávku cez cestu, zastavuje tam vláčik z Lomnice so Starého Smokovca, tuším zastávka Horný Smokovec, či Pekná vyhliadka... Ale kým čakáte na vlak, tak peso si po chodníku v Starom Smokovci do maximálne 10 minút, mozno menej.. Pri Partizane vidím veľkú nevýhodu v spoločných sociálnych zariadeniach, ak sú pravdivé recenzie, ale možno majú aj izby s vlastnou kúpeľňou a véckom. Vedľa je mnou spomínaný Penzión Miramonti, skús kuknúť aj ten. Majú aj izby, aj apartmány, aj možnosť polpenzie. Boli sme tam cca pred deviatimi rokmi, a nám sa tam celkom páčilo.
A ešte si pozri viacdnove lístky, tie jednorazové sa neoplatia. Kupujem vždy vopred viacdnove, ktorým môžeš cestovať neobmedzené s prestupmi hore dole.
@jajuska13 3 minúty
@jajuska13 my sme byvali väčšinou v Tatranskej Lomnici, co môžem doporučiť je penzión Encian 👍 pomer kvalita - cena
Naozaj sme da tam dobre cítili a všade kam sme chceli ísť sme mali blízko
@jajuska13 pozri APLEND Koliba Kamzík. Je to v Starom Smokovci, apartman s ranajkami, kusok lanovka na hrebienok,par minut od zelezninej stanice a presne na rozcesti, takze aj k strbskemu plesu, aj k tatranskej lomnici lahky pristup. Priamo v budove restauracia, varia dobre a nie nejak draho. Vedla Tricklandia. Tiez som tak isla s dcerami pred par rokmi vlakom do tatier a bolo to super
@jajuska13 hotel Greenwood v srdci smokovca. Našla som to na zlavomate super ubytovanie blízko tež približne 2 minúty . Od starého smokovca 10 minút pešo. Príjemný pobyt.