Virtuálna realita ako náhrada za mobil, tablet alebo PC

vrzvolen
31. mar 2018

Moje deti, tak ako asi každé v ich veku (11 a 12), stále čumia do mobilu alebo tabletu.
Samozrejme je dôležité čo hrajú, prípadne ako prejavujú svoju kreativitu.
Od vtedy čo sa môžu vyšantiť vo Virtuálnej realite sa mi zdajú viac kreatívnejšie, nehrajú sa len, ale tvoria a učia sa. Vo VR sa pri niektorých programoch aj riadne zapotia, nie ako keď sedia pasívne pri PC, alebo si ničia krk čumením do mobilu.
Máte nejaké skúsenosti s Virtuálnou realitou? Ale nemyslím tie blbé "okuliare" na mobil, to je tak na bolehlav.
Prajem Vám všetkým veľa zdaru vo výchove našich najmilších.

wieruska1
22. apr 2018

Myslim si, ze 11,12 rocnym detom treba v prvom rade ukazat ozajstnu realitu. Hrady, zamky, hory, moria, priehrady, zivot na dedine ci v meste, vyber si co z toho ta zaujme apotom mozno nieco z tej virtualnej. Kedze mi ale tvoj status pride skor ako selfpromo sluzby nebudem sa viacej zamyslat. Vela stastia v skutocnej realite.

vrzvolen
autor
23. apr 2018

@wieruska1 samozrejme suhlasim, a dakujem, tiez prajem vela stastia.
btw: co ak sme aj mi vsetci vo virtualnej realite (matrixe)? 🙂

katrin21
23. apr 2018

@vrzvolen moj nazor k tomu : staci sa pozriet na poslednu fotku.. pripomina mi to kona, ktoremu dal gazda klapky na oci , abz nic nevidel a len tahal, tahal a tahal vpred.... velmi vystizne.

ema234
23. apr 2018

Tak toto určite nie. Realita je vonku a nie v tomto.

vrzvolen
autor
24. apr 2018

@katrin21 @ema234 netvrdim ze tam ma clovek stravit vela casu aj ja deti krotim. Ale dovolim si tvrdit ze hranie na mobiloch a tabletoch je velky problem aj zdravotny. no co uz ked teraz ma kazdy mobil. Co sa tyka prirody a reality vonku, chodime s detmi skoro kazdy vikend niekde. inak skusali ste to uz? ludia u nas totiz apriori novoty odcudzuju... osobne si myslym, ze treba vyskusat a urobit si potom nazor.... nie su to totiz len blbe strielacky pre chlapcov, ale ak napr. google earth vo VR je proste pecka, alebo je aj meditacny program a vela inych naozaj prospesnych aj naucnych programov.