Ahojte velmi by som chcela íst na vianocne trhy do Viedne, spojene s poznávacím zájazdom. Chcela by som vziat aj svoju 5,5 rocnu dceru, len neviem ako by zvládla cely deň. Odchod autobusu je v skorých ranných hodinách a návrat v podvečerných. Pred sa len, cely deň vonku, ak nerátam nejakú navstevu muzea, restauracie kaviarnicky... Ci jej nebude zima, ci ju nebudú boliet nozicky, ci bude vladat. a ake bude nakoniec pocasie... Absolvovali ste niektora takýto poznavaci zajazd spojeny s vianočnými trhmi ci uz s dietatom, alebo bez neho. Rada uvítam vase názory, postrehy a skúsenosti. Na jednej strane by som ju hrozne rada vzala koli atmosfere a zazitku, ale na druhej strane sa trosku bojim, aby sa to cele nezmeilo na cakanie, kedy sa výlet konečne skončí a my nastúpime do busu... Vopred dakujem za kazdy postreh a nazor 🙂
@mia18112 ahoj dakujem za tvoj nazor a skusenost. Asi predsa len pojdem bez nej a spolu si vybehneme do okresneho mesta 🙂 Predsa len, cely den v zime, ako si napisala bolo to narocne aj pre dospelakov.
Tiez si myslim ze Vianocne trhy vo Viedni urcite s 5 rocnym dietatom NIE.Je to tam hlava na hlave,bude sa dosť chodit ked budete chciet prejst aspon väcsinu a to male dieta nezvladne.Zima bola tiez dost aj nam dospelakom a nie este detom.Videla som rodicov co tam mali aj deti väcsinou ich nosili na rukach-co tiez nieje vtakom mnozstve ludi az take vyhodne 😒 Malá z toho nebude mat nič a vy v konecnom dosledku tiez nie .....lepsie ak ju mate kde nechat a uzit si to len vy dvaja a dceru tam mozete vziat ked bude väcsia o par rockov....ked ju to uz bude aj baviť a zaujimat.....ale samozrejme je to kazdeho rozhodnutie ale ja by som volila skor tu druhu moznost a to ist bez dietata 🙂
ja som tam bola so synom, ked mal asi 5 - 6 r. ale to sme isli autom, niekde sme zaparkovali a k trhom sme isli metrom. boli sme pozriet iba trhy, žiadne poznavanie pamiatok sa nekonalo 😀 ale bolo to krasne. nadherne vyzdobene, deti sa tam vozili na vian. kolotočoch...tie stanky boli čarovne.
druhý syn ma tiež teraz 5,5 r. a zvažujem, či tam nepojdeme. ale asi tiež individualne autom, prip. vlakom z BA / neviem odkial si / s malým sme este neboli, teda ja som bola tiež len raz.aj to bolo pred 11 rokmi asi.Cez zajazd busom by som asi nesla. teda aspon nie s mojim synom 😉
@evina313 ahoj som z TT ved prave, keby ideme autom nevidim v tom problem. Ale toto je zajazd autobusom, preto to zvazujem. Ja by som ju rada vzala, lebo mam vycitky svedomia 🙂 ale zas zdravy rozum a aj Vase postrehy mi hovoria, ze ee, ze bude mat toho dost a v konecnom dosledku aj my..🙂
Urcite NIE! Je tam zima a nemas si ani poriadne kde posediet.Len chodis,ludi kopeeeeec.Bolo dlho aj nam dospelym,nie este dietu.
My sme boli takto autobusom a povedala som si že prvý a posledný krát. autobus tam nikde parkovať nemôže, takže nás vyhodil vedľa hlavnej cesty a potom sme na trhy šľapali cez celé mesto pešo. A to sme ani pamiatky riadne nevideli, lebo sme stále museli sledovať sprievodcu, aby sme sa v tom obrovskom dave ľudí nestratili. Takže naozaj úžasný zážitok a vrchol všetkého bolo, keď sme zase prišli k autobusu a hneď sme boli upozornený že musíme rýchlo nastúpiť, lebo zase tam nemôže stáť. Takže sme do neho naskakovali doslova za jazdy a to nám za chrbtom lietali električky, takže nedajbože sa pošmyknúť alebo spadnúť. strach a hrôza. A presne toto isté opisovali aj moji známy, ktorý tam boli rok po mne. Takže môj názor na výlet s malými deťmi je radašej NIE!!!
no, podla mna nevhodne. je tam strasne vela ludi, cele davy,stisk, este by sa stratila. tiez, byva tam neprijemna zima. ja ked idem., tak len kuoime vino,nejaku blbost a ideme ku sestre, ktora tam byva. ja by som tiez mala co robit cely den tam von, nie to este dieta....
Ahoj manzel bol na takomto vylete s malym tiez mal vtedy 5r.Zazitok skoro ziadny lebo stale ho musel nosit,kazdu chvilu cajik,cikat.Vsade plno ludi,zima.A to som chcela ist aj ja len som bola tehotna takze dobre ze som nesla.Ked tam ist.,radsej bez deti.
@danielita111
@ranya
@drobcek26l
@simonka1304
baby dakujem za Vase nazory. Rozhodla som sa, ze idem bez malej...🙂
hm a preco musite ist ako zajazd? ved vianocne trhy vo Viedni sa daju zvladnut aj na vlastnu past. a mozete si urobit vlastny program, ktory nieje v pripade potreby tazke zmenit.
@nivi preto, lebo nikto nie je ,,ochotny,, soferovat po Viedni. 🙂
@margotka33 no da sa ist aj vlakom a potom elinou alebo metrom, pri. zobrat si taxi 😝 ale tak jasne niekomu organizovane zajazdy nevadia (asi ta to aj vyjde lacnejsie o kusok). ja len ze ked sa ide s dietatom je lepsie si urobit program samostatne.
@margotka33 juuj no ak pojdeš bez malej,tiež budeš lutovať,že nevidí výzdobu,deťom sa moc páči 😉
@margotka33 preco? ved vieden je v pohode, urcite lepsie ako bratislava 😀 po viedni som uz aj ja soferovala... netreba sa bat...
a ked, tak ide z BA vlak a po viedni chodi metro, metro mame odskusane, je ciste a v pohode, lepsie ako v prahe, kde nie vsade su vytahy pre kociky a tak...
ja osobne nemam rada organizovane zajazdy, mam radsej slobodu... inak s deckami (vtedy mali rok a 5 rokov) sme boli na vianocnych vo viedni a to este v piatok vecer... a vraj su vianocne aj v pratri, je to spojene s koncertami...
@tilly
@barcelona94901
@nivi
baby lahko sa Vam to hovorí. Keby som chodila do Viedne kazdy den, alebo aspon obcas, tak nalozím malu do auta a idem s nou aj sama. Rovnako vlakom. Neviem, tym vlakom sa mi to zda tiez take, dost narocne pre dieta, kedze nie sme priamo z BA, este keby bolo leto.. Keby sme sa aj stratili tak nam neni aspon zima 🙂
Moja prva uvaha bola, ze beriem malu, lenze ako mi to tu par ludí opísalo, tak to nie je pre nu vhodne.
Samozrejme, ze viem, ze sa da ist autom, vlakom, metrom a neviem cím. Urcite mi bude luto, ze som ju nezobrala, ale isto pojdeme jedneho dna na Vianocne trhy spolu, ked bude väčšia.
Nie som vyznavackou organizovanych zajazdov a je mi jedno ci priplatím 10 alebo 20 navyse. 😉 😝 😎
@margotka33 ahoj 🙂 my sme s manželom boli na vianočných trhoch vo Viedni minulý rok - synátor mal vtedy 5,5 roka, a nechali sme ho pri starých rodičoch, urobili sme si výlet len my dvaja - také náhle rozhodnutie, návšteva cestovky a na druhý deň sme frčali 😉
Šli sme cez cestovnú agentúru - takže so sprievodkyňou, pochodili sme milión pamiatok po celom meste, s odborným výkladom - ja osobne veľmi rada navštevujem rôzne pamätihodnosti - múzeá, zámky..., a vo Viedni je toho na pozeranie naozaj neúrekom - myslím ale, že pre malé dieťa, pokiaľ si chce človek urobiť takýto poznávací zájazd, a ešte v takej zime to nie je ktoviečo,
mali sme aj "rozchod" - užili sme si trhy, varené vínko, pečené gaštany a všetky možné dobroty, ktoré sa dali kúpiť, vianočná výzdoba nádherná, ALE večer už milión ľudí všade, boli sme cez víkend,
viem si rozhodne predstaviť iný a vhodnejší program pre malé dieťa, toto si uži s manželom/priateľom/či priateľmi.
inak boli s nami v autobuse aj páry s menšími deťmi, ale nezávidela som im teda tú niekoľkohodinovú cestu tam aj naspäť s tými deťúrencami, a potom behanie a nosenie detičiek po studenej Viedni - dosť tam fúka, ak je chladno....
ak by som chcela zobrať so sebou dieťa, tak asi volím ako dopravný prostriedok vlastné auto - v prípade potreby človek môže kedykoľvek odísť, a nie je odkázaný na hodinu "H" kedy odchádza autobus so všetkými účastníkmi zájazdu.
ale návšteva vianočných trhov stojí za to, my tento rok rozmýšľame nad vianočnou Budapešťou, alebo Krakowom - len sa ešte rozhodujeme, či autom, alebo zasa s cestovkou a sprievodcom... ešte ak autom, tak by sme zobrali aj synátora, už má 6,5 roka... uvidíme.
@margotka33 ja chodím všade s dieťaťom,čiže áno,ľahko sa mi to hovorí,teperili sme sa spolu aj do Polska ,či na naše trhy vianočné,každý rok 😀 mne by bolo luto,keby ho nechám doma,nepíšem o dopravných prostriedkoch,iba o tom zážitku
ale tak to je o povahách ..ja bud nejdem nikde,alebo ideme ako rodina spolu všetci ,ale to sme my ,no
Vieden ,je tento rok pre decká fakt kuzelná,krásna,mne by to bolo ľuto,bez malého zažiť 🙂 to je celé 😉
@margotka33 ja by som s 5,5 rocnym dietatom isla, ale urcite nie s organizovanym zajazdom, kde sa musis prisposobovat a urcite nie po pamiatkach... ale viem si predstavit pekny vylet vo vlastnej rezii, ked nie autom, tak vlakom a metrom sa da... program treba prisposobovat dietatu, cize vymysliet, kde sa zahrejete, najete, vycikate (restika, nakupne centrum) a navstivila by som IBA vianocne trhy - aj to bude pre dieta dost... ale atmoska uzasna...
@barcelona94901 mila barcelona ja svoju dceru beriem vsade so sebou. Ale tento krát si Vianocne trhy vo viedni uzijem sama s prietlmi. minuly rok som ju zobrala do Ba, TT, aj NR autom, pohodlne.... a zoberiem ju aj tento rok aj na lyzovacku do tatier, pohodlne autom... Ja namem manzela. Keby mam, tak sadneme ako stastna rodinka do auta a odvezieme sa aj do viedne. Tento krát mi to luto nebude, lebo mam hadam jeden den narok na den s priateľmi a ako si si mohla vsimnut, zvazovala som ci je to pre malu vhode, alebo nie.. Dokonca som mala aj vycitky, ze ju nezoberiem. Ale uz ich nemam. Pojdem a uzijem si jeden den s priatelmi.
@marecek1 ahoj aj mam rada pamiatky a tiez sme zvazovali aj krakov a budapest. Ale Vieden je najblizsie. tento rok sme sa naladili na Vieden. Dakujem za radu.
Baby dakuje za nazory uz som sa dozvedela co som chcela vediet. Idem organizovaným zájazdom a pýtala som sa ci je tento zájazd vhodný pre 5,5 ročne dieta. Dozvedela som sa, ze nie tym padom je mooja dilema vyriesena. Keby idem autom samozrejme zoberiem malu so sebou a nepytam sa ci je to pre nu vhodne ist na Vianocne trhy. Dakujem.
@margotka33 ja som tak bola a ako dospela osoba som mala dost ti poviem ☹ ale bolo to krasne , len hrozne vela ludi dookola pred radnicoukvantumludi+problem s wckom... ja byt tebou si vieden odlozim tak o 2 roky a skor navstivim Krakow busom. vo viedni bol problem najst kaviaren kde by sme si sadli a dali kavu ☹ lebo to tam bola hlava na hlave
@margotka33 uži si príjemný výlet, odreaguj sa 😉 myslím, že nie je nič zlé na tom, pokiaľ si rodič sem-tam "ukradne" nejakú chvíľku, či už je to celý deň alebo večer len pre seba, deti tým nijako nie sú ochudobnené, veď majú tiež určite super dník so starkými, a rodičom chvíľa pre seba tiež v dnešnej uponáhľanej a stresom naplnenej dobe prospeje.
@margotka33 jaj a este bolo na prd pocasie tak nambola zima ako svina ☹ hrozne fukalo a padal taky sneh s dazdom ☹
s detmi tam treba ist autom ... hodina tam a hodina spat 😉
Take dieta to bude bavit hodku, dve, viac nie. Organizovany celodenny zajazd si podla mna urcite neuzije.
@margotka33 ved ja ti nič nevyčítam 😉
@margotka33 my sme boli s mladsimi detmi... teraz chceme ist vlakom do salzbugru na vianocne trhy, teda ak to v nasom casovo nabitom programe zvladame... ved vieden nie je uzhorod... mas tam restauracie, detske kutiky, dokonca aj verejne zachody (na ktore sa nemusis bat ist, nie ako u nas)... a vieden je krasna, my ju mame velmi radi a je fakt, ze sme tam skoro kazdy tyzden, ak nie kazdy, min. dva krat do mesiaca... parkovanie lepsie ako v BA a premavka tak isto, s dobrou navi to urcite zvladnes... ale nejdem ta prehovarat... ja by som nechala malu doma a uzila si vieden len s muzom alebo partiou... ale nie cez organizovany zajazd 😅
@abbie uz vidim akovsobotu sa tam da zaparkovat 😝 a hoditsimincu kto si da super punc ci ja alebo mm 🙂
@margotka33 len pekne chod s muzom busom a zoberte si caj do termosky a nezabudni slivovicu 😀 alebo nieco ine my sme tak boli partia 7 ludi a bolo super a rok na to vieden a mozno tento rok Budapest 🙂
@margotka33 Ahoj ,ja som bola presne na takomto ,,vylete,,so svojim manželom, ked sme este nemali maleho. A poviem Ti, aj my dospelaci sme mali co robiť....bolo dost chladno (aj nam, nieto este dietatu).....Kym sme sa dostali k samotnym trhom, trepali sme sa cez preplnene mesto....samy sme mali co robit, aby sme nestratili vlastnu skupinu - stacilo, ze sme sa chceli v klude odfotit a uz sme museli bezat - lebo nasa skupina bola uz o 50 m dalej. Az na trhoch sme mali akoze volno - vlastny program. Tam bola ale hlava na hlave a to doslovne !!!! Dieta by som tam rozhodne nebrala !!!!!! A uprimne si myslim, ze 5,5 rocnemu dietatu je suma fuk cela atmosfera Vianocnej Viedne. Ak ju mate kam dat, uzite si vylet vo dvojici - stoji to za to. Je to fakt pekne - budovy, vyzdoba, kaviarnicky, koce.....ale ozaj bez dietata.