Vianočné trhy vo Viedni - parkovanie

marca12
8. dec 2016

Poradite mi prosim? Chceme ist do Viedne na vianocne trhy a chcem sa vas opytat,kde sa da bezproblemovo zaparkovat?

sissy27
8. dec 2016

@marca12 http://www.parkeninwien.at/en/Park-and-Ride.html
alebo teda neviem odkiaľ si, ale z BA sa dá ísť pohodlne vlakom a máš po starostiach, vianočný punč si môžu dať všetci 🙂

lucinka511
8. dec 2016

@marca12 13 a 19 bezirk je parmovanie zadarmo... ale parkovat mozes vsade bezproblemovo.len si ozaj treba kupit parkovacie listky.lebo kontroluju poctivo

sisaka
8. dec 2016

@lucinka511 je tam prosim Ta niekde v okoli strazene parkovisko? Neviem, ako je to s bezpecnostou v Rakusku a nechcem riskovat, kedze budeme plne nabaleni z letiska.

lucinka511
8. dec 2016

@sisaka to neviem ci je strazene.ale ten 19.b je xelkom beZpecny.byvajubtam taki nobl ludia

adalea
8. dec 2016

@sisaka tak zaparkujte v PARK&RIDE stoji to 3,40 na deň, čo je super. Je tam kamerovy system. A potom metrom

sisaka
8. dec 2016

@lucinka511
@adalea diky zienky za tipy

pragmaticka
8. dec 2016

v nedelu je parkovanie aj v centre zadarmo.odporucam niekde napr wipplingerstrasse zaparkovat alebo v blizkosti schwedenplatzu.tam skoro vzdy najdeme volne miesta! Ak chces garaz cez tyzden+sobota je komplett gratis napr garaz v shopping centre city gate (Wien Nord smer Brno) na aderklaaerstrasse!mas tam priamo U1.o veci v aute by som sa vobec nebala ani na nestrazenom parkovisku.

hettinka
8. dec 2016

my sme parkovali v podzemnom parkovisku pri Museumquartier, je to blízko a maximálne sa platí 8 eur / deň
http://www.contipark.at/de-AT/find-parking/wien...

jura89
23. dec 2016

po tých útokoch čo zase boli v Berlíne by som nikam nešiel.

hettinka
23. dec 2016

@jura89 tak seď doma za pecou 😀

my chodíme na punčík teraz každý deň, stretneme priateľov, zjeme trdelník a tešíme sa na vianoce. Síce u nás trhy nie sú také krásne, ako vo väčších mestách, vo Viedni alebo v Krakove, ale účel to splní.

sisaka
24. dec 2016

@hettinka krasne trhy? normalne mam pocit , ze som bola na iných trhoch, ake sa všade ospevujú. Boli sme tam večer, Tlacenica nenormalna, všade hlava na hlave. kedze tam bolo 80% Slovákov a Maďarov zvysoka sa tam ignorovali nejaké rady pred stánkami. Jedine, co zaujalo bola krásne osvetlená radnica, urcite nikomu neodporucim.

hettinka
24. dec 2016

@sisaka trhy samotné o sebe sú krásne, stánky vyzdobené úplne inak, ako v našom minimeste, ked sme my boli, ešte tam aj naživo spievali skupiny študentov, park vysvietený, páči sa mi aj to klzisko v parku, aj dielničky re deti v radnici ... že sú preplnené Slovákmi a Máďarmi, to už je druhá vec, za ktorú organizátori nemôžu.
Ja zásadne nechodím cez víkend a v dostatočnom predstihu, nie posledný víkend pred vianocami. Tento rok som bola veľmi skoro, hned ako ich otvorili ešte v novembri a bolo naozaj prááázdno.

Páči sa mi aj to, že servírujú puč do normálnych šálok a nie plastových pohárikov ... jednak sa to lepšie pije, jednak šetria životné prostredie 👏

sisaka
25. dec 2016

@hettinka tie šálky je super nápad, to sa páčilo aj mne

vroni
25. dec 2016

@sisaka, trhy pred radnicou su typicka pasca na turistov. Preplnene, drahe a tento rok aj zle zorganizovane (menil sa organizator). Pekne trhy su na Freyung alebo Spittelbergu, pre deti Karlsplatz ci AKH, pre skalnych turistov Schönbrunn. Radnica je cisty horor. Zvonku i zvnutra 🙂

sisaka
26. dec 2016

@vroni teraz uz viem 😊, skoda ze som o tom nevedela skor, sanca, ze budem este niekedy na Vianoce v Europe ci dokonca priamo vo Viedni Je blizka nule.

miaos
30. dec 2016

my si vždy rezervujeme hotel a parkovisko to má vždy k tomu, takže netuším kde sa tam dá parkovať.

carloss30
3. dec 2018

Viete mi niekto pomôcť chceme tiež ísť na trhy do Viedne dnes máme 3 deti na aute ZŤP kartičku viete niekto ako je to tam s parkovaním pre ZŤP blízko trhov? Koľko sa platí a na ktoré sa vybrať ďakujem

vroni
3. dec 2018

@carloss30, ZTP karticka plati aj vo Viedni (musi byt viditelne vystavena v aute), parkujete zadarmo na miestach pre telesne postihnutych. Pocet deti nie je dolezity, parkovanie vonku neplatite (ak sa nepostavite do zakazu, pochopitelne). Na druhej strane - v okoli radnice najst parkovacie miesto hranici so zazrakom, takze ak zaparkujete v garazi (priamo pred radnicou), stoji to 4€ na hodinu a karta ZTP nic nepomoze. To plati pre vacsinu trhov v centre (radnica, muzea, MQ, stara AKH, Freyung, Hof, Stephansdom). Karlsplatz a Belvedere najdete miesto na parkovanie lahsie, ale trhy su podstatne mensie.

carloss30
3. dec 2018

@vroni a treba mi aj tie ich kartičky?

vroni
3. dec 2018

@carloss30, nie, tie ich karticky su na platene parkovanie vonku, to nepotrebujes. Len davaj pri parkovani pozor, aby cast ulicky, kde stojis nebola oznacena dodatkovou tabulou. Tam sa smie parkovat len s rezidentskou kartou, nijako inak a nemilosrdne by ti dali papucu alebo rovno odtiahli auto! A to plati aj v nedelu.

angelinja
18. nov 2019

@vroni ahoj vyzera ze to tam poznas ...prfosim ta a co je na tom karlplatzi?je to ine ...ci ako?ked pises ze pre deti...my by sme chceli sit 1x do viedne autom ak by is poradila ze kde a akm ist ..prosim ta ale najlepsie tka ze radsej prejdem pesi po parkovani ale nieeeeeeeeee ze parkovat na kraji a ist metrom len to nie verejna doprava neeee..dakujem

angelinja
18. nov 2019

prosim vas a kde sa da parkovat pri tom karlsplatzi??dakujem

vroni
18. nov 2019

@angelinja, trh na Karlsplatzi je taky menší, predávajú tam viac eko-bio veci (nie len, pochopiteľne) a vo fontáne (obrovskej a prázdnej) býva slama, mala farma (kozy, ovce, sliepky), niekedy tam chodievajú aj lamy a koníky na vozenie deti a sú tam stany, v ktorých deti môžu robiť sviečky, maľovať, tvoriť... A tuším aj nejaký detský vláčik tam býva a hneď vedľa je klasické ihrisko. Cez týždeň funguje väčšina atrakcií až poobede, cez víkend celý deň. Cez týždeň je parkovanie vonku platené a obmedzené, cez víkend len obmedzené (rezidentske miesta, nákupné zóny a špeciálne parkovanie), hneď vedľa je obrovská podzemná garáž, ta býva voľná (netuším, koľko stojí, ale okolo 4 eur treba rátať). Výhoda Karlsplatzu je aj v tom, že je cca 10 minút od hlavnej stanice pešo....

kvetinka75
18. nov 2019

@vroni je menší ale ten sa mi asi najviac páčil.

@angelinja a je problém ísť vlakom alebo autobusom? Známi boli párkrát autom ale vždy mali problém nájsť niečo na parkovanie. A hlavne v sobotu. Tak to pootm vzdali a radšej chodia autobusom. Sesternica zaparkovala u rodiny čo býva na okraji Viedne, tiež im neodporúčali ísť autom. Ťažko sa hľadajú miesta na parkovanie.