Ahojte. Prosim o radu, ktoré chodíte alebo žijete vo Viedni. Chceme ísť s kamoškou a s detmi do Viedne na vianočné trhy. Ktoré miesto sa najviac oplatí pre deti? Je tam toho veľa a nestihneme všetko.isli by ste autom,či vlakom? Sme zo ZA. Ďakujem
V principe je jedno kam pôjdeš. Toto je akcia pre dospelakov😁 nase decka su s tym uzrozumene, tešia sa na punc, lebo chodievame stale. Ale kam vo viedni, neviem, neporadím... Vsade vela ludi, problemy s parkovaním a hlavne v case adventu tam chodia este aj zájazdy... Takze o to viac ludi.
Ďakujem za komenty. No aspoň nech je tam nejaká smykacka pre decka 🙂))
Šmýkačka?? Ojoj, tak to zabudni, na vianočných trhoch?
Ak chceš takéto atrakcie pre deti, tak nie Viedeň ale Schlosshof. Tam je aj kolotoč aj tvorivé dielničky aj ihrisko a zvieratká.
@nedielka šmýkačky na vianočných isto nenájdeš. A vo viedni uz vobec nie... Jedine tak na ihrisku... V schönbrunne nie je isto nic, stefansplatz tiez nic a neviem kde este su...
Kľud, aj vo Viedni to ide. Na Karlsplatz, asi 10 minút pešo od hlavnej stanice je trh, kde sú aj zvieratká a detské dielnicky, hneď vedla je veľké ihrisko. Dielnicky sú aj priamo v radnici, pred radnicou najväčšie vianočné trhy, ale bacha, toto je fakt brutálna masovka. Kolotoče a zábavky pre deti sú aj na trhoch v starej nemocnici (Altes AKH) alebo su trhy pri kolotococh v Pratri (ale to je surový útok na peňaženku). Schönbrunn s deťmi sa dá, ale detské múzeum je mimo trhu a pre deti neznale jazyka to asi až taká bomba nebude. A vždy tam funi ako na Sibíri (obrovské otvorene priestranstvo)
Aha, a rozhodne vlakom. Parkovať po Viedni je dosť dobrodružné, aby sa vam výlet "trochu" nepredrazil.
@nedielka ja by som zvolila technickéuzeum, neviem, aké staré deti máš, ale od cca 7-8 rokov ich to bude baviť. Je tam teplo, zabavia sa aj teenageri 2-3 hodiny a peši do schonnbrunu na trhy je 30 min. Ja by som zvolila tento variant, nakoľko na trhoch ti dlho nevydržia a je tam zima a večne fúka. Vstupné majú decká do múzea zadarmo, dospelí tuším okolo 15€. Naši si to užili😉
Detske ihrisko je vedla vianocnych trhov pri radnici. Hned pred budovou radnice napravo, ked sa na tu budovu pozeraz. A vedla zu vianocne trhy. Cez vikend bezte v klude autom, parkovat sa da zadarmo a okolo radnice je kopec uliciek, kde zaparkujete. Je to aj blizko peso do prirodovedneho muzea, kde deti neplatia a dospely je 18€.
Ach tak :( my sme boli pred troma rokmi v Londýne, v hide parku a tam to bolo kopec atrakcií pre decka..
Za man Altes AKH, Uni Quartier, pekne trhy, klud, je tam ihrisko a keby treba na wc, tak je tam aj univerzita a tam sa da zbehnut. Mne sa najviac pacia tie, chodime tam uz diky, predtym som byvala 10 min odtial pesi. Aj mavaju oslikov myslim zivych pri betleheme. Tam chodia vacsinou iba domaci a studenti. O tom turisti nevedia vobec.
V radnici oproti trhom bývajú také dielnicky, pečú sa medovníky, ale to je tak pre menšie deti🥨
Určite vlakom a trhy asi Schonbrunn. Pripravte sa ale na to, že je to šialená masovka, na deti treba nonstop dávať pozor, aby sa nestratili, pri stánkoch sa stoja rady atď...