Turistika vo Vysokých Tatrách s 1,5 ročným dieťaťom

fliperka
25. júl 2011

Ahojte,
chystame sa v auguste do Vysokych Tatier na 4dni aj s nasou 19 mesacnou "neposednou" dcerkou 🙂
Mam uz naplanovane nejake lahke tury, ale rada by som privitala akekolvek vase tipy, nazory, postrehy na takyto pobyt, tury, vylety.
Zaujala ma aj Belianska jaskyna ktoru by som chcela absolvovat, ale neviem aka je jej narocnost, zistila som len, ze
prehliadka trva 70minut, myslite ze je to vhodny napad. Boli ste niektora ???
Budeme mat turisticky nosic a pre pripad aj baby satku.
A taktiez nejaky pekny bazen kde by sme sa mohli ist s malou okupat. Byvat budeme v Tatranskej Lomnici.
Dakujem velmi pekne.

norcima
25. júl 2011

no napada ma klasika tak Strbske pleso, alebo Popradske, po asfaltovej ceste, v pripade zleho pocasia viem ze sa dalo kupat aj v hoteli pri strbskom plese (neviem ako sa volal), bola otvorena plavaren aj pre neubytovanych hosti... Do jaskyne sa hlavne teplo oblecte 🙂

alusha
25. júl 2011

@fliperka v Tatranskej Lomnici sa da kupat v hoteli Odborar, je tam velmi pekny bazen vhodny pre deti... co sa tyka tur, tak urcite Strbske Pleso, da sa pekne obist cele s kocikom, popozerate kacicky, mozete sa tam vyviezt zubackou, to sa detom velmi paci... my sme boli potom na hrebienku pozemnou lanovkou a da sa prejst s nosicom az k vodopadom... a este elektrickou sa mozete niekam odviezt do Smokovca napr. ten je velmi pekny... v jaskyniach sme s nasimi zatial neboli, Davidko by to uz zvladol, ale s malym sa neodvazim este 🙂

marthuska
25. júl 2011

@alusha ano ano, Odborar odporucam🙂

marthuska
25. júl 2011

@fliperka do belianskej s takym malym dietatom asi nie, s kocikom sa neda, takze radsej male tury po vonku.

adetka
25. júl 2011

My sme s 1,5-rocnou slecnou zvladli spominane vodopady na Hrebienku, Strbske peso - Popradske pleso, lanovkou na Skalnate pleso (je tam vybudovane drevene ihrisko), Sliezsky dom po asfaltke (s kocikom), smerom na Zelene pleso sme vysli asi do polovice cesty, da sa krasne prechadzat popod tatry, v Gerlachove je hotel v ktorom je minizoo a ponici, kupanie v byvalom Odborari s teplou vodou je super, Mirke sa pacilo aj sa jeden cely den vozit vlacikom popod tatry, navstvili sme Westernove mestecko pri Tatralandii, vozili sa lodkou po Liptovskej mare, v Liptovskom mikuasi je kaviarnicka so smykalkou, v tatranskej Lomici kaviarnicka Bobco s detskym kutikom, na Stbrkom plese restauraia Furkotka s detskym kutikom (hned pri stanici), na Zamkovskej chate (s nosicom to zvladnete) je detsky kutik a dalsie
atrakcie na strbskom plese su pre vacsie deti... ale napriklad krmenie kaciciek na strbskom plese zabralo nam pol dna 🙂

adetka
25. júl 2011

Odorar premenovali na Hotet Titris http://www.sorea.sk/Default.aspx?CatID=439

zdenula81
25. júl 2011

z tatranskej lomnice lanovkou po d lomnicky stit, z tade sa daju robit pekne male turicky, minimalne okolo jazera, je tam aj mini detske ihrisko. Boli sme tam na zaciatku jula. Potom zo stareho smokovca sa da istpeso na hrebienok, naspat vlacikom. Nam to s malym ktory ma dva roky trvalo cca hodku hore. Sli sme s kocikom aj s nosicom, ale potom sa zase s kocikom z tade neda ist napr. k vodopadom. Len sa pomotat hore. A klasika strbske pleso. Jaskyna sa mi s tak malym babom zda nebezpecna. Je tamklzko a aj o dost chladnejsie.Nas maly ma dva roky ale odlozili sme to na neskor. pekny pobyt prajeme🙂

martinex
25. júl 2011

odborar sa vola uz Titris a je to tam super,boli sme tam pred mesiacom,odporucam.

fliperka
autor
25. júl 2011

dakujem velmi pekne za vase pismenka a dobre tipy 🙂 🙂 🙂

Ja som nam naplanovala jednu turu ze sa vyvezieme na Skalnate pleso a odtial po magistrale na Zamkovskeho chatu, potom Rainerku, k vodopadom a dole zubackou z Hrebienka do Smokovca.
A druhu turu zas z Hrebienka po magistrale na Sliezky dom a odtial dole do Polianky.
To snad to zvladneme. Jedine coho sa obavam je, aby Sofi obsedela v tom nosici a nevrestala na cele Tatry.
A klasika potom prechadzka okolo Strbskeho plesa a v Tatranskej Lomnici je vraj botanicka, tak pojdeme pozriet.
S tou jaskynou teda este uvidime, rozhodneme sa na mieste 😖

A ten hotel s tymi bazenmi je supeeeer, dakujem, tak tam sa urcite pojdeme okupat, dakujem 🙂

kiwinka
26. júl 2011

ide niekto polka spetembra do Tatier..Hotel Hutnik, alebo Titris / odborar / 🙂 ???

zuzuzu1977
26. júl 2011

@fliperka Ahoj, ked budete v Lomnici tak v Titrise je super bazénik, my tam chodíme dosť často a je to super. S kočíkom môžete pokojne ísť po ceste aj na štart - a potom lanovkou na skalnaté. Ďalej Hrebeinok, Zámka. Ten Sliezky je dosť nudný no a hlavne dlhý pre malú. Poznám z vlastnej skúsenosti a to sedela vo vozíku za bicyklom...

hori
26. júl 2011

@fliperka s dietatom v nosici sa este da ist zo Strbskeho plesa do Mlynickej doliny pod vodopad Skok alebo lanovkou pod Solisko... inak tie tury, co si spominala ty aj ostatni, sa myslim v pohode zvladaju...
pekne termalne kupalisko je vo Vrbove alebo aquapark v Poprade...
v Belianskej jaskyni som bola, 70 minut je myslim si pre tak male dieta dlho... leda ze by v tom nosici bola superdobra... lebo ak ju vezmete pesi, tak budete musiet viac pozerat po dietati, nez po kvaploch... 😉

maria1610
26. júl 2011

@fliperka my sme absolvovali takýto pobyt na jeseň, mám síce starších chlapcov, no jeden z nich má DMO a ťažšie chodí - klasika lanovkou na Skalnaté Pleso, prechádzka okolo plesa, Svištia krajinka, potom pešo na Zamkovského chatu, Hrebienok, zubačkou do Smokovca a vlakom do Tatranskej Lomnice. Kúpať sme sa boli v Podbanskom, hotel Permon (wellness zóna aj pre neubytovaných hostí) - pozri tu: http://www.hotelpermon.sk/permon-paradise/kids-... - tu sa chalani fakt vyšantili 🙂
Absolvovali sme aj bobovú dráhu - Tatrabob v Tatranskej Lomnici : http://www.tatrabob.com/

Príjemný pobyt

smejkoh
26. júl 2011

@fliperka Ahoj, my sme boli v Tarach pred zhruba tyzdnom so 14 mesacnou dcerkou a v nosici bola spokojna. Presli sme sa z parkoviska Kezmarskej Bielej vody na Zelene pleso, bolo to dlhe cez horu, ale pohodova cesta, ziadne extremne stupanie. Druhy den sme isli na Hrebienok lanovkou, odtial na Zamkovskeho chatu a pokracovali sme na Teryho chatu. Prekrasna cesta popod stity, nadherne vyhlady, ale stupak uz na samotnu chatu bol zabijak, to odporucam len zdatnemu nosicovi. Treti den sme boli v Tatralandii. Bolo super. V jaskyni sme boli este za slobodna, s drobcom by som si tam volako netrufla, s nosicom, v chlade, na smyklavych schodikoch, asi radsej nie. V T. Lomnici je aj botanicka, rodicia tam boli pozriet pred niekolkymi rokmi. Uzite si krasnu dovolenku 🙂

tatiana7
27. júl 2011

Ahojte, my sme boli minuly rok na Janosikovych dierach, syncek ma 1,5 roka a dcerka 5. Dcerka slapala ako diva, velmi sa jej pacilo a maly vykukal z nosica, sem tam po rovine utekal, zvladol to super. Tiez sme boli na studenovodskych vodop. tiez pekne.
Ak by ste chceli ist na peknu dovolenku s vyletmi do prirody, podte s nami na vesely rodinny pobyt na konci augusta zvieratkovo, je to na Liptove na zvieracej farme, kazdy den baby plavanie a bohaty program v prirode.
pozri:rodinnevikendysk

alami
27. júl 2011

Z Lomnice môžete ísť lanovkou na Skalnaté pleso, tam je ihrisko, môžete sa prejsť okolo plesa a buď naspäť lanovkou, alebo ak si trúfaš - magistrálou na Zamkovského chatu tam je šmykačka, dáte si nejaký obedík - majú aj detské menu 🙂 a ďalej zísť na Hrebienok (cesta vedie okolo Obrovského vodopádu) a lanovkou dole do Smokovca. od tiaľ vláčikom do Lomnice. Chodia túto trasu bežne s deťmi v nosičoch, túra trvá tak 2hodiny + tie lanovky a vláčik.
Ale čisto na Skalnaté úplná pohoda.
Alebo z Hrebienka na Bilikovú chatu a Studenovodské vodopády, alebo z hrebienka Obrovský vodopád, alebo na Rainerovu chatu -cca pol hodina, alebo na Skalnatú z Hrebienka - cca hodina,
alebo z hrebienka pešo dole po asfaltke do Smokovca
alebo Zo Smokovca pešo popri ceste chodníčkom pár zastávok vláčika a napr v Tatranských zruboch nasadnúť na vláčik naspäť. Alebo podobne z Lomnice prejsť do tatranskej Lesnej, alebo do Horného Smokovca a počkať na vláčik späť.

ak by ste šli vláčikom na Štrbské - z Lomnice je to asi hodina cesty, ja som mala stres, či mi tam malý nepovie cikať 😅 a tam záchod nieje, tak som nosila v rupsaku plienku a veru sme aj využili - rýchlo som mu ju zapla, keď mu bolo treba - toť praktická rada, ak ste už bez plienky 😉 🙂

kosska3003
14. aug 2011

ahojte ja idem na zaciatku septembra do Tatier a chcela by som ist aj na Lomnicak boli stie niektora s malym dietatom ja mam 2 rocnu dceru

adelaine
14. aug 2011

ahojte, my sme sa pred par dnami vratili, boli sme sice v Nizkych Tatrach, ale tiez sme vela turistikovali, Rohace, vystup na vlkolinec, bolo super 🙂 maly ma 13 mes. a vsetko krasne zvladal, mali sme ho v nosici...jedlo nabalene, ked bol hladny pauza, trosku pochodil, potom pospal....cele dni sme boli vonku, vecer krasne spal.
Nam sa vylet osvedcil.

katrinka8
14. aug 2011

Ahojte, my sme boli s dcerkou, ked mala 11 mesiacov (teraz ma 14) prvykrat s nosicom v Janosikovych dierach. Zvladla to v pohode, dokonca sa tam celou cestou smiala. Potom sme otestovali este na Sutovskom vodopade. Takze podla mna deticky mensie tury zvladnu (len rodicia musia mat kondicku na nosenie dietatka a batoziny 😀 ), len si to treba naozaj skusit niekde na okoli, ci sa im v nosici paci. Lebo ak sa ma clovek "stahovat" cez pol republiky do Tatier, zaplatit ubytovanie, a potom zisti, ze mu dietatko v nosici place a nepaci sa mu to tam, tak to by bola skoda 😉

alami
16. aug 2011

@kosska3003 tak ak sa ti nebude báť výšky v lanovke, tak v pohode. nezabudnite si kúpiť lístky na lanovku pár dní vopred, lebo sa ti môže stať, že už nebudú (počet je obmedzený) no a samozrejme treba sledovať počasie, aby ste si nekúpili lístky na upršaný deň 😖 krásny výlet prajem 🙂

mamagaga
16. aug 2011

ahoj, my sme absolvovali beliansku jaskynu, ked mala prva dcera nieco cez rok, niesla som ju v satke, ak si poplakala, tak som ju v satke aj nakojila 🙂 ta trasa nie je zas tak zla, aby si ju opatrne s dietkom v satke nepresla... akurat si pamatam, ze sme mali aj nosic turisticky, ale tam sa bolo treba velmi zohybat, aby sa dcera nebuchla, takze radsej satka...

k vyssie uvedenym trasam pridam este - z popradskeho plesa mozte k hincovym plesam, je to prijemna trasa... alebo zo zamkovskeho chaty spodom na sliezsky dom... na chatu plesnivec mozte vyrazit...

tieto spomenute mam v plane absolvovat teraz v septembri s kockami - jednu 2 rocnu ja na chrbte v turistickom nosici a druha 4,5 pocupita sama.... a mame uz aj odskusanu alternativu, ze jednu mam v nosici na chrbte a druhu obkrocmo vpredu 🙂 trenujem na sherpa rallye 🙂

andula31
23. máj 2012

A máte niekto skúsenosť aj s prespaním na horskej chate vo Vysokých Tatrách s dieťaťom do 2 rokov ? Napr. na Teryho chate, Zamkovskej a pod...Ďakujem!

smejkoh
31. máj 2012

@andula31 Ahoj, tiez som sa na toto pytala svokrovcov, oni spali na Teryho chate, ale povedali, ze s malym dietatom urcite nie. Vsetci spia v jednej izbe, podaktori chrapu, a ked nahodou drobec nebude chciet tuho spat a bude plakat.... Zamkovskeho neviem, ta ma mozno inak riesene izby. My rozmyslame nad noclahom na Popradskom plese, tam by to s drobcom vraj islo a ceny su v pohode. Z tade sa daju robit celkom pekne turistiky aj s malou - Koprovsky stit, Chata pod Rysmi .....

severankasr
31. máj 2012

pochadzam z PP, Belianska jaskyna moze byt ale s nosicom urcite, plavat urcite do Aquacity v PP, tury v Tatrach sa v pohode daju zvladnut aj s 1,5 rocnym dietatom v nosici.

lucka1987
31. máj 2012

@fliperka ahoj aj my ideme o dva tyzdne do Vysokych Tatier .. ubytovany budeme v strbe v hotely sipox. maju tam aj detsky bazen aj pre dospelych aj saunu aj virivku . je to aj pre neubytovanych,. kedze my ubytovany budeme tak to mame gratis ... tiez pozeram tury, ktore zvladneme. maly bude mat vtedy prave 9 mes. bude v satke alebo v nosici.. tak sa chystame na popradske a skalnate pleso a jasne ze strbske a dalej sa uvidi. musime si kuknut nejaku mapku tras

mata409
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mata409
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivankadd
4. apr 2013

Tiež si myslím, že za návštevu stojí Zamkovského chata http://dobryden.sk/z/1560/zamkovskeho-chata-v-zime - na chatu vedie cesta po ktorej sa dá celkom pohodlne dostať hore. Po Hrebienok sa dostaneš po asfaltke, ktorá ide pozdĺž pozemnej lanovky. Hlavne kráčanie dolu kopcom má čaro, pre výchricu z roku 2004 je cesta pozdĺž lanovky prakticky úplne vykosená. Žiadny les, ako si ho pamätám z detstva tam nie je. Vďaka tomu však môžeš vidieť na celé podtatranské údolie.

janinah
4. apr 2013

@mata409 celkom nenápadná reklama 😉

janinah
4. apr 2013

kuknite dátum príspevku,autorkina dcéra má už 3 roky a v Tatrách predpokladám už boli možno aj niekoľkokrát