Ahojte, čaká nás cesta z BA na juh východného Slovenska, chcela by som v druhej polovici cesty urobiť dlhšiu prestávku a spojiť ju s nejakým výletom, návštevou nejakej miestnej zaujímavosti atď. Vychádza mi to cca na trasu od Zvolena po Rimavskú Sobotu (cez Lučenec). Nejako v tých končinách neviem objaviť nič zaujímavé. Ak máte dobrý tip, sem s ním. 🙏 Ďakujem.
Pri Fiľakove Šomoška a kamenný vodopád. Tiež sme tam išli ako prestávku smer Revúca pred týždňom.
Masarykov dvor
Ja tam chodievam k rodine (do Zvolens.Slatiny) a niekedy aj niekde ideme pozrieť okolie a je tam dosť zaujímavých vecí, napr. Halič - zámok, potom také pekné lesy v okolí Kokavy nad Rimavicou, boli sme tam v hoteli Línia alebo na kúpalisku v Hriňovej, niektorí ľudia tam majú aj chaty, je tam ticho a pokojne.
Zámok Halič,tam je nádherne 🙂
@h2 dajte si zámok Vígľaš a Masarykov dvor.
@petronelag na Hriňovu a Kokavu by musela zachádzať. Nie je to po jej trase. Krásne je na Látkach (od Hriňovej ked ideš na Kokavu), ale ma to mimo cesty
Veľmi pekne vám všetkým ďakujem, dievčatá.
Odporúčam zastaviť sa v parku Halíčskeho zámku, hore na zámku vonku na terase patriacej k vinárni sme si dali limonády. Bol dosť úpek a tieň ledva ledva zo slnečníka. Ale park super. ihrisko, jazierko s možnosťou člnkovania, prístrešok s možnosťou kúpiť menšie občerstvenie.
Park Lučenec - bola akási akcia tak sme museli zaparkovať na ulici približne na úrovni polovice parku. Park krásny s ihriskom - odporúčam kľudne pre deti do cca 12 rokov.
cestou sme sa zastavili aj v kukuričnom bludisku - nestihli sme ho, ale prejsť lebo prišiel lejak - tak sme to cca v polovici vzdali, inak to mohlo byť celkom fajn. Dostali sme papier s otázkami k jednotlivým stanovištiam a ceruzkou značili odpovede. dcéru 12 ročnú bavilo.
A ako bonus sme potom v lejaku videli krásnu dúhu, celý oblúk - išla s nami hodnú chvíľu 🙂
JEDLO: raz Biela labuť pri parku a raz Tančiareň a raz koliba Ožďany.
Tančiareň kúsok drahšia, ale aj jedlo za mňa minimálne o stupeň, dva lepšie - u mňa Tančiareň jednoznačne, ale pozor v nedeľu zatvorené - to som zabudla pozrieť a ani ma nenapadlo, že nebude otvorená. Kúpili sme ako darček pre rodinu aj tam robené remeselné pivká. Vývar, cviklový šalát s kozím syrom, syr s domácimi hranolkami a burger - všetci spokojní
Koliba Ožďany - strašný nátresk - vývar akoby sa jedna kura varila v bazéne vody, úplné sklamanie, pyrohy OK, menu dňa mäsko, knedľa kapusta tiež, lokše som jedla už aj omnoho lepšie, za tú cenu a v kolibe by som čakala iný level - hodnotím teda tak na 50%
Biela labuť - mali sme palacinky - poplietli objednávku a miesto ovocia bola nutela, ale mali tam akciu a veľa ľudí, tak OK, dcére chutila. Manžel mal mäsko s prílohou bol spokojný, ja Cézar šalát a teda rozpaky - všetko len akoby podľa zoznamu ingrediencií receptu nahádzané kopka salát na to troška mäska, krutóny, na to buchnutý dresing akoby nemali čas dochutiť, premiešať. Zjesť sa dalo, ale nepotešilo.
@h2 máš a pozri aj túto skupinu https://www.modrykonik.sk/group/1906/ dáš do lupy a tiež máš tipy
hotel (hrad) Viglas absolutne neodporucam, 45 min nudy, prejdes sa po 3 chodbach a ukazu Ti 2 izby ako su zariadene a do toho budu rozpravat.
ked tam chcete ist tak radsej ozeliet prehliadku a za tie peniaze si sadnite do patia na kavicku a kolacik a vychutnajte si to nadvorie
Jedine čo mi napadá je Pustý hrad ak môže byť prechádzka.
Potom Vígľaš zámok ak chcete prehliadku radšej