Svätý Anton a Sitno

sanny2993
13. okt 2022

Ahojte damy. Neviete či prechádzka v parku vo Svätom Antone je súčasťou expozicie alebo sa tam dostaneme aj mimo vstupne? 😉😉 V kaštieli sme už boli, nič pre maleho, len si nepamätám ako to bolo s tym parkom s jazierkom, mostikom.

A tiež sa chcem opýtať či je trasa zo SA na Sitno pohodlna aj s kočíkom a kde je východiskový bod, čítala som, že by to mala byť asfaltka až na vrch 🙂🙂🙂

Ďakujem ❤️

monkabs
13. okt 2022

Ahoj, do parku v Antole sa dostaneš aj mimo vstupu do múzea. Neviem, kedy si tam bola posledne, no v kaštieli na nádvorí je otvorená aj kaviareň a v parku sú inštalované nové tabule so zaujímavosťami. Môj 6 ročný bol z nich teda nadšený 🙂 .
Na Sitno sa v pohode dostaneš s kočíkom asfaltovou cestou až na samý vrch. Auto už musíš nechať nižšie, ako to bolo kedysi. Auto sa necháva na mieste zvanom "Biely kameň", mala by tam byť rampa.
https://mapy.dennikn.sk/?q=Sitno&st[]=

sanny2993
autor
15. okt 2022

@monkabs ahoj ďakujem krásne za tip. Veru kaviarnička tam ešte v tom čase nebola, už som si to aj pozerala, vyzers úžasné 🙂🙂 zajtra ideme vyskúšať, dufam že trafime k tej rampe 😃😃😃

monkabs
15. okt 2022

@sanny2993 Určite trafíte, za obcou Svätý Anton, z hlavnej cesty hneď prvá odbočka do prava. Stále sa ide len asfaltkou, miestami horou, potom kúsok popri domoch (osada sa volá Rovne), potom zas horou a keď prídete na rovinu, kde sa nachádza lesný sklad, ste na Bielom kameni. Trošku choďte ďalej a mali by ste naraziť na rampu, tesne pred opätovným vstupom do hory. 🙂 Ak by náhodou aj nebola resp. by bola otvorená, odporúčam neisť autom ďalej. Je tam 5. stupeň ochrany a ochranári sa tam motkajú každú chvíľu a celkom fajné pokuty dávajú......potom už len pešo až na samý vrch Sitna. Ešte sa s jednou rampou cestou stretnete, tak sa nezľakni 🙂 .. Pekný výlet prajem

sanny2993
autor
15. okt 2022

@monkabs parada, skvelý popis 🙂🙂🙂 a prosím ta, vieš mi aj "vyčísliť" cca čas za koľko sme hore od rampy? Priatel sa totiž boji medveďov, že či to nieje dlha lesna šlapačka 😂

monkabs
15. okt 2022

@sanny2993 Hmmmm, ono to je šľapačka, nebudem klamať...možno nejakú hodinku - hodinu a pol a ste hore (ale to ťa teraz nechcem odradiť) 🙂 Hore na Sitne si v chate A. Kmeťa môžete dať pivko, kofolu resp. kávičku a guláš alebo kapustnicu...Rozprávajte sa hlasnejšie pre istotu :D :D Ale ak bude pekne, určite nejakých ľudí cestou stretnete, stále sa tam mocú a zatiaľ som teda nepočula, žeby niekto stretol medveďa na asfaltke hore na vrch 🙂