Ahojte, nejaké tipy čo navštíviť v Prahe s ročným dieťatkom? Ďakujem 🙂
@dorotka363
pozri moj album, boli sme nedavno
ja som vymyslala program hlavne pre 11rocneho, ktory chcel ist na vsetky vyskove veze a najma Zizkovsku vez 😅😂😂
odporucam vyhnut sa tej hlavnej ulicke od orloja ku Karlovmu mostu, ist po nejakych inych vedlajsich ulickach
tiez sme mali kocik a bolo tam tolko ludi, ze sa miestami nedalo prejst
a co sa tyka tipov, co vidiet, odporucam youtube kanal KLUCI Z PRAHY😉
@micusa2222
my sme boli aj so 4rocnou, velmi sa jej pacilo
jej praveze prospieva, ked zmeni vzduch, doma to uz pozna
spomina doteraz na Prahu v len tom najlepsom😉
Tak tomu rocnemu dietatu je to celkom jedno. Zamerala by som sa na to, co chcete vy 😉 My sme boli s detmi naprikad Staromak, Vaclavak, Narodni muzeum, Petrin, strecha lucerny, Stromovka, zoologicka a povinna zastavka v prahe pre nase deti je vzdy Hamleys ☺️
@sendy1977 zeleznicne muzeum so starymi lokomotivami je v Luznej u Rakovnika, je to asi hodinka vlakom. Chodia tam vlaky, teraz z Dejvic. Vies si tam kupit lacnejsie listky cez integrovany system dopravy ale zas az take podrobnosti ti neporadim, my mame na nakup listkov miestnych domorodcov, ti sa v tom orientuju. Potom este Narodne technicke muzeum ma expoziciu v Chomutove. O inych neviem.
@marci77 to je v poriadku so 4-ročnou, dieťa už je vnímavé ,zapamätá si veľa vecí, konverzuje..ale s ročným ? to je dosť choré....
@sendy1977
ak by ste chceli ist do restiky, pubu, kde vam vlaciky dovezu pitie, tak na Vaclavaku je tato restika
chceli sme tam ist, ale nestihli sme
https://www.vytopna.cz/cs/pobocky/praha-vaclava...
Vo veku jeden rok mojho syna v Prahe najviac zaujalo detske ihrisko z tehliciek, ktore bolo v ramci nejakeho projektu vystavane v strede nakupneho centra v Letnanoch. Boli tam male furiky, kde si mohol naberat tehlicky a vozit ich. Nemohli sme ho odtial dostat. Boli sme vtedy aj na inych miestach, ale tehlicky nic neprekonalo.
Inak, v tom hrackarstve Hamleys je strasny hluk a myslim, ze rocne dieta by sa tam mohlo bat. My sme boli 2x, raz ked mal syn asi dva roky a raz, ked mal 5 a nic sa nezmenilo - nepacilo sa mu tam ani ked bol starsi.
Pre rocne dieta je potrebne hladat co najjednoduchsie aktivity, ktore su dobre pristupne kocikom. Pre tak male dieta nema zmysel ziadne muzeum, ani hrackarstvo.. staci dobre ihrisko alebo nejaky detsky kutik s aktivitami pre najmensich.
@dorotka363 robte program podla seba hlavne rocnemu to bude jedno kde je...neskor so to pamatat nebude ze tam bol...moj syn bol v prahe ako 3,5 rocny a vie ze tam bol ale ziadne detajly nevie
@stvura
moj 11rocny mal napozerane videa od klukov z Prahy
https://www.youtube.com/@KlucizPrahy/videos
a chcel vidiet napr. najdlhsi eskalator (na namesti miru), potom Lucernu, Zizkovskej vezi, najuzsia ulicka, tancici dum....a potom sme chodili na vyskove veze, prva hodina po otvoreni bolo polovicne vstupne ("early bird" ticket)
a velmi ho bavilo jazdit metrom a elektrickami, deti do 15rokov maju cestovanie zadarmo
@slavomira236 asi tak nejak s rocnym dietatom sa da ist vsade, takze pozrela by som si vsetko to, co ma v prahe zaujima. malemu bude jedno kde je co je
@dorotka363 inac, ked mas dieta do 3 rokov tak dieta aj jeden doprovod ma cestovne zadarmo. Len potrebujes doklad s fotkou, cize pas al. Obciansky dietata musis mat a mozte sa vozit 🙂
@viestta ty máš v Prahe brata, ak sa nemýlim. 😉 Môj syn je tretí rok v Prahe a keď mu poviem, že chcem vidieť niečo zaujímavé v Prahe, tak mi povie vygoogli si, ja ta tam zavediem. Také klasické pamiatky a múzea mame prejdene, ale chcela by som vidieť niečo také, ako staré uličky ako v Foglarovkach. Niečo kde turisti veľmi nechodia. Napríklad ten preslávený Novy svet ma neoslovil. Ďakujem
@sendy1977 neviem, my sa vlacime mimo tych "hlavnych tras" vzdy. Nam nastastie dochadza rychlik o osmej, o deviatej sme pri orloji, tam par ludi, o desiatej na hrade, tam par ludi a potom metrom alebo elektrickou do mesta a najdeme si nieco zaujimave. Teraz s krpatym sa prisposobuje program jemu, ale ked sme tam chodili bez neho, tak sme chodili kade tade. Muzeum A. Muchu, Vysehrad, Divoka Sarka, Stromovka, Kampa, Petrin, Strahovsky klastor, odviezli sme sa na Karstein, Mexiko a Velka Amerika, na Krivoklat, do Kutnej Hory, do muzea zeleznic v Luznej. V meste ked, tak sup do bocnych uliciek a tam sa pomotat.
@sendy1977 Ked sa chces vyhnut davom, a nasat atmosferu vyber sa od Karlovho mosta smerom na Smichov, bud popri Vltale alebo po bocnych ulickach. Tam je to carovne a nie je tam ziadna masovka. Este co mozem odporucat je gheto aj so Zidovskym muzeom. Tam sa da motat do nekonecna, ked si kupis listky, navstivis sinagogy aj zidovsky cintorin, potom sa da prejst celkom daleko po pomedzi Vltavou a centrom, je to tam pekny labyrint, ale nestratis sa, k Vltave sa dostanes a zorientujes. Ked sa vyberies od Vaclavaku smerom k Masarycke po bocnych ulickach, tak tiez je to tam zaujimave. Dalsie, k comu som sa este nedostala su zahrady pod hradom, Valdsteinska je bezne pristupna, ale napriklad Lobkovicka tam by som chcela ale nemala som stastie. Na hrade letohradok a prilahle zahrady.
Ja si asi budem postupne spominat, ale je toho vela co sme uz videli a este viac toho co sme nevideli
Nám s dcérkou sa neuveriteľne páčilo v Divokej Šárke. Nádherná prechádzka v prírode popri potôčiku a vlastne kúštik za Prahou. Odporúčam.
Tiež už máme pobehanú Prahu, lebo je to naša srdcovka. Tak už vyhľadávame také trošku iné zaujímavosti vrámci Prahy. ❤️❤️❤️
Ženy vedeli by ste poradiť aj reštaurácie v centre vhodné pre malé deti? Dobrý vývar a primerané ceny, možno niečo komornejšie ... ďakujem
@antonia15 najlepsie sme sa najedli v samoobsluhe v Globuse na Zlicine, ale to nie je ani v centre ani komorne, ale je tam velky vyber jedal a aj slusne ceny. Inac sme v Prahe jedavali vo food courtoch v obchodnych centrach. V kazdom je nejaka pobocka s klasickou ceskou kuchynou.
Cokolvek kde sa viete dostat kociarom. ZOO, Polnohospodarske muzeum, tam by sa mozno aj zabavilo ak uz chodi, hrad (tam sa vyvezte elektrickou z Malej strany aby ste nemuseli kociar tisnut do kopca), spravte si vylet do Stromovky alebo na Petrin, su tam aj detske ihriska. Inac je tomu dietatu uplne jedno kde pojdete, vela veci si ani neuzije, tak sa vyberte tam, kde to bude zaujimat vas. V OC maju aj detske kutiky, ale zas kvoli tomu netreba chodit az do Prahy