Poraďte hotel na leteckú dovolenku pre dvoch 2 dospelých a 2 teenagerov

hettinka
4. feb 2018

Maminy, skúste mi poradiť hotel pre našu rodinku - 2 dospelí + 11 a 16-ročné deti

Naše požiadavky:
letecky
preferované destinácie - Grécko, Španielsko, Taliansko
URČITE NIE - Turecko, Egypt, Tunis a Bulharsko

hotel aspon 3*, ideálne 4* s nejakým vyžitím pre detváky v danom veku - teda bazén, tobogán, fitko, nejaký animátor môže byť, cvičenie na pláži, vodné športy, beach-volejbal, futbal... vyžitie pre špuntov ako detský bazénik s atrakciami, malovanie na tvár či minidisko naozaj už nepotrebujeme 😀

Chceme ísť určite cez CK - neraďte mi pozliepané dovolenky, že kúpim letenky a hladám apartmány, na to nemám náladu, odvahu a čas.

Dobrá (naozaj DOBRÁ) strava - nechceme 8 dní dookola jesť chleba a špagety, studené hranolky, piť teplú odstátu vodu a podobné "delikatesy". Nemusí byť AI, uprednostňujeme polpenziu.

Nemal by to byť " v šírom poli zámoček", teda radšej v blízkosti nejakého mestečka, alebo promenády, prípadne spojenie autobusom.

Na dovolenku k moru chodíme kvôli moru, takže blízko, veľmi blízko ku pláži.

No a cena by mohla byť primeraná, nech nás to nepoloží na lopatky ... čo ja viem, do tých 3000 by sme vedeli dať za týždeň, ale to už je naozaj maximum (vlastne cez limit, ale tak ešte pošetríme do leta...)

V CK sedia tety, čo nič nevedia, len krčia plecami ... tak hľadám naozaj osobnú skúsenosť niekoho, kto na takej fajn dovolenke bol a išiel by tam kľudne zas 🙂

mery333
4. feb 2018

Ja odporúčam na FCB stránku More dovoleniek, ktorá zastrešuje všetky slovenské a nemecké CK. Veľmi, veľmi šikovná kočka, ktorej napíš všetky tieto požiadavky. Super sa s ňou komunikuje, ešte v ten deň ako jej napíšeš Ti zašle cenovú ponuku. Mne porovnávala odlety z BA a WIE na ktorýkoľvek hotel, na ktorý som čítala dobrú recenziu. 🙂

hettinka
autor
4. feb 2018

@mery333 dakujem, skúsim ...
ja na nete tým recenziám moc neverím, všelikto to tam píše, aj mladí bezdetní, starí ľudia, nie vždy sa dá vyzistiť, aké mali nároky
preto hladám osobnú skúsenosť nejakej slovenskej rodinky s deťmi

novana
4. feb 2018

@hettinka, čo je pre jedného luxus, pre druhého byť nemusi. A je úplne jedno, či recenziu vloží na web cestovky, MK... Ja si vždy na stránku cestovnej agentúry dám destináciu, v ktorej by sme dovolenku strávili najradšej a "zaškrtnem" všetky požiadavky - priamo na pláži, do 30km od letiska, atď. Pozri recenzie nielen slovenské. Som cestovateľ, mňa výber hotela podľa recenzií nikdy nesklamal, ale je pravda, že 3* hotely majú veľmi zlé recenzie, hlavne čo sa stravy týka, preto by si mala zvážiť a rozhodnúť sa radšej pre vyššiu kategóriu. Destinácie, ktoré si vylúčila ste už navštívili alebo?

hettinka
autor
4. feb 2018

@novana V Egypte sme boli, Turecko a Tunis nie kvôli bezpečnostnej situácii a nazvime to "mentalite".
Bulharsko nechce manžel, vlastne nie je taký úplne konkrétny dôvod, ale vraj medúzy sú tam dosť a celkovo to more tam ,,,

Po 2 roky za sebou sme boli v Albánsku, tak by sme niečo iné chceli vymeniť. Tam nám to vyhovovalo, krátky let, hotely 4* a vyššie sú v pohode, decká tam mali čo robiť, krásne široké pláže a lacno, že si človek mohol dovoliť čo len chcel... možno tam nakoniec zasa skončíme...

Predtým sme roky chodili do HR, mam to tam prechodené dosť, chceme tam ísť na jar mimosezonne, ale v lete radšej nie.

Ved práveže už tretí den googlim po CK, ale čím ďalej to pozerám, tým menej si viem akosi vybrať. Oslovilo ma aj Maroko, mesto Saidia ... no neviem, chcelo by to osobnú skúsenosť.
Najradšej by som Grécko, no tam som bola naposledy strašne dávno a len na pevnine, tak ani neviem, ktorý z tých ostrovov si vybrať.
Kefalonia je aká?

elenajezova
4. feb 2018

My sme boli na Rodose hotel Lindos Princess beach. Krásny a obrovský komplex, hotelová pláž, tri bazénové komplexy strava výborná pláž super. Skúste pozrieť.

hettinka
autor
4. feb 2018

@elenajezova dakujem
cez ktorú Ck ste boli?

missdiva
4. feb 2018

@hettinka skuste hotel Melia na Fuerteventura. Budete si musiet vziat dve izby ale myslim, ze do 3000 eur sa zmestite (neviem to na sto pro lebo my nechodime cez cestovky takze my to mame vyrazne lacnejsie). Mozes si vybrat ci chces polpenziu alebo all-inclusive. Jedlo bolo skvele, malo ludi, mas tam tenisovy kurt a na plazi skolu windsurfingu. Odporucam ist mimo veternych mesiacov. Maroko Saidia je tiez dobra volba na pasivnu dovolenku ale tam vyberte hotel s piatimi hviezdickami.

tenerifka
4. feb 2018

@missdiva len Melia je na plazi Sotavento a najma v juli tu fuka tak hrozne, ze sa ani na plaz neda ist, ved preto su tu v tom obdobi MS vo windsurfingu. A takisto naokolo nic nie je, to uz skor Jandia/Morro jable, tam je tych hotelov dost, RIU ma dobru polohu a je dost velky, takze tam bude aj zabava pre teens

missdiva
4. feb 2018

@tenerifka my sme boli aj v Riu (Corralejo), tam bola ovela krajsia plaz (super na kupanie) ale nic moc jedlo a bolo tam strasne vela ludi. V hoteli som sa lepsie citila v Melii (pacilo sa mi, ze to bolo odlahlejsie a nebol tam skoro nikto, ked sme sa chceli kupat sli sme do Morro jable).

novana
4. feb 2018

@hettinka, Kefalóniu nepoznám, hotel ktorý odporúča elenajezova, by som brala, ale na strane druhej, za tú cenu sa už dá parádne dovolenkovať v Karibiku.

hettinka
autor
4. feb 2018

@novana karibik to už hej .., ale sami dvaja. popravde, neviem si predstaviť taký dlhý let a časový posun s 2 pubertiakmi.
Pozerala som ten Lindoss Princes, vychádza nám to v našej zostave 3500, takže aj tak cez limit.
Ešte som zabudla pripomenúť, jedine cez letné prázdniny, ja som učka, deti školopovinné, potrebujem vykryť letný program, takže jún a september ee.

@missdiva @tenerifka, pozriem aj toto ... ale čo teplota mora? Dá sa?

novana
4. feb 2018

@hettinka, v karibiku som dovolenkovala trikrát, ale už na dlhé lety nie som, musím nájsť niečo bližšie, no ešte mám čas sa tomu venovať, kupujeme vždy SLM.
bzw, že sme kolegyne viem už daaaaavno 😉

beboo
4. feb 2018

odporucam hotel Lyttos Beach na Krete, boli sme toto leto aj s deckami - 7 a 9 rokov. Vyborne pre deti, priamo pri plazi, jedlo neskutocne, najvacsi vyber aky sme zazili, izby ciste.

marek456
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evulienkaslx
4. feb 2018

@beboo ahoj, my ideme tento rok do Lyttos, vedela by si mi blizsie povedat, ako tam bolo a co je v okoli? ako dlho trval transfer z letiska? je tam SK animator? Mam dcerku , bude mat 5r. dakujem

tenerifka
4. feb 2018

@missdiva myslela som RIU v Morro jable

tenerifka
4. feb 2018

@hettinka su to Kanare, more tu bude v juli/auguste chladnejsie ako v Europe, ale zasa v septembri/oktobri/novembri teplejsie....pre teba irelevantne, kedze si ucitelka a mas pubertalne deti, ste odkazani tak ako my cestovat len cez skolske prazdniny

tenerifka
4. feb 2018

@hettinka my sme dal v juni/juli v roku 2017 14 dni DR, hotel COOEE Samana, 2 x 2-lozkova izba s AI,poistenim a transferom cca 4500 eur, ale ak nepotrebujete kaviar,20-rocny rum a ekologicke vino, da sa ovela lacnejsie, pocasie sme mali super(prsalo 1 a pol dña za cely pobyt), plaz moze takmer konkurovat maledivskym, more teple ako polievka. Leteli sme z Madridu, let cca 8 hodin, pubertacky to s pomocou palubneho servisu, filmov a sluchadiel s hudbou zvladli na jednotku(ako vzdy, su zvyknute)

hroma
4. feb 2018

Ideal pre Vas je Rhodos, cast Faliraki.. pokukajte hotel niekde tam, kazda cestovka ma tuto cast v ponuke... Je to miesto pre mladych, teenegerom sa bude luuubit 😍... Popripade Ibiza, Malorka....

dakota14
4. feb 2018

ja odporúčam aztravel veľmi milá pani a poradí so všetkým ked zadáš požiadavky ochotne posiela maily s výberom pomôže uplne super je to agentúra ale ponúka pobyty ck slovenských českých aj nemeckých minulý rok sme boli za 400 eur s polpenziou na corfu hotel na pláži strava super mali sme sa ako prasiatka v žite nikto nám nechcel veriť že sme len toľko dali z letiska to bolo 20 minút cesty more úžasné skús pozrieť jej stránku bud si zadáš sama kriteria alebo jej pisni tam na uvedený mail určite poradí a majú dobré ceny konečné vrátane všetkých poplatkov

hettinka
autor
4. feb 2018

@dakota14 Ďakujem 😉 a ako sa volal ten hotel?

lizardd
4. feb 2018

@hettinka pre puberťákov odporúčam Tenerife, Malorku, Ibizu, Krétu. Ak chceš ísť len cez cestovku, skús pozrieť rakúske. Väčšia punuka hotelov a nižšie ceny, čo oceníš pri dvoch deťoch, ktoré platia takmer plnú sumu.

beboo
4. feb 2018

@evulienkaslx ahoj, transfer bol kratky, do pol hodinky, animator tam myslim slovensky nebol ale my sme boli koncom juna a SK animatori chodia tusim od jula. Pre deti je tam super, smyklavky do vody pre vacsie aj mensie deti, medzi hotelom a morom je pesia promenada, po ktorej sa da ist k malym supermarketom, vacsie obchody su v Hersonissose to je kusok ale treba ist autom alebo autobusom. My sme mali auto, je to super lebo mozes chodit kade tade. Hotel je krasny, izba bola obrovska, jedine negativum bolo, ze na plazi je na dost vela miestach tazsi pristup do vody kvoli tym platniam, ale pomedzi su aj piesocnate miesta s pozvolnym vstupom.

hettinka
autor
4. feb 2018

@marek456 no na LM sa teda už nechcem spolieha po minuloročnej skúsenosti. Tiež som si myslela, že dve obyčajné 2-postelové izby nájdeme bez problémov - a neboli letenky z BA (do KE to máme dosť ďaleko), neboli izby poriadne, ostali tie najdrahšie hotely, alebo potom tie úplne lacné so zlými hodnoteniami. Nakoniec sme boli radi, že sme zohnali niečo, ani zlava na to bohvieaká nebola, išli sme s Turancar, to teda nikdy viac, absolútne nedotiahnuté to mali, delegátka sa vyznamenala už na letisku, potom sa poriadne ani neukázala, aby asi nemusela riešiť problémy a sťažnosti.
My teda sme presvedčenia, že akú dovolenku si urobíme, taká bude, takže nejaké malichernosti neriešim. Ale taktiež sa zvyknem poučiť z vlastných chýb. Radšej preto riešime už teraz, aj výber aj ceny sú lepšie...

novana
4. feb 2018

@hettinka, máš pravdu, tie časy, keď sa dal deň pred odetom kúpiť super zájazd s 50% zľavou, už pominuli. Asi cestovky menej hotelov zazmluvňujú.

hettinka
autor
4. feb 2018

@novana asi ľudia viac cestujú ... však to vidno, Tatry plné na prasknutie, Chorvátsko plné, že sa na pláži nedá už ani prejsť, minulý rok Albánsko, som bola šťastná, že máme hotelovú vlastnú pláž, lebo mestská plná úplne.
Teraz sme prišli z cestoviek, veľa zájazdov už majú tak, že majú poslednú izbu, posledné 2 izby (žeby to bol marketingový ťah???), alebo už aj niektoré hotely volné len mimo prázdnin. No a mnohé su v lete v našej zostave neskutočne drahé ... ako dávať moj polročný plat za 1 týžden v Grécku, to je predsa len moc.

danulkaja1
4. feb 2018

Maroko,Saidia je presne ten v ,,v šírom poli zámoček…hotel pekný,strava tiež,ale nieje tam absolútne čo robiť..

novana
4. feb 2018

@hettinka, po Albánsku som poškuľovala vlani (zájazdy na október, ostala mi dovolenka), ale žiaden letecký nebol, všetko vlastná doprava.

bosorkabb
4. feb 2018

@hettinka no vezmi tak že mi sme dovolenku už v novembri kupovali. Takže je možné že niektoré hoteli majú posledné izby. Hlavne preto že sme chceli rodinnú izbu. A ideme do Bulharska. Už sme tam boli tak vieme do čoho ideme. Boli sme už asi všade. A nám sa Bulharsko páči. Ale musím mať all inclusive, minimálne 10 dní, piesocnu pláž.
Pekne bolo aj v Grécku ostrov korfu.

danulkaja1
4. feb 2018

@bosorkabb vedela by si prosím ťa odporučiť nejaký hotel v Bulharsku a s ktorým ste spokojní..ďakujem