Ahojte na Oravskej priehrade som bola pred vela rokmi a aj to len na lodi na ten ostrov, co tam je..chcem sa opytat, je tam niekde aj plaz? Nieco vhodne pre deti? Take nieco s pozvolnym vstupom? Ze by deti mali vedierko, hrali sa so skalkami na okraji? Chceli by sme si vyskusat padleboard, vodny bicykel..da sa to?
Pri Edyho ranci je plaz s pozvolnym vstupom. A hned vedla je autokemp kde maju pozicovnu bicyklov, kajakov i padleboardov, clnov. Plaz je ale taka akoby bahnita, nie je to ako napr. na Liptovskej Mare. Tam je plaz jednoznacne lepsia.
Ja poznam len toto miesto na or.priehrade, mozno poradia aj ostatni
Boli sme tam včera na vodných bicykloch z autocampu jami... Ja si neviem pomôcť ale keď sme ten bicykel vytlačili pod ním bola mŕtva ryba.. keď som stála vo vode pri brehu tak tam bolo hnusné bahno alebo čo to bolo, a mala som pocit že tam aj dosť smrdí. Voda vôbec nie je číra 🤣 ale nám to na takéto bicyklovanie stačilo.. a keď sme si tak šli tak sme si hovorili že vôbec nás to neláka do tej vody skočiť.
Takže sme sa zhodli že nechápeme prečo niekoho tam láka dovolenka, ale zase máme zlé zmýšľanie, lebo máme nastavenú latku vysoko z mora, na takéto prírodné slovenské vodné nádrže nechodíme takže to nevieme porovnať.
Toto leto odpustaju vodu kvôli nejakej oprave na hradnom múre, voda klesla a preto je to tam také, aké je..bahno, uhynuté nejaké invazívne "mušle" veľké množstvo..tie sú bežne pod vodou, teraz je to všetko uschnuté na brehu, a to smrdí rybacinou. My chodíme každý rok na týždeň, prenajímame si domček s vlastnou plážou a mólom..takze tam sa to dalo, ale u Edyho v kempe je to tento rok nedobré, po ine roky Oravská priehrada paráda, tento rok nie..
@buberova my tam chodíme často kazdy rok , ale nikdy kúpať sa , veru ta voda smrdí a je to riadna kalava aj to bahno . Na vylet loďou na ostrov a späť super, aj na ten bicykel alebo sa voziť na skútri, ale kúpať by ma do tej zaburiny nikto nedostal. Ale tak vždy je tam dosť ludi🤷♀️
@lakebabe záleží od toho kde, na privátnych plážičkach býva voda čistá, ako na jazerách.. Mne je osobne prirodzenejšia prírodná "špina" ako na oko čistý aquapark v ktorom chytíš omnoho väčší hnus ako vo sviežom jazere/priehrade 🙃 no tento rok Oravska naozaj nevyzerá lákavo.
@anabela2111 tak každý preferujeme niečo iné, chodíme tam každé leto, Oravu mame radi aj priehradu, ale na kúpanie za mňa veru nie
@lakebabe Ahoj treba tam na ten výlet loďou nejakú rezerváciu pre dve osoby či ako to funguje.dakujem
@monaganova1 nie vôbec tam prídeš na počkanie, je tam rozpis vozenia chodí na otočku. Mozno niekde na nete budu mat aj rozpis. Išli sme pomaličky na ostrov tam sme mali rozchod a potom pomaly nazad. Vtedy tam chodila velka výletná loď a menšia zboku. My sme šli tou menšou to bolo super menej ludi ale neviem ci ta menšia ešte funguje. Naposledy sme tam boli na konci júna a ta veľká normálne premavala hore dolu
@anabela21 ahoj na není vyled loďou treba aj rezervácia pre dve osoby?Chceme ísť v sobotu či tam nepôjdeme zbytočne.dik
@lakebabe Dakujem už sa teším mám rada lode
@monaganova1 bola to pekná vyhliadka
@monaganova1 rezerváciu netreba, sú 2 prístavy, v Slanickej Osade je prístav 2 a menšia loď. Keď pôjdeš ďalej smerom na Tvrdošín/Trstenú tam je prístav 1 a väčšia loď. Tá väčšia je myslím aj drahšia, my chodíme vždy tou Slanicou z 2jky.
@monaganova1 Toto je ta menšia.
Tu sa pripnem, tiež sa chystáme na Oravu 🙂