Oplati sa ísť na výlet do Salzburgu?

7. jan 2023

Už máme rezervovaný pobyt v Salzburgu na Veľkú noc. Ešte sa to však dá zrušiť. Baby tie čo ste tam boli, oplatí sa tam ísť? Tá architektúra nie je moc podobná tej našej a tým pádom mesto menej zaujímavé? Cestujeme s naším synom 11. Ďakujem za odpovede

lualjosa
7. jan 2023

Jasneze chodte, mesto nadherne, priamo v centre 3 hory s lesoparkami a uzasnymi vyhliadkami. Hrad s pozemnou lanovkou, nadherne kostoly, tunely v meste, Haus der Natur, galerie, kostoly, na Velku noc uzasne trhy, krcmicky, Mirabellgarten, radnica, Hangar 7 (galeria+muzeum Red Bull na letisku), noo nuda nehrozi. A hned za mestom lanovka na 1800metrovy Untersberg s vyhladmi na Alpy az do aleluja a za dalsich 20 minut jazdy Berchtesgaden, Königssee s plavbou a turou na najvyssi vodopad Nemecka - jeeemine, hned by som sla zas a zas ❤ Kludne pis spravu, ked chces nieco este konkretnejsie 🙂

autor
7. jan 2023

@lualjosa dakujem pekne

bolarazjedna
7. jan 2023

Určite choďte, je tam pekne.
Ako myslíš, že "architektúra je podobná našej, tým pádom je mesto menej zaujímavé?"
Však za to, že som bola na Oravskom hrade, ešte rada pôjdem na Spišký, či? Každý hrad a každé mesto je jedinečné.
Mne sa v Salzburgu páčilo.

dismonika
7. jan 2023

Určite choďte, je tam nádherne. Bola som tam pred 10-11 rokmi 😉

zara0201
7. jan 2023

Nádherné mesto,treba vidieť!

autor
7. jan 2023
m14m
7. jan 2023

Salzburg aj celé jeho okolie prírody je nádherné 😍 Určite sa oplatí vidieť aj sa vrátiť 🙂

autor
7. jan 2023

@dismonika dakujem, rozhodla som sa ze to nezrusim. Dakujem baby za Vase tipy a odpovede

lenusiatko
8. jan 2023

Salzburg je nadherny, urcite nerus. V Halleine je este paradna solna jaskyna, vdaka ktorej Salzburg rozpravkovo zbohatol, poveziete sa na vlaciku, smyknete na drevenych smykalkach, zveziete lodkou na solnom jazere. V Salzburgu je rodny dom Mozarta, original salzburske gulicky od Fursta. Tie modre vlavo na obrazku. Kusok je hrad Werfen s lanovkou, kde natacali serial Teta, je tam obrovske muzeum sokoliarstva, prehliadka zamku, sokoliarske predstavenie s panoramou Alp. Za mna aj tyzden je malo.

autor
8. jan 2023

@lenusiatko super, uz teraz sa tesim

ijuska1982
17. jan 2023

Mne sa napr. Salzburg nepacil. nepochodili sme vsetko. Dokonca az vecer som zistila ze opacnym smerom ako sme sli tak tam to vypadalo omnoho krajsie. ako prechadzaka lesoparkom bola v pohode. Raz mi tam stacilo byt. Radsej by som sla zo Salzburgu cez grossglockner hochalpenstrasse sa previezt a kochat sa vyhladmi tam. ale cez velkon.sviatky bude este uzavera cesty.