Od akého veku ísť s dieťaťom na termálne kúpalisko?

civediamo
24. mar 2011

Ahojte,zaujima ma či sa tu najdu mamičky,ktore chodili so svojimi detmi na termalne kupalisko a odkedy?Mohla by som už s ročnou?Ďakujem za vaše rady 😉 🙂

chavele
24. mar 2011

Ja som zacala chodit so synom na plavanie do Aquaparku Senec (co je podla mna z hladiska hygieny a vody porovnatelne s termalnym kupaliskom) od 3 mesiacov. 😀 Nemal ziadne zdravotne problemy. S rocnou mozes ist podla mna bez problemov. 😀

koniarova
24. mar 2011

Ja veľmi rada čítam rady pani dr. na poradni iného známeho portálu. Tu sa jedna mamina pýta presne to isté. Tak som to skopírovala, aj sa s tým plne stotožňujem.

s batoľatom na kupalisko
15.02.2011, 23:22

Dobrý deň p. doktorka. Moja dcérka mala 1 rok a rada by som s nou chcela navstivit termalne kupalisko - AquaCity Poprad. Mam vsak obavy, ci jej to nemoze ublizit- ta tepla voda. Preto Vas prosim o radu, ci s nou mozem ist, do akej teplej vody a ako dlho tam moze byt. Vodu ma rada, je na nu zvyknuta. Za radu dakuejem.

Odpovedá MUDr. Marta Špániková: Dieťa do termálneho kúpaliska nepatrí. Ak si uvedomíte, že jeho telesná teplota je do 37 st. C a teplota vody je viac, tou pomerne veľkou plochou tela oproti vnútornému prostrediu sa veľmi rýchlo prehreje. Okrem toho, teplá voda môže byť zdrojom nákazy pre tak malé dieťa!!!!Opakovane som ošetrovala práve detičky, ktorých rodičia takéto rady neuposlúchli.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sorciera24
24. mar 2011

tak my sme boli prvykrat v bazene...konk. v Aquaparku v DK,ked mal maly presne rok......a boli tam deticky ovela mensie, od 4.mes. ... ale je pravda, ze prave tento aquapark je prisposobeny aj pre plavanie babtiek....vo da v aquaparkoch vobec nie je horuca, praveze je studensia...vacsina ma tak do 36 stupnov, jasne, ze nezoberies male do virivky.....tam ma 38......ale na dr. Spanikovu mam svoj nazor.....trepe dobre blbost, ci sa to tyka bazena, ci prikrmovania, ci ockovania...nechapem ako k nej vobec niekto moze chodit...ale to uz je o inom......moj nazor, s rocnym babom do bazena ano, ale kukat na to, ci je to prisposobene detom...vacsina vacsich stredisk uz je....

quetinka28
24. mar 2011

Ahoj,my sme boli s malou v tatralandii keď mala niečo vyše roka,bolo to v zime a bolo super!nehrozil žiaden úpal,málo ľudí,bol tam bazén s tryskami,kde bola príjemná voda teplota 30+detský bazén,malej to úplne stačilo,vybláznila sa a keď sa chcel náš tatinko vyhriať skočil do vedľajšieho bazéna 🙂

annie13
24. mar 2011

my sme boli s malou ako polrocnou v Tatralandii, Besenovej, Aqua City Poprad a kúpele Lúčky do toho najhorucejsieho som s nou nesla ale inak do vsetkych, s Dr som to pred dovolenkou konzultovala a nemala ziadne namietky
malinka nemala ziadne problemy tesila sa velmi sa jej tam pacilo

evickapooh
25. mar 2011

suhlasim s pani DR-male deticky,batolata do kupaliska nepatria,vacsina zien ma vytoky, v lete sa potime viacej,-podpazusie,nohy-aj po velkej potrebe sa neosprchuje kazdy-takze ked si predstavujem co vsetko moze byt v tej vode tak dakujem neprosim.Sice je tam aj klor,viem ale ani to neprospieva dietatu.Aj to viem ze pred vstupom do bazena sa treba osprchovat ale ani to nerobi kazdy...
my sme boli s Leuskou ked mala rok ale len v detskom bazene kde mozu len deti a dospeli NIE-alebo len na chvilku mozu tam ist kvoli dietatu-pomoct mu s kolesom alebo pod.voda mala 33-35 C.mozno vela mamiciek nesuhlasi so mnou ale ja-osobne rocne dieta pripadne mensie by som nepustila do verejneho bazena.

titkovamiriam
25. mar 2011

My doma milujeme vodu tak som s detickami chodila od pol roka,termalne,kupalisko,jazero-vsetko jedno samozrejme že potom som ich hned umyla-osprchovala a nikdy nic nemali.Milujeme vodu,byvame nedaleko jazera na termal chodíme do Medera kde je uzasny detsky bazen 🙂 samozrejme že do horucich alebo dokonca kde je napisane že od 12r s marekom nechodíme.

tinaki1275
25. mar 2011

my sme boli v termalnych kupeloch s malou ked mala 6 mesiacov a bolo to v rakusku ..pytala som sa svojej dr.na to a povedala mi v pohode ale nie do bazena s teplotou nad 37 stupnova max 40 minut..a este mi poradila malu pred vstupom do bazena natriet detskym olejcekom 😕 co som urobila..chodili sme kazdy den 8 dni v kuse a bolo to super..ja si myslim (a verim ze aj na slovensku je to tak) je uz hygiena na takej urovni ze sa netreba az tak obavat ochoreni z bazenov..a vela ich uz nepouziva ani chlor ale ine ekologicke prostriedky ..

janinah
26. mar 2011

neide ani tak o teplotu vody,ale o to,čo všetko /bacily/ v tom bazene "kysne",moja 11r.dcéra chytila v term.kúpalisku mykoplazmový zápal pľúc s ťažkým priebehom,ja sa ter.kúpaliskám kvôli deťom zďaleka vyhýbam

peepka
26. mar 2011

fuj na termalne by som nesla ani ja nieto este moje deti 😖

dulkagabulka
26. mar 2011

suhlasim s prispevkom @koniarova

ja som bola s prvou dcerou, ked mala rok na termalnom kupalisku a velmi ochorela...lekarka sa ma pytala, či som bola na konkretnom termalnom kupalisku..som si myslela,ze ma tam videla..jej odpoved ale bola,ze mala v noci pohotovost a osetrila na nej vyse 30 deti, ktore tam boli...a neodporucala mi s takymi maličkymi ist..

ked si pozries, kolko ludi si tam namoci nohy s plesnami a dietatko ma este kožičku jemnu...fuuj..
ja osobne som uz nikdy viac na termalne kupalisko s detmi - ani ja osobne- nesla...

veroc
27. mar 2011

No, my sme tiež boli s malou (asi ročnou) dcérou na termálnom kúpalisku pre deti a dostala infekciu - za pár dní sa celá vyhádzala a dostala teploty. Bohužiaľ, je veľa detských bazénov určených pre deti, ale aj veľa nedisciplinovaných dospelých. Takže s ročným dieťaťom by som už do žiadneho bazéna nikdy nešla.

aliska19
28. mar 2011

Ahojte no ja už zo svojou dcérou nepôjdem na žiadne kúpalisko..až kým nebude mať aspoň 5 rokov..radšej ju budem kúpať doma alebo si kúpim väčší bazén, aby sme sa pomestili. Pretože je pravda, že detičky do veľmi teplej vody nesmú chodiť,pretože sa prehrejú. A ozaj je veľa nediscipinovaných rodičov a tie detské bazény sú potom neni úplne bez rizika. mi sme s malou boli na kúpaní keď mala nejaké 3 mesiace a potom sme chodili po lekároch, pretože tam pravdepodobne niečo "chytila" a odvtedy to riskovať radšej nebudem. Ale je to na každom a ak má kúpalisko dobré preferencie a je bazén naozaj len a len špeciálne pre deti a mamičky už majú s ním skúsenosti potom, by si mohla popremýšľať.

hektoralusi
13. apr 2015

Milujem komentáre ako : pravdepodobne tam niečo chytila, a ani nevie čo a ani čo to bolo tam. To by chudence deti potom nikde nikdy nesli lebo ved aj v zoo je vela bacilov aj v jedle su chemikálie, ani dýchať by nemohli. My chceme ist s našim 9mesačným do turč.teplíc a myslím ze bude vsetko v pohode . To ze sa poniektoré boli kupat a dieťa im po týždny ochorie ešte neznamená že to je zrovna z vody.

jaruskatt
13. apr 2015

my sme chodili cca od 10 mesiacov 🙂
A neviem aký je rozdiel v tom, či "niečo chytí" 10,12 alebo 14 mesačné dieťa...
Do pol roka by som asi nešla.

gretocka
13. apr 2015

s oboma detmi sme prvy krat boli v aquaparku cca v 8 mesiacoch. Nerobim frajera, ze nic chytit nemohli, ale ani som z toho nebola nejak vyklepana. Uzili sme si to, nikto nemal ziadne nasledky.
S oboma detmi som to skusala v detskom bazene. Super, ze dbaju na to, ze rodicia si nesmu macat "zadky" v detskom bazene, ale na druhej strane som po desiatich minutach deti vzala a presla do velkeho bazena, lebo to bol maximalny cas, ktory som zvladla ohnuta drzat dieta vo vode a zaroven sa nenamocit ja....
Tak sme sa presunuli do chladnejsieho velkeho bazena a bolo to super. Raz za dva roky zvykneme podniknut okruznu cestu po Madarskych aquaparkoch, tam mi to pride menej preplnene a trochu hygienickejsie....

A ked mala nasa drobka dva roky, kupala sa v zime vo vonkajsom takmer 40 stupnovom bazene v Besenovej. Aj to som ustali bez komplikacii.

Ale urcite, ze riziko kupania v termale je tu vzdy, ako u malych deti, tak aj u dospelakov..... je to na zvazeni kazdeho osobne.....

janyka
4. júl 2015

Tak s troj mesačným dieťaťom by som nad kúpaliskom, ani neuvažovala. Minimálne do 6.mesiacov. My sme boli prvý krát v troch rokoch a chytila aj nejakú infekciu, no napriek tomu nás to neodradilo. Odvtedy ubehlo pár rokov a my sme uz viac nič nechytili. Nevidím dôvod, zdržať deti v sterilite. V jazere či v mori, tam sa tiež kúpe kopec ľudí, okrem iného spolu s rybami.....

emilia25
4. júl 2015

Mi sme tiez boli ked nás druhorodeny mal 2 mesisciky ale samozrejme ze sa nekupsl lebo to prespinksl ale najstarší mal okolo 2 rockov.

erifl
4. júl 2015

no ja neviem aj som to nidk ynejako prehnane neriešila, kedy sa môže kedy nie, keby niečo po termálku dostala alebo mala nešli by sme, ale my sme vodní všetci, prvýkrát sme boli ked mala malá 2 mesiace, normálne sa kupala, nemala nikdy žiadne kožné problémy(a to ja mám atopický exem preto som povedala pri mojich skusenostiach čím vac človek rieši tým je to horšie) ani nejaké infekcie alebo čo....máme dva roky a tri mesiace chodíme do aquačov pravidelne od tých dvoch mesiacov, aj na baby plávanie a malá ešte chorá nebola, samozrejme ked nerátam prechladnutie, takže s ročnou už uplná pohodička 🙂

moni244
4. júl 2015

Do termalneho by som nesla ani ja, neznasam teplu vodu, v takychto teplach mam radsej studensiu vodu a nechapem, co matky stresuju, ked voda na kupku nema 30 a viac

adka666
2. sep 2015

My chodíme po kúpaliskách od 4. mesiaca. Bez akýchkoľvek problémov. Lekárka nám síce povedala, že od 6.m bez problémov, ale kedže boli tie horúčavy, neodolali sme 🙂. Pišulu zatriem mastičkou na zadok, telícko natriem olejom a kúpeme sa jedna radosť. Nechodím do vody teplejšej než 32 st., malá nemá problém s chladnou vodou, všetko od 26 je pre ňu raj na zemi a stále dávam pozor, aby pusinka bola nad vodou a vodu nepila. To, či dieťa ochorie je otázka imunity.