Ahojte, na túry do hôr nechodím často , skôr v lete, preto by som ocenila radu ako sa obliecť na nenáročnú túru. Zajtra vyrážam a neviem čo na seba. Prosím poraďte mi , zajtra Štrbské pleso - Popradské pleso. Koľko vrstiev a bunda aká?
Vďaka
@lenrol001 na spodok legíny alebo nohavice a na vrch nejaké funkčné tričko a mikinu (strednú vrstvu hocijakú), do batoha tenkú nepremokavú bundu 😀 Ja som bola minulý týždeň na Zelenom plese a Rainerke so synom a išla som aj tak nakoniec len v kraťasoch a merino tričku s krátkym rukávom 🤣
najskôr pozri počasie ako bude .
ja by som si dala 3/4 turistické nohavice, alebo turist. legíny.
tričko s krátkym rukávom a turistickú vetrovku - bundu.
a hlavne topánky na turistiku
@canis_lupus... chodníky sú v pohode, suché? Normálne mám z toho stres že sa niekde šmyknem, alebo, že sa zle oblečiem a bude mi zima...😁😁
@lenrol001 na Popradské to bude v pohode, tam sa dá keď tak aj asfaltkou, na Zelenom boli ešte snehové chodníky, ľutovala som, že som si nevzala nesmeky alebo aspoň palice 😀 Zima isto nebude, ja som fakt oba razy išla v pohode v krátkom tričku a kraťasoch.
Davsjte pozor a hlavne nechoďte mimo označených chodníkov ..so mnou otriasla správa spred 2 dni 🙏
@marcellka32.. veď preto mám stres , pôjdeme zrejme po asfaltovej ceste na Popradské zo štrbského , nie po červenom turistickom chodníku ...ani neviem či tam nie je uzávera.
@lenrol001 nie je tam žiadna uzávera, tá je myslím potom len na Symbolický cintorín, tak tam už nechoďte, na asfaltovom chodníku sa vám nič nestane 😁 je to úplná pohoda, so synom som tam bola, keď mal ešte tri roky po tej asfaltke. Nič sa vám nestane, tá žena čo zomrela bola v skalnatom teréne s reťazami a zrázom s tromi malými deťmi a ešte aj v extra veterný deň. Na oblečko fakt stačia legíny, tričko, nejaká mikina a nepremokavá bunda do batoha 🙂
Ďakujem, už som pokojnejšia 🥰
@canis_lupus Mala si pravdu, stačilo tričko a kraťasy a bola to super prechádzka, škoda že chata pri popradskom plese je v rekonštrukcii....
@lenrol001 termotricko, fliska a nepremokava vetruodolna bunda navrch by mohlo stacit.
Tricko do batoha rezervene ak sa potis. Nahradne ponozky...
Softshellove nohavice stredna hrubka alebo ja nosim uz letne s vetracikmi vzadu na kolenach.
Bufka na krk a hlavu ak bude treba.
Tato trasa je skor taka vychadzka ale treba byt dobre vybaveny vzdy.