Nechcem ísť výlet

21. dec 2024

Ahojte … mame ist 3-4 rodiny na 4 dnovy pobyt na chatu do tatier vsetci mame deti rozne vekove kategorie od 1 roka po 14 . Ide o to ze su to mamzelovi kolegovia so zenami, ja ich vobec nepoznam dobre, videla som ich mozno 3x v zivote a necitim sa na tento vylet. Jedna vec je ze poznam od mamzela nazory na vychovu a stravu deti , vsetko bio , ziadna sladkost , varia bez soli atd , rodili doma v bazenoch proste ja som uplne z ineho sudka uz ani z tohto hladiska tam nechcem ist ze ich ani nepoznam a asi ani netuzim. Su taka zohrata partia ten zvysok nakolko maju rovesnikov deti. Manzel je inak uplne za aby sme tam nesli nakolko pozna moj nazor len zase syn by sa dobre vyhral v snehu aj s detmi .. nechcem aby ste na mna pozerali sebecky len aj mne bude uzko 4 dni s ludmi s ktorymi nemam chemiu…Poradte ako z toho vycuvat.

dadka1997
21. dec 2024

Nesla by som, v snehu sa moze pohrat aj inde 🙂

terezkaarthuramax
21. dec 2024

Zvazte to s manzelom
Ale na spolocenstve sa treba citit dobre. Nie ako piate koleso ci ako sa to povie. Nechod ak vies ze sa budes citit zle.. a nemas nejake svoje kamaratky s detmi? Mozes nieco dohodnut s nimi

terezkaarthuramax
21. dec 2024

Ale je dobré aj rozširovať okruh priatelov a aj ochutnat nejake ine jedlo.zdrave jedlo. Mne osobne chutia aj hranolky ale aj zdrave jedlá. Trebars kuskus. Takze tazko povedat.

januska12323
21. dec 2024

Nešla by som ani s ľuďmi s ktorými mám rovnaké názory a nepoznáme sa. Na takej dovolenke chcem mať pokoj a nie čakať kedy mi čo bude vadiť.

autor
21. dec 2024

Vdaka baby velmi milo ste ma prekvapili komentarmi. Ano presne chcela som zavolat moje kamaratky co maju deti lenze ta chata je presne vypocitana na ludi resp. Zarezervovana… takze jedine co sa zmeni ze ak pojdeme bude fullka a ak nie tak bude o 3 miesta volnejsia.. ano presne je ine ist s kamosmi a ine s ludmi ktorych som videla 3x :/

valikasikulova
21. dec 2024

Tiež by som nešla, nemala by som s nimi o com a nedajbože by človek spomenul ze deti boli na hotových prikrmoch, epidural pri pôrode, mobil v ruke, pampersky namiesto latkovania, ziadne nosenie deti, atd atd atd....no asi koniec sveta by bol pozerali by ako na matku vyvrhelku 😀

koniarova
21. dec 2024

A ja by som šla. Spoznáte nových ľudí,syn si nájde kamarátov. Nemusí to byť zase až taká katastrofa. A keby aj, urobíte si vlastný program

lindous
21. dec 2024

Pokiaľ už ste sa sľúbili, je to zarezervované, predpokladám že aj finančne rozpočítané na počet osôb, tak už by som išla… možno budeš príjemne prekvapená a spoločnú tému nájdete a možno aj nie, ale vždy si vy viete robiť svoje a na chatu sa prídete len vyspať… keby bolo úplne najhoršie, tak vždy môžete odísť skôr… pokiaľ to nenarobí im problemy, že budú musieť platiť viac či zháňať náhradu, tak povedzte, že sa niekto z vás necíti dobre a žiaľ to musíte zrušiť, keď ste obaja ok s tým, že by ste nešli…

saraxyz
21. dec 2024

Ešte nevieš aké tie osoby sú, keďže si ich iba videla. Už si s nimi bola aj na pobyte? Ja by som šla (a to mám rada svoj kľud) a keby mi bolo nanič, tak odídem

sissy27
21. dec 2024

Ja nechapem co riesite - ani ty ani muz tam ist nechcete. A co su to jedine deti a jediny sneh, s ktorymi sa moze vas syn vyblaznit? A ked si syn zmysli zirafu a slona, tak tiez pobezite kupit?

autor
21. dec 2024

@sissy27 syn ma 2 roky ani netusi ze niekam mame ist…🫥

sissy27
21. dec 2024

Takze este raz sa opytam - ty nechces ist, muz nechce ist, syn to nevnima, co teda riesite??

letfenixa
21. dec 2024

Išla by som. Veď s nimi nemusíš hodiny prekecat, syn sa pohra, a ty si môžeš čítať.

svetlonos
21. dec 2024

A to co bol vobec za blby nápad toto?? Oni sa poznajú a to fakt vsetky 3 zeny rodili doma, používajú látkové plienky a varia bez cukru a soli??
Keby aj ano, su tolerantne aj voci zenam, ktoré to maju uplne inak?
Ist na chatu na 4 noci s rodinami a nepoznám ich, no fakt by ma taka kravina ani nenapadla 🙉.
Mam kamosky s detmi do 12 rokov najmenšie z nich má asi 2,5.
Každý ma iný režim inak funguje. A teraz co? Budete akože spolu variť ci sa prispôsobovať? Tak 5 sa chcú večer baviť, deti male späť a niečo nákladné a ty tam zavretá 4 noci s ľuďmi co nepasuje chémia?
Bola som u jednej z naj kamosiek. Rovnako staré deti mame, rozdiel par dni. Moj stáva medzi 4-5, oni okolo 7mej. Moj vtedy ešte spával cez obed okolo 12stej, ked nie bolo vidno únavu. Strávili sme aj celý deň vonku, aj skúsili ladiť spanie. Ona ma ma super respektujucu výchovu, mne sa to nedarí.
Ale neodsudzuje ma preto! Ona je pokojnejší typ. A uvedomuje si, ze každý človek má určite vzorce chovania sa prinesene z vlastného detstva a vie ake náročné je meniť ich. Nedávam mi prednášky, max ked jej poviem ako ma to a tamto vytaca, ze neviem jednať pokojne, povie skus toto tamto. Niekedy sa len zasmeje a je v pohode. Ja by som si za se v zivote nedovolila zvýšiť hlas na jej syna, nikdy! Teda jedine ze by som skryla a varovala ho - stoj auto!
Mali sme co robiť aby každému dobre bolo. Náš dovtedy utiahnuty, nechal si zobrať hračky od deciek na piesku atd, sa prejavil uplne inak! My sme boli dva dni u nich aj noci. Náš trpaslík zrazu začal brat hračky kamoskinmu malemu - všetky autá, cele lego a povedal moje, nedam! Bola som zúfalá z toho! Povedala som tomu jej chlapcovi, ze su jeho nech si tiez vezme a nenecha mu všetky. Kamoska len mavla rukou ze nech si to poriesia 😁
Večer keď zaspali tak sme konečne mohli v klude pokecat. Ake poznáme sa od skolky.
Toto si neviem fakt predstavit s uplne cudzími ľuďmi.

maciatkolulu
21. dec 2024

Však si s nimi nebola,tak nevieš aká chémia tam je. Môže mať niekto iný názor. A pohľad na život a kľudne môžete vychádzať super. Ja by som to skúsila,veď vždy môžete ísť domov.

jana_eyre_2
21. dec 2024

Ja by som nešla a nemala by som najmenšie výčitky.. nie sú to tvoji priatelia, oni sú zohrata partia, vy ste novi a obaja nechcete ísť, tak nikto o nič nepríde ak nepôjdete..
Zobrala by som muza a syna niekam na chatu kde by sme si užili sneh v trojici..
Ja som s mužom introvert na takéto výlety musím ľudí veľmi dobre poznať aby sme spolu trávili viac ako par hodín, inak by ma tam nikto jednoducho nedostal.. nepotrebujem celé 4ri dni riešiť kto čo povedal a riešiť rôzne názory..

pralinka86
21. dec 2024

Za chatu sa zvycajne plati zaloha, 50%. A za takú chatu v Tatrach to asi nebude malo.. neviem ako ste sa dohadovali pri termine, platbe, ale teda, aby ste sa uz zachovali fér, ak to je tak nejak vopred dohodnute, zaplatené.. ine je samozrejme nahla choroba...
A taky vylet moze vyjst uplne super alebo aj budete rovit vlastny program ak by bolo zle, pripadne odist skor . Chodievame znami s detmi rozneho veku, povacsine každý funguje cez den ako samostatna jednotka/rodina, sem tam spolu výlet, akcia a vecer pokec. Úplná pohoda, nikto nikoho nenúti na nic, každý sa stravuje sam, aj oblieka aj vsetko

sulavikova
21. dec 2024

Nešla by som.

vkatush
21. dec 2024

Ja z inej strany.
Boli sme v lete na 3 dni na výlet tiež 4 rodiny s deťmi. Poznala som len jednu babu, pred rokmi sme spolu chodili do školy a ani to sme si vtedy neboli extra blízke. Manžel nepoznal ani ju.
A oni partia, čo sa poznajú 15 rokov a chodia takto niekoľkokrát do roka. Takže som tam šla tiež s obrovskými obavami.

A vieš čo? Jeden z najlepších výletov, čo sme boli a malý mal partiu detí, s ktorými sa vyhral. Takže nie vždy to dopadne tak, ako čakáme 😁

diewcatqoo
21. dec 2024

Ved ked nechces ist ani ty, ani muz, tak co vlastne riesite? Kebyze ma syn 6-7 rokov a doma sa velmi nudi, tak este by som pochopila, ze chcete, aby si nasiel kamaratov. Ale 2 rocne dieta sa ani nevie hrat s inymi detmi, kamarati mu nechybaju a sneh v podstate tiez nie.

veronicka88
21. dec 2024

Jasné že by som nešla🤣ani zadarmo.tam kde sa necítim ok nejdem.lahka matematika

marca12
21. dec 2024

Jednu noc by som zvladla,ale 4 dni s cudzimi na chate-nikdy. V snehu sa moze vyhrat aj inde

dagas
21. dec 2024

Nešla by som. Nechodím niekam kde by som sa mala pretvarovať aby som zapadla

ivangeline
21. dec 2024

Ako ste sa vôbec potom dostali k takému nápadu a zarezervovali si spolu chatu takto? ;D

basullinka
21. dec 2024

Mňa by celkom zaujímalo ako ste sa na túto chatu vôbec dostali a ako ste o tom diskutovali s manželom, keď sa to dohadovalo. On nechce, ty nechceš ísť, synovi je to v tomto veku jedno. Fakt to nemyslím v zlom, ale nejako mi to nevychádza...

autor
21. dec 2024

Ďakujem vsetkym za nazory rady vsetko som si precitala a vdaka !!

No my niesme uplne ze novi, manzel je s nimi kolega uz 13 rokov , ale tie 3 rodiny su spolu pernamentne casto. Navstevuju sa atd .. ja som zazila 2 navstevy po dobu 3 hodky dajme tomu a mala som dost . Proste nie je to tam a dobre mi pisala kočka vyššie ze by som sa mala pretvarovat 4 dni… nesedia mi, neviem si s nimi najst proste chemiu co ja skor extrovert som sa s tym velmi nestretla milujem spolocnost ale najma priatelov a ludi s ktorymi sa pozname fakt vyborne - tak na chatu iba tak. Manzel ich pozna roky ja nie. A jemu je uplne jedno ci pojdeme alebo nie. On by sa aj potesil kebyze ideme ale chape moju stranku tak povedal ze oki ze vymysli nieco. Zaujimali ma nestranne nazory a pohlady🥰dakujem za vas cas naozaj kazdej jednej.

autor
21. dec 2024

A ako sme sa dostalu ku chate manzelovi povedali nech sa pridame a on im to potvrdil asi pred mesiacom

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tatisna
22. dec 2024

Možno by som išla na jednu dve noci, kvôli manželovi,ak mu to môže pomôcť v kariére. A kvôli deťom ak chcú ísť na sneh. Ale teda tiež neviem ci by som mala v sebe dosť diplomacie pri babe co doma rodila do bazéna...totálne nezodpovedné voči bábätku...

autor
22. dec 2024

@tatisna no presne tak ! ona praveze na mna co som mala CS a nekojila som pozera ze chudak dieta ze nema v poriadku emocionalny vyvoj😅😅😅😅😅😅proste drbnuta uz skoda slov mam za sebou emocie voci nej nejak spracovane potlacene. A ja naschval davam do story na fb ako moj syn sa ma uzsne v jasliach od 1,5 roka co je aj pravda lebo viem ze ona s 3 detmi porodenych v bazene doma planuje nafurt uz homeschooling vlastne uz teraz to praktizuje… nemam slov proste este si nahodou dam vinko a bude to najhorsi pobyt ktory zazije aj moj chudak manzel co je obrovsky dobrak od kosti.. Bojim sa ze vystrojim hanbu ze to tak vyvrcholi. Radsej ostaneme doma🙂