Ahojte, ktoré hrady, zámky, zrúcaniny sa vám na Slovensku najviac páčili, ktoré sa oplatí navštíviť? Baví ma chodiť na takýto druh výletov, mne sa páči Pustý hrad, Hrušov, Fiľakovo, Bojnický zámok. Chystám sa na Oravský, Devín a Beckov.
Oravský odporúčam, my sme cestou struhli aj Liekavku - to je ale už len zrúcanina ale je to celkom pekná prechádzka do kopca cca 20min po lese.
hrad Lietava
Príjemne ma prekvapila Stará Ľubovňa.
Na vychode Kapusansky, Sarisky, Kamenicky hrad. Zborov, Brekov, Vinne. Samozrejme ikona Spissky a Lubovniansky. Okrem toho Slansky a sice nie najkrajsi ale zaujimavy je Turniansky
@zara1996 okrem spomínaných ešte Čachtický
Za seba ešte pridám k všetkým spomínaným Strečno + Starý hrad, Súľov, Považský hrad, Zniev, Blatnicu, Budatín, Oponice, Gýmeš, Nitriansky hrad, Tematín, Podbranč, Červený Kameň.
Moje (zatial) naj su tieto - Cerveny kamen, Antol, Betliar, Oravsky hrad, Beckov, Bojnice, ale v podstate kazdy hrad ci zamok ma nieco pekne a zaujimave, treba len preskumat 🙂
A tusim tu este nezaznel Trenciansky.
aj Nitriansky hrad ...velmi krasny je cely ten hradny areal
da sa vyjst aj na vezu, je tam aj kaviaren, aj restauracia (vola sa castelum) ....ak ste este neboli, urcite chodte, program minimalne na 2-3hodiny
a pod hradom je mestsky park na Sihoti (prerobeny) ....a na opacny smer zase centrum mesta s fontanou pred divadlom Andreja Bagara
chodi tam aj ten turisticky vlacik
velmi sa nam tam pacilo, odporucam na vylet
a ine ....Oravsky sa mojmu synovi pacil najviac ....a to sme ich zopar pochodili, aj Beckov ma svoje caro, aj Cachtice (velmi prijemna light turistika, aj s kocikom sa tam dalo ist)
a este tu asi nebol spomenuty Pusty hrad (je odtial skvely vyhlad na okolie)
a aj Viglassky zamok -tie komentovane prehliadky boli super
@zara1996 Šomoška ...Šiatorska Bukovinka z jednej strany slovenska z druhej maďarská za Filakovom
My sme boli nedávno na Ľupčianskom , tiež sa oplatí
@zara1996 Hrušov, Revište a zrucanina pod Sitnom